Jump to content

cainikas

Nariai
  • Pranešimai

    668
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

cainikas paskutinį kartą gavo apdovanojimą Rugsėjo 11 2021

cainikas paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling

Miestas

  • Miestas
    M Lietuva

Paskutiniai lankytojai

2233 profilio peržiūros

cainikas pasiekimai

Patyręs dalyvis

Patyręs dalyvis (4/5)

135

Reputacija

  1. Turiu klausimą, gal kas iš patirties gali atsakyti. Pasėjau Garstyčių-ridikų mišinį DOTNUVA GREEN 1. Ar šie augalai per žiemą iššals ar reikės naudoti chemiją kad juos sunaikinti?
  2. Ar nėra tai galima aplinkosaugininkų klasta, prisideklaravus palaukių, krūmų vėliau nebus galima jų panaikint.
  3. 3.6. Bazinė tiesioginė išmoka – pajamų parama tvarumui didinti iš Europos Sąjungos biudžeto lėšų, mokama paramos gavėjui už deklaruotą plotą, atitinkantį paramos teikimo reikalavimus einamaisiais metais. 3.34. Tiesioginė išmoka – pagal paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei ūkinius gyvūnus paraiškos duomenis ir patikrų rezultatus apskaičiuojama paramos suma, kurią gali sudaryti bazinė tiesioginė išmoka, papildoma pajamų paramos išmoka jaunajam ūkininkui, papildoma perskirstomoji pajamų paramos išmoka, susietoji pajamų parama už plotą ir (arba) ūkinius gyvūnus, taip pat klimatui, aplinkai ir gyvūnų gerovei naudingos sistemos išmoka. Tai kaip tie ploteliai neatitinka reikalavimų ar kaip?
  4. Gal kas žino ar už tuos pagriovius paribius miškelius bus mokama dar ir bazinė išmoka ar tik išmoka už negamybinę veiklą?
  5. cainikas

    Pieno kainos

    Nieko nebus: 1. Tiesiog perdirbėjai mokės realią europinę kainą. 2. Pasitrauks iš rinkos ir absoliučiai nieko nepraras nes į pieno pramonę įnvestuoti ne nuosavi, bet ES, Lietuvos respublikos, Lietuvos ūkininkų bei buvusios sovietų sąjungos pinigai.
  6. cainikas

    Pieno kainos

    Mantys, tu dar vis tiki kad ministerijos klerkas ar ž ū ministras ką nors kam nors dar gali pasakyt? Oi koks atsilikęs. Pasako tie kur partijoms dalija oficialias ir neoficialias paramas rinkimams. Jei konkrečiau tai kas nors iš perdirbėjų ar prekybininkų. Korupcija nenori pyktis tarpusavyje ir daryt vieni kitiems žalos. Netikėtas atsivertimas nedideliems ūkininkams sietinas su vienos partijos triuškinančiu pralaimėjimu, kur kaime beveik negavo balsų. Juodas teisingai pastebėjo kad krizės nuo 2008 metų. Ir sutapk tu man šitaip.
  7. cainikas

    Pieno kainos

    Aukso žodžiai, trisdešimt metų tamstos kavės buvo ir tebėra vertesnės už 90 procentų kitų karvių, nes už jų pieną moka 80- 35 centus. Ir visiškai nesvarbu kokias manipuliacijas taiko, sumoka iš karto po pusmečio, ar per NMA. Bet yra mažytė klaida, tap tų nevertingų karvių pasitaiko ir tokių kur moka ir mažiau 15cnt nes kooeficientas nesiekia vieneto. Bet gal čia ne jūsų kaltė? Ačiū už palinkėjimus, neturiu tikslo privilegijomis lipti per kitų galvas.
  8. cainikas

    Pieno kainos

    Neįsivaizduoju kiek reikia turėt įžūlumo kad tai rašyt. Visos milijoninės paramos, kainų priedai ,modernizacijos, ekologijos privalumai atitenka jum, ir praktiškai už nieką ir dabar verkiate? Negi tie valdžios skirti milijonai nieko neuždirba, nebeturite jokių privilegijų, numetė jum pieno kainą iki 15 centų kad iš vargšų norite dar paskutinius centus atimti?
  9. cainikas

    Pieno kainos

    Pirmiausia rekomenduočiau pačiam įsitikinti ar tikrai sukčiauja, nes tikrai, būna tokių atvejų kai imi galvoti velniai žino ką. Bet kai paseki, kelis kartus tos pačios dienos pieno mėginį priduodi į laboratoriją, tai pamatai kad sukčiavimo kaip ir nėra. Svarbiausia pieno mėginį būtina paimti griežtai pagal pieno mėginių ėmimo taisykles ir techninius reikalavimus. Mano supirkėjas Jurbarke nedirba, todėl negaliu rekomenduoti
  10. cainikas

    Pieno kainos

    Juos reikia sekti ir netylėti. Žinoma tai reikia daryti kvalifikuotai ir pagrįstai.
  11. Po veterinarijos fokusų su privalomais šaldytuvais esu daręs bandymus kas liečia bendrajį bakterinį užterštumą. Kadangi pieno tyrimai kainuoja tai išsamių nedariau. Tačiau sužinojau kad karvės kurios turi SLS duoda ir bendrajį bakterinį užtreštumą. Šviežiai pamelžtas pienas duoda mažiau nei 5 tūkst . Didžiausia tikimybė kad mėginius užteršia mėginių ėmėjas, nesilaikydamas bakterinio užterštumo mėginių ėmimo konservavimo ir laikymo reglamento. Jei gerai pasekus tai faktiškai to reglamento niekaip neįmanoma išlaikyti, o bakterijos nuolat dauginasi pieno gamintojo nenaudai. Šiaip galima į pieno tyrimus išsiūsti kontrolinius mėginius ir tada akivaizdžiai pamatysi kur užsiteršia.
  12. cainikas

    Selekcinis mokestis

    Gali dėl 6 eurų patekti į juodus sąrašiukus kuomet kiekvienas tiekėjas reikalaus išankstinio apmokėjimo.
  13. Ar jau kas nors pradėjote žoliapjūtę rulonams? Kaip sekasi?
  14. cainikas

    Pieno kainos

    Nėra atsikvėpimo, nes pieno supirkimas pabrango procentais kai trąšos brango kelis kartus, paslaugos taip pat, o dar pašarai, priedai vaistai. Karas leido atsikvėpti tik tuo, kad atidėjo ŽŪ ministro prievolę keliems pieno kaniukams statyti atskirus šaldytuvus.
×
×
  • Create New...