Jump to content

vacius

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

vacius pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

1

Reputacija

  1. vacius

    Kas gali būti karvei?

    Ma jį bala tą pieną, ale visgi smagu gyventi Lietuvoj...
  2. Perkam pieną pas kaimynę, dedam iškart į šaldytuvą, bet už kokios dienos pašildžius iškart sutraukia. Anksčiau taip nebuvo. Ar gali būti kokios problemos karvei?
  3. Dovanoju pentardų patinus. Rašykit į až. Vilniaus raj.
  4. vacius

    Ančių auginimas

    Pjauti reikėtų ne anksčiau 70 dienų iki 82, nors pas mus paprastai taip neišeina, laikom ilgiau. Tiesa, čia aš apie muskusines antis. Pešti lengviau, jei prieš tai gerai atšaldoma, todėl geriau rudenį. Pirmiausia reikia nupešt didžiąsias plunksnas, tada lengviau. Mūsiškės irgi jau nemažos, o senąsias vis dar reikia vaikyti iš lizdų.
  5. vacius

    Ančių auginimas

    Turim antiną ir keturias antis, tikrai neatsisakom, jos jau nusipelnę pensijos Bet prieauglį auginome mėsai, o tai problema - nėra kam pjauti .
  6. vacius

    Ančių auginimas

    O kur jas laikote? Kaip supratau, nebuvo lizdų? Lizdai turi būti didesni ir gilesni nei vištoms, nors pas mus dažnai deda į tuos pačius, tik perėti mes perkeliam atskirai, nes ramiau ir joms patinka nuošaliau, visgi labai ilgai reikia sėdėt Be to, antys deda kiaušinius anksti ryte, tai neišleiskit anksti.
  7. vacius

    Ančių auginimas

    Tikrai labai keista, laikom jas jau keturi ar penki metai ir kiekvienais metais kovojam tiek su senom, tiek su jaunom.
  8. vacius

    Ančių auginimas

    Man tai daug didesnė problema kaip "atkalbėti" muskusines antis nuo perėjimo Buvom tvirtai nutarę, kad jau šiais metais nebeauginsim, bet kad jos nori sėdėti, kad ir be kiaušinių (kiaušiniai paimti). Teko pasiduoti. Vakar perkėlėm į naujus lizdus visiškai atskirai ir pridėjom kiaušinių (bet kiaušinius laikiau maždaug penkiolikos laipsnių temperatūroje ir dar kelias valandas palaikiau jau kambaryje). Už poros valandų jau sėkmingai sėdėjo. Muskusinės antys turi stiprų perėjimo instinktą, bet sėdasi tada, kai sudeda tam tikrą skaičių kiaušinių. Jei lizde atsiranda pripeštų pūkų, reiškia, greit susiruoš perėti. Bet nemanau, kad tinka kiaušiniai iš šaldytuvo. Kam juos ten laikėt, reikėjo suvalgyti Pas mus antys skraido, bet jos tik apsuka pora ratų apie kiemą ar kur ant stogo pasėdi, gražu žiūrėti , upėj pasimaudo ir grįžta. Beje, antinas neskraido, nes jis toks sunkus, kad paskristų nedaug.
  9. vacius

    Ančių auginimas

    Turim keturias antis ir visas pernai perkėliau, kiek prisimenu, tik viena blaškėsi ir, kai išleidom (jau rašiau, kad pora dienų palaikom uždarytą), grįžo į vištidę. Bet iškart pastebėjom, sugrąžinom atgal ir viskas buvo gerai. Bet perkeliam su visa gūžta (dėže). Užtat labai patogu ančiukus atskirai paauginti, turim tokį nedidelį "namelį" padarę, su kiemeliu. O jei pradės perėt gūžtoje aukštai, tai vistiek reikės išsiperėjus perkelti, o ir iškristi ančiukai gali, nes jie labai guvūs. Kiti paukščiai juos skriaudžia.
  10. vacius

    Ančių auginimas

    Kiaušinių sudeda nevienodai, mes paprastai paliekam du tris gūžtoj - kartais sudeda iki 15, kartais greičiau susiruošia perėti. Šiemet jau dvi buvo susiruošę, teko išmesti , kartais net visus kiaušinius paėmus negalima nuraminti, mat vištos dar kokį kiaušinį prideda. Perėjimui padedam kokia 18 kiaušinių. Laikom kartu ir antis, ir vištas, bet atskirai būtų daug geriau. Kai jau šilta, darom taip - leidžiam atsisėsti, o tada su visu gūžta perkeliam į atskirą vietą, kelias dienas palaikom uždarytą, kartais pasiblaško, bet paskui nusiramina. Tada būna patogu, kai išsirita ančiukai . Antims reikia gilios gūžtos. Pas mus deda į tas pačias, kaip ir vištos, tiksliau, tai vištos į ančių deda, nes vištoms reikia mažesnių, antims tokios netinka. Niekur jos nesislepia, bet, kai peri, tai geriau ramesnėj vietoj, nes lenda ir vištos , ir antys. .
  11. vacius

    Ančių auginimas

    O tai antiną turite? Muskusinės antys stropios perekšlės. Su jomis kovoti tiesiog reikia, kad nepriperėtų kelis kartus per vasarą. Kiaušinius tikrai galima išlaikyti ir dvi savaites , bet kažin, ar dabar antinas pakankamai aktyvus. Manau, kad perėti dar ankstoka, nebent galit sudaryti tinkamas sąlygas. Bet jei kiaušinių nepaimsit, sudėję atitinkamą skaičių, pripeš pūkų ir tada jau aišku, kad tuoj atsisės. Pas mus irgi deda, bet kiaušinius sunaudojam.
  12. vacius

    Daržiukas šeimai

    Už mėnesio lauke galima sodinti Visada sodinu anksti (pabaigoj balandžio ar gegužės pradžioj) paprastam plėveliniam šiltnamyje, tik jis turi būti uždengtas min prieš 2-3 savaites, kad žemė įšiltų. Galima į duobutes įpilti karšto vandens. Aišku, jei reikia, nakčiai uždenginėju 1 ar 2 agrodangos sluoksniais. Užtat pirmi pomidorai jau Joninėms būna.
  13. Ponas Stanislovai, neklaidinkite žmonių, jokių autorinių teisių Jūs neturite nuo 2001.01.17 dienos, nes Jūs nemokate už savo išradimo palaikymą
×
×
  • Create New...