Jump to content

Greenas

Nariai
  • Pranešimai

    308
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Greenas paskelbtas turinys

  1. Elektroninė parduotuvė www.kaimolaikas.lt
  2. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    Jei vilkai ateina tik iš miško, kuris yra už 10 km, tai daryčiau taip: vakare pašaudyčiau arčiau miško, tada palikčiau ir nustatytčiau (elektroninė baidyklę), kad išautų keletą šūvių naktį į miškų pusę bet nuo ganyklos ir perspėčiau kaimyną, kuris yra už 50 m. ir miško pusėję. Dovanojame dažnai savo klientams ausines, ausų kamštukus galime padovanoti, jei visas kaimas nuspręs naudotis mūsų paslaugomis arba įsigys garsinių baidyklių su priedais. Kas 10 min. yra labai tankus šaudymas ir jo baidant vilkus tikrai nereikia. Taip intesnyviai naudoja atliekų aikštelės apsaugai nuo kirų, varnų.
  3. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    Įdomu kuri teisė yra viršesnė ar galimybė imtis priemonių ir saugoti savo turtą ir verslą, ar ramybės trikdymas laukinių žvėrių, tikrai nežinau. Gal galite nuorodą atsiųsti dėl tu gamtosauginių reikalavimų ir taisyklių, būčiau dėkingas, ačiū. Šaudyti kiaurą parą nėra tikslo. Skirtingi žvėrys skirtingu laiku ateina. Tai reiškia, kad vilkas, šernas, kai kurie paukčiai ateina naktimis. Likusieji paukščiai daro žalą dienomis, todėl matyti, kad reiks šaudyti kiaurą parą ir ištisus metus būtų netikslinga.
  4. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    atsakant į tavo klausimus: vieno šūvio kaina yra apie 0,003 ct dujų. Jei baidytum žvėris atlikdamas po 6 šūvius į valandą ir baidytum 10 valandų per parą, tai mėnesio išlaidos gautusi apie 5 eur su mechaniniu modeliu ir apie 7 eur su elektroniniu modeliu (nes naudojama energija akumuliatoriaus). Jei baidytum metus, tokiais pat periodais 10 valandų per parą po 6 šūvius kas valandą, tai gautusi apie 52 eur su mechanine ir apie 81 eur su elektronine. Jei padalintum iš visos bandos ir gaunamos išeigos: mėsos kg, vilnos, odos, sūrio kg jei melžiamos, tai ir būtų tavo išlaidos savikainai. Kaimynus dažniausiai perspėja ir mes tą rekomenduojame padaryti. Mums dirbant su patrankomis ir jas pristatant ir instruktuojant naudojam ausų apsaugas, tą ir rekomenduojame, kas dirba su jomis.
  5. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    vilkus reikia baidyti nukreipiant patrankas į miškus, tai galima tą atlikti toliau nuo savų gyvulių ganyklų, bet jau įpsėjant vilkus, kad yra šaudoma.
  6. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    Tai, kad sėkimgai apsaugom gyvulius ganyklose Šilalės, Kupiškio rajonuose.
  7. Greenas

    Apsauga nuo vilku...

    www.dujupatrankos.lt nuoma ir pardavimas, jei kam reiks, padeda, ir veiskimga apsaugot savo gyvulius.
  8. Greenas

    šernai nukūlė avižas

    O kaip dirbate (baidote) su patranka?
  9. Greenas

    šernai nukūlė avižas

    Sveiki. Vienos priemonės apart šautuvo šūvio nėra, kuri atbaidytų šernus. Problema yra kompleksinė ir turi būti daroma kompleksiškai. Žmonės kurie perka mūsų www.dujupatrankos.lt, jas naudoja po kelias ant lauko, naudoja kvapus, lempas. Taigi, kaip daryti ir kiek patirate nuostolių skaičiuoti ir spręsti Jums.
  10. Greenas

