Jump to content

Bucke

Nariai
  • Pranešimai

    89
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kedainiu

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Bucke pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Bucke

    Bulvės.

    O tai kam israsdineti dvirati beicavimas apsaugo nuo spragsiu ir grambuoliu antpuolio bei nuo kolorado.
  2. Bucke

    Rūkymas

    Na ir radau temele Man gal jau ir nebeaktuali,bet patirtim galiu pasidalint. Rukem abu su vyru,daug metu... virs triju pokeliu per diena iseidavo.. o jei dar chaliavscikai padedavo tai ir virs keturiu o kai pokelio kaina persirito per 6lt teko pagalvoti .ar verta tokia dali seimos biudzeto paleisti dumais . taigi nusprendem nuo naujuju neberukom na nusprendem taip kad kol eisim miegot rukom,o prabude jau nebe. ir cigareciu nusipirkom kiek perdaug galiausiai ir miego norisi,bet cigaretes reikia pabaigt o nuo ryto prasidejo tikrasis metimas as stengiausi kaip ligonis is lovos nelipt,nes lovoj nerukydavom. turejau keles nikorete gumas-gal kokias 6 ir kelis nikorete pleistrus.- bent jau man padejo nors viena guma pjausciau i kokias 6 dalis.ir to uztekdavo kad jausti burnoj nikotina. ir pleistriukai nikoretes pradziai visa priklijavau,po to puse,po to kas antra diena. tik ir guma ir pleistrus pirkit pacius galingiausius ir dabar jau situacija vertinu is salies nes neberukom jau treti metai. ir galiu pasakyti tiek kad kaip alkoholikas masto stikliuko sviesoj,taip rukorius pro dumeli nes pasikeicia visiskai mastymas o tie kurie meta savaitei, menesiui,trim menesiams ,pusei metu ir vel pradeda rukyt -tai tik save kankina! nes jie iskencia kritiskiausia laika ir vel pradeda. turit apsisprest ir nebut mazgotem dabar net minciu nebekyla rukyti... buvo vienas periodas kada labai kvepejo dumas. po to ziauriai smirdejo. o dabar nei silta ,nei salta .
  3. taigi. nevisi savininkai vienodi.ir geriau daugiau informacijos internete negu tokios neradus pasikliaut ....aliejum nuo visu ligu. o buna kad savaitgalis,arba velus vakaras,arba sventine diena.... ir kagi skambini...o telefonas isjungtas jau nekarta teko susidurt. o kol kazka rasi jau ir pagalbos nebereikia. o ypac musu krastuose tu veterinoriu neperdaugiausia. o siaip kas nesidomi,tai tokios informacijos ir neiesko ,o kas iesko internete tai gal nevisai pasikliauja aliejum ir burokeliais o kada internete informacijos nerandi,veterinoriaus prisisaukt negali.... tada ir prasideda saviveikla pagal liaudies isminti nes jau nebezinai ko griebtis
  4. sutinku. ir ligos deja ne visos pagydomos. bet patarimai kaip pastebeti gresmingus simptomus galetu buti labiau akcentuojamos. as susiduriau su pareze. tik per mazai turejau informacijos kaip tureciau elgtis. dabar jau zinau kad karvei pries versiavimasi labai svarbu sekti temperatura.ir jei temperatura zemesne nei 38.5 pasirupinti kalcio preparatais. ir jei toliau temperatura krinta lasinti kalci su gliukoze. man po versiavimosi karvute atgule beveik i aplinka nereguojanti.atvaziavo veterinaras sulasino kalci -karve atsikele viskas gerai, paliko dar dvi dozes sulasinti vakare ir ryte ir sake uzteks.....paskutine doze sekmadienio rytui sulasinau vakare stovinciai karvei, sulasinau ryte lyg nieko blogo.o pirmadienio ryta karve galvos nebekelia.nulekiau vel kalcio su gliukoze prisipirkau...sulasinau...karve guli.....sulasinau vakare karve guli.....ir taip ketvirtadieni velai vakare vos spejom peili pakist po kaklu....nusialino sirdele. o karvute buvo super taigi pritruko siek tiek ziniu kad nepasitiketi veterinaru kad uzteks 3ju doziu. vat jusu konsultaciju galetu buti daugiau ir ivairesnem bedom. siulyciau uzvesti nauja tema VETERINARO PATARIMAI ir ten kad butu galima gauti konsultacijas istikus bedai ir pasiskaityti kas galetu buti pagal simptomus. gerai butu mokytis is svetimu klaidu o ne is savo
  5. :eusa-think:panaši bėda....? Gydyti kuo gydė kaimynas, kai pamatysi, kad karvė baiginėjasi, skambink veterinoriui, o kai jis nepagydys, skanduok, kad - šūdas, ne daktaras...... Deja, nors skamba nekaip, nenoriu nieko įžeisti, bet pas mus dar neretas atvejis. na na pas mane gal atvirkstinis variantas... pirmiausiai isikvieciau veterinoriu,o dabar karvute beveik baiginejasi. o verterinorius tik spelioja kas yra. o klaidinantis patarimas akivaizdus
  6. gal galetumet parasyt kokia diagnoze buvo jusu karvutei? kuo gydet? kuo baigesi? nes galbut kazkam bus pagalba jei istiktu panasi beda.
  7. Bucke

