Jump to content

Artorius

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Ukmergės r.

Artorius pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Kišk kiaušus po kalakute arba gera višta - išperės. Gal žąsys pačios inkubatoriui buvo perėtos, tai tokios neperės.
  2. Gal kas padėtumėte... Reikia nupešti kelias dešimtis žąsų. Reikės ir ateityje. Jei esate Kėdainių, Ukmergės, Jonavos ar gretimuose rajonuose, turite pešimo aparatą - atsiliepkit. Ačiū Artūras 868563484
  3. Teko vežti 5 avis miniveno salone sėdynę galinę išėmus. Ir ką... nieko. Smagiausia stebėti vairuotojus sankryžoj, kai šalia avinas atsisuka ir pro pravirą langą jiems ką nors "pasako". Grindys buvo celofanu patiestos. Nors vis tiek paskui teko proškom išplaut. Bet tikslas pasiektas.
  4. Artorius

    ALIO KIAULIU AUGINTOJAI!

    Sveiki, noriu nusipirkti kelis paršelius auginti. Gal žinot kokios šįmet kainos ir kur prie Ukmergės galima jų nusipirkti?
  5. Artorius

    SOS vanduo rusyje

    Pigiausias ir sausiausias būdas - užpilti rūsį smėliu ir pamiršti šią nelinksmą istoriją.
  6. Filologas, nekrologas.. čia tik nieko nereiškiantys tušti svetimi žodžiai. Jei mes domimės senos protėvių veislės sugrįžimu, tai mes pirmoje eilėje esame lietuviai, norintys prisiminti. Nesvarbu ar tai senosios veislės avys ar seniausioji Europos kalba. Ir šiuo atveju mums svarbu ne mėsos kiekis ar pinigai, o mūsų tautos palikimas. Nemanau, kad atsiras bent vienas žmogus, kuris šią avių veislę imtų auginti tikėdamasis pelnų iš parduodamos mėsos, primelžiamo pieno ar nukirptos vilnos. Todėl ir skirstytis į "filologus" ir avininkus būtų neteisinga. Visų mūsų tikslas bendras.
  7. Artorius

    Avininkystė.

    Kaži ar nekenkia avims dantimis graužti druską? Kartais ramiai laižo, o kartais ima taip brūžinti su apatiniais, kad atrodo arba gardai sugrius, arba dantys išbyrės.. Baisu, kad dar jaunom ėriavedėm be laiko porcelianinių dėt nereiktų
  8. Smagu domėtis viskuo, kas ateina iš ištakų. Taip mažiau tikimybės, kad būsi suklaidintas. O ypač, kai tai yra kalba ir avys - abu gyvi sutvėrimai.
  9. Et jūs lietuvninkai... Ne "škudės", o "skudės"! Tiesiog vokiečiai taria S raidę, kaip Š, jei ji eina prieš priebalses K, T, V ir t.t. Todėl ir sako ne "skuden", o "škuden" (Skudden) pvz. anglai sako "stoun" (stone), o vokiečiai "štein" (Stein); lietuviai sako "stovėti", o vokiečiai "štejen" (stehen); mes sakom "stabilus", anie sako "štabil" (stabil); "skandalas" - "škandal" (Skandal) Jie ir patys pripažįsta, kad "skudės" yra ne "škudės", tik taip taria, dėl savo kalbos papročių. Vokiečiai netgi spėlioja nuo kokių lietuviškų-prūsiškų žodžių kilęs tas pavadinimas. Ar nuo: "skuosti" ( bėgti), nuo Skuodo vietovės, nuo kvietimo "skudu, skudu..", ar nuo "skudurai" ir t.t. Šaip, tai smagu, kad teisingumas atstatomas.. Kažkur skaičiau, kad vokiečiai prisimena mūsų kraštuos gyvas skudutes dar matę, kai buvo paskutinį kartą. Bet matyt per karą jos ir buvo suvalgytos. O Tarybinių laikų išgyvenę vis tiek nebūtų.
  10. Sveiki, turiu problema su DT20. Praėjusią žiemą buvo paliktas su vandeniu ir trūko galvutė (viduje), todėl nusipirkau naują. Pastatėm, bet niekaip neišeina užkurt. Palyginau seną galvutę su nauja ir pastebėjau, kad naujoje galvutėje vožtuvai iš cilindro pusės yra maždaug 4mm giliau negu senoje. T.y gaunasi, kad didesnė degimo kamera. Kaži ar gali dėl to nesikurt? Gal maniškė senoji galva buvo šlifuota? už tai ir degimo kamera sumažėjus.. Ko tik nedarėm, ir tampėm po kaimą, ir vožtuvus reguliavom, ir eteriu vaišinom - nesikuria. Cilindras visas šlapias nuo saliarkos ir tiek. Gal kas turit pamąstymų?
  11. Artorius

    Avininkystė.

    Reikia patarimo.. Visos avys tuštinasi spirėm, o viena pradėjo "žmogiškai" - spirės sulipę į vientisą masę. Kaži dėl ko? Ar reikia ką daryt, ar palaukt gal susitvarkys?
  12. Artorius

    Avininkystė