Jump to content

ArGed

Nariai
  • Pranešimai

    30
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

ArGed paskutinį kartą gavo apdovanojimą Balandžio 13 2016

ArGed paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

ArGed pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

4

Reputacija

  1. ArGed

    Česnaku auginimas

    Kas prieš česnakus augo? Koks dirvos pH? Kokiom trąšom ir kiek tręšta? Gal kuom nors purškei? Gal purkštuvas buvo neišplautas? Nebuvo po žiemos užmirkę?
  2. ArGed

    Česnaku auginimas

    Priklauso nuo skiltelių dydžio ir sodinimo schemos. Aš sodinau stambią sėklą 60 kg ~2,5 aro. Trys eilės su 40cm tarpais ir 80 cm tarpvagis. Tarp skiltelių 10-15 cm. Sodinau rankom, kur didesnės - rečiau, jei mažesnės -tankiau. Šitos veislės labai dideli lapai ir storas stiebas, tai reikėtų didesnius tarpus tiek tarp eilių, tiek tarp vagų daryti. O mėlyniesiems ir Žiemiams pats tas. Po nukasimo bus matyt ar drėgmė nepakenkė česnakams ir ar jie bus tinkami sėklai.
  3. ArGed

    Česnaku auginimas

    Kol dar neužšalo galima paeksperimentuoti. Iš Lidl'o paėmiau pakuotę lietuviškų česnakų. Bent taip ant etiketės parašyta, bet tiek lukšto spalva, tiek skiltelių skaičius (13 kiekvienoj galvutėj) ir jų forma labiau priminė atvežtinius. Bet nebūkim paranojikais ir tikėkim, kad europietiška sėkla derlių subrandino Lietuvoje. Pamatysim kitais metais kas iš jų išeis.
  4. ArGed

    Česnaku auginimas

    Ir aš savo patikrinau. Sodintų lapkričio 12 šaknys 10-12 cm. Sodintų lapkričio 2 šaknys tokios, kad lengvai išrauti nepavyko, tai ir nedraskiau. Norėtusi apie spalio 20-25 pasodinti kol dar šilčiau ir diena ilgesnė, bet jau kelinti metai sodinimas į lapkritį nusikelia.
  5. ArGed

    Česnaku auginimas

    Manau jie minta puvena, o ne česnakais. Česnakų kenkėjų saraše jų nėra. Česnakai supuvo dėl to, kad iššalo arba sodintos skiltelės buvo užkrėstos.
  6. ArGed

    Česnaku auginimas

    Granules vasariniams ar žieminiams naudosit? Vasarinius tręšiu irgi šia trąša, bet nežinau ar žieminiams dar padėtu. Nevisam plotui mėšlo užteko, tai dar neapsisprendžiau ką daryt...
  7. ArGed

    Česnaku auginimas

    6,5-7 eur. priklausomai nuo kiekio. Nuo 100 kg nuolaidos. Minimalus parduodamas kiekis Olandijoje 500 kg. Man pačiam reikia apie 50 kg. Todėl ieškau kas dar norėtu įsigyti. Jei neatsiras norinčių teks ieškoti "Lietuvoj adaptuotų". Greitesniam bendravimui 8 676 83264
  8. ArGed

    Česnaku auginimas

    Sveiki. Ar būtų norinčių įsigyti vasarinių česnakų sėklos? Veislės jau gerai žinomos Flavor (12-15 skiltelių) ir Cledor (8-12 skiltelių), dydis 60+. Sodinamoji medžiaga iš Olandijos. Lietuvoje neadaptuoti . Pats neauginęs, bet rašo, kad galima sodinti tiek pavasarį, tiek rudenį. Neformuoja žiedstiebių.
  9. ArGed

    Česnaku auginimas

    Ar jau ieškot vasarinių sėklos atsodinimui? Anksčiau sniego užtekdavo, o šiemet plikos lysvės.
  10. ArGed

    Česnaku auginimas

    Nesuprantami reikalai, nes pro 12 cm. jie ne tik, kad rudenį, bet ir pavasarį neturėtu prasimušt... Pabandyk vieną atkast ir pamatuot gylį nuo skylties viršaus iki žemės. Būna, kad jei žemė po skiltele kieta, šaknys ją iškelia į viršų.
  11. ArGed

    Česnaku auginimas

    Pernai panašią situaciją turėjau su ispaniškais česnakais. Vos tik pasodinus ėmė lyst laiškai. Nors pasodinti buvo irgi lapkričio pradžioj. Iki žiemos spėjo po 3-4 lapus išaugint. Užmulčiavau durpėm ir pjūvenom apie 5 cm. Lapų viršūnės stipriai nušalo, bet patys sugebėjo išgyvent. Šiemet tuos pačius pasodinau. Sakyčiau neblogai adaptavosi, nes dabar tik vos vos iš žemės išlindę, o kitais metais gal iki pavasario pakentės. Tiesa gavau 5 galvas lauktuvių, dėl to ir žaidžiau.
  12. ArGed

    Česnaku auginimas

    Ar teko kam dabar pirkti ar užsisakinėti vasarinių česnakų sėklą iš asociacijos? Keistai skamba jų noras žūt būt gauti avansą ir siūsti per siuntas. Net nesileidžia į kalbas, kad atvažiuoju, susimoku ir pasiimu. Nors žada, kad sėkla prancūziška sertifikuota, maišai plombuoti. O gal aš per daug įtarus...
  13. ArGed

    Česnaku auginimas

    Prieš kelis metus turguj pamačiau didelius gražius česnakus. Buvo sausio vidurys, bet orai gražesni, nei dabar. Surizikavau ir pasodinau kelias galvas, šiaudais apmulčiavau. Po kelių dienų pradėjo šalt, o po geros savaitės virš -20. Bet pavasary visi sužaliavo. Taip, kad jei turėčiau ką sodint bandyčiau.
  14. Pirkt nepirksiu, bet parduot turiu už tokią sumą. 6 ha 56 balai, Kauno rajonas netoli Vandžiogalos.
  15. ArGed

    Česnaku auginimas

    2 ha jau šis tas... Bet rankom neapdirbsi, o technikai permažas plotas. O gal žemė aplamai česnakui netinkama...
×
×
  • Create New...