    Pieno kainos

    bet vistiek pas juos gaunasi 1,11 o dar zinant ju parduotuviu kainas ir pragyvenimo lygi darosi graudu. zinau is arti nes teko 7 men ten pagyvent ir padirbet. o pas mus ir tezino kaip mokescius kelt labai primena multika is vaikystes CIPOLINO NUOTYKIAI....KAI PAKELEME MOKESCIUS UZ ORA JUS PRADEJOTE MAZIAU KVEPUOT....
  8. Bucke

    Pieno kainos

    kai kainos pasieks trisdesimtkelis ct ,tai gal daugiau mastanciu atsiras manau karves isiparduot drastiskesnis poelgis
  9. Bucke

    sos... patarkit?

    kaip ten baigesi jusu karvutei? jei niekas negalejo patart,tai dabar jus pasidalinkit patirtim.
  10. Bucke

    Pieno kainos

    su tais sukvietimais lb sunku,juk nepaslaptis kad naudos kiekvienas tik sau nori,,,dideli dar issilaikys o maziukam bankrot,jau ir taip pilni skelbimai zmones karves bandom issiparduoda,dideli ukei laimi ant produkcijos kiekio.o maziukam sunku laikant ir 10 karviu aisku lietuvos ukininkai ir taip daugelis galo su galu nesuduria,ir tiketis kad paaukos paros piena -manyciau naivu.nes tam ukininkui paros pajamu negavimas gali buti skaudesnis negu perdirbejams. bet jei ta akcija pakoregavus ir pritaikius musu salygoms. na ne i laukus pilt bet pagal galimybes parduoti zmonems tiesiogiai----dek kur nori bet ne supirkejui---. supirkeju kainomis. aisku papildomos darbo sanaudos bet manyciau imanoma. ir ukininkams nebutu taip skausminga ir pirkeju turetu atsirasti ir netik miestuose bet ir kaimuose. suinteresuoji zmones kad pirktu dideliais kiekiais.pavyzdziui viena kaina litro,kita kaina 5 litru.dar trecia kaina 10 litru. patikekit pravaziuokit pro daugiabuciu kiemus tai tonom isparduosit. tik reiketu pasiskirstyt organizuotai kad trise vienam kieme nestovet.
  11. Bucke

    Arkliai mesai

    man susidare toks ispudis kad senu arkliu,slubu,ar su kitomis problemomis mesai neperka o iesko jaunu sveiku kaip ten yra? ir kodel?
  12. Aciu.Na per menesi stipriai nepablogejo bet ir neina geryn... bet letai stipreja...gal butu galima suzinoti prie kokiu problemu kokiu simptomu reiketu laukti,ir kuo tai grestu?
  13. Versiuotis geguzes 22d.Apetitas net labai geras,edziose niekada nieko nelieka. Nuotaika gera.Ismatos normalios konsistensijos. spardosi nepastoviai bet labai daznai.trunka menesi,gal ir daugiau.
  14. bet kokios gali buti priezastys? bijau kad nebutu kas nors negero su gimda(koks raumuo trukes ar kas)
  15. Sveiki. mano karvute pradejo daznai (net labai daznai) spardyti sau i pilva..jeigu tai butu retai tai gal sakyciau versis ispyre(like 2 men iki versiavimosi) bet ar tai gali buti ? turiu ir kitas karves bet neivienai taip nera buve.Gal kas nors yra susidures su tokia problema ir kokios priezastys buvo? karve pirkau beveik pries metus.
×
×
  • Create New...