    Sukčiukai

    Manau sveika dar tokius būtų gydyti, jei jau atvažiavo duoti šakes ar šiupelį, paimti raktelius visai dienai ir tegul padirba, tada po darbo, kai jau rankos bus nusvirę duoti moralo, kad užsidirbti galima ir taip. Aplamai būtų gerai taip ir klerkus auklėti, kurie atvyksta be perspėjimo į ūkį, duoti paravėti, ar kažką panašaus, bet visą dieną, kad suprastų, kad maistas ateina ne iš popieriaus, bet iš žemės.
  11. nei viena priemonė apart šautuvio šūvio nėra 100 proc. apsaugant turtą nuo šernų, dėl to norint pasiekti maksimumą apsaugai turit naudoti kompleksiškai priemones. nežinau dėl dezodorantų, bet mūsų klientai naudoja ir tepalus ir mūsų patrankas (www.dujupatrankos.lt) ir dar lauką su saulės bataraikomis kur lempos įsmeigiamos yra apsatato, pilna visur jų pirkti.
  12. Greenas

    Pieno kainos

    investicijos manau turėtų būti skaičiuojamomos ūkio veiklos ilgu laikotarpiu (3-10 metų). ką darote kad sumažintumėte pašarų savikainą? kaip galvojate ar žmogus dirbdamas su pašarais įtakoja pašarų savikainą? p.s. ar bandėte mūsų puslapyje kaimolaikas.lt savikainos skaičiouoklę?
  13. Greenas

    Pieno kainos

    kas daugiausia sudaro savikainoj, kad tokia aukšta jau perskaičiuoto?
  14. Greenas

    Pieno kainos

    perskaičiuoto?
  15. viskas gerai Pienmėgį, nereikia būti ekonomistu ar buhalteriu, svarbu diskusija manau. Dėl išlaidų, kurias patyriai jau pagamindamas pašarą ir skaičiavimo ką dabar šeri, pvz.: karvė gauna šiandien pašarą, ir ji šiandien duoda pieną. Tai reiškia ji generuoja išlaidas ir pajamas einamo laikotarpio metu. Patiriamos išlaidos turi kainą, nesvarbu ar pašaras pernai metų ar užpernai, jis turi savo kainą. Nesakau, kad reikėtų užsiimti itin smulkiems ūkiams savikainų apskaičiavimų, bet jau nuo 20 melžiamų manau reiktų tą daryti, dėl ko paaiškinsiu: Gamyboje savikainos žinojimas yra labai svarbus momentas, nes kaip ir dabartinė situacija pieno rinkoje: perdirbėjai numuše kainas, kaip ir kievienais metais ir daugelis, nesakau, kad visi tik apie tai šneka, bet niekur negirdžiu, kad kas nors aplinkui sakytų: sutaupiau vieną ar kitą savikainos centą. Taigi esmė, manau yra žinoti iš ko susideda tavo savikaina, kiek kiekviena savikainos eilutė kas mėnesį ar dekadą patiria išlaidų ir kaip galiu sutaupyti, kiekvienoje eilutėje, bent po centą, kad amortizuoti supirkimo kainas.
  16. taip, atskiras savikainos skaičiavimas bandos keitimui turi būti. Jei žinai kilogramo pašaro kainą, žinai normas gramais telyčiukėms ir buliams, gali sugrupuoti, jei yra galimybė atskirai telyčiukes ir skaičiuoti, jei nėra galimybės sugrupuoti, tada gali išsivesti vidurkį ir skaičiuoji, manau taip. tai buvusio laiktarpio pašarų kainas taip pat turi žinoti ir jei jį dedi einamu laikotarpiu, tai ir rašai pernai metų kainą, o ne šių metų pašaro realios kainos, nes šeri su pernykščiais. nusipirkus traktorių, pasistačius priestatą prie fermų tai jau ekonominiai investiciniai projektai, kuriuos matuoji metų ar net kelių metų eigoje, o einamu laikotarpiu įtrauki ilgalaikio turto nusidėvėjimo sąsnaudas. mėšlo talpyklos pašalinimas manyčiau yra augalininkystės savikaina, lygiai, taip pat, kaip trąšų atsivežimas. nemanau, kad ji neparodo realios savikainos, nes jei atskiri veiklas ir jų sąnaudas, manau yra paprasta įvesti ataskaitinio laikotarpio pabaigoje skaičius ir gauti tai ką turi, ir momentinę fotografiją, nes čia neskirta išsaugoti ir kaupti serveriuose, o tik greitai suvesti ir gauti.
  17. manau neturėtumėme maišyti, gaminamo pieno savikainos ir savikainos prieauglio (bulių parduodamų mėsai) telyčiukių auginamų pakeisti bandą, nes tai yra atskiri skaičiavimai. reprodukcijos išlaidas patiria melžiama karvė. buliukai ir telyčiukės yra pajamos. gimus buliukui ar telyčiukei, žinant normas ir kainas startinio pašaro, pienmilčių galima išskirstyti tiek buliukams, tiek telyčiukėms ir skaičiuoti jų auginimo savikainą. ekonominį ūkio vertinimą gale metų reikia jau suvesti tiek pieno savikainas, tiek gaunamas pajamas už buliukus, tiek telyčiukių auginimo savikainas ir t.t.
  18. ačiū už pastabas, bandau pasakyti, tai kaip man atrodo: skaičiuoklė yra reali, jei viską suvedi, tiksliai. Jei suvestumėte visus pirkimus, ir savo pasitvirtintus darbų įkainius, bei darbo užmokestį, tai be abejo, turėtumėte gauti netgi centų tiklsumu, pagaminto pašaro kg savikainą. Taip, tai atskiras skaičiavimas, bet čia jau eina augalininkystės padalinio, kuris vėliau parduoda pieno padaliniui gatavą pašarą. Darbo sąnaudas galima būtų įvertinti prisirišant prie pvz. kad per mėnesį gaunu vidutinį darbo užmokestį su plius viršvalandžiais. Pvz 2341 brutto (ant popieriaus), reiškia tokį su viršvalandžių įkainiu, pvz plius 7lt. už vaandą brutto. Dėl reprodukcijos išlaidų, tikrai atskiros buhalterijos nereikia vesti, reikia tiesiog paimti ir visas sąskaitas ir išlaidas patirtas už spermą, už sėklinimo paslaugas ir pan suvesti gale mėnesio.. Nėra viskas taip sudėtinga, reikia tik susivesti visus pirkimus, žinoti gamybos įkainius, kurie taip pat nusėda į pirkimus ir pardavimą ir gaunami skaičiai vedami į savikainos skaičiavimą.
  19. Pasaulinėje praktikoje manoma (o ir Lietuvos ŽŪB'uose yra labai panašiai) kad sušeriami pašarai sudaro nuo 50 iki 60 procentų pieno gamybos savikainos... Tam šiuolaikinėse racijonų skaičiavimo programose yra rodiklis (IOFC- income over feed costs/įplaukos virš pašarų kainos)... Taigi, įsivertinat pajamas už perskaičiuotą pieną, ir jei jos nėra du kart didesnės už tai, ką sušeriate gyvuliui reiškia, sėdite bačkoj... Tiesa, gudručiams parduodantiems įvairius stebuklingus kreidos/ druskos mišinius tas rodiklis nelabai patinka..... todėl Lietuvoje labai mažai skaičiuojančių racijonus su kainomis.. būtina skaičiuoti viską, tiek racionus su kainomis, tiek kiekvieną išleistą centą pagaminti pieno kilogramui. Ekonominiu atžvilgiu, metų gale skaičuoti, ir išmokas, ir prieauglį ir t.t. Ar galėtum Pienmėgį pakomentuoti mūsų puslapyje http://www.kaimolaikas.lt esančią skaičiuoklę?
  20. įdomu sužinoti kaip skaičiuojate pagaminto pieno savikainą, kokius rodiklius taikote ar imate tik melžiamas karves ar visą bandą per ataskaitinį laikotarpį?
  21. Greenas

    Pieno kainos

    o kokia pagaminto kg savikaina gaunasi?
  22. Greenas

    Filmukai

    http://9gag.com/gag/aQqrjE7
  23. Greenas

    Filmukai

    http://9gag.com/gag/aAYmNyZ
×
×
  • Create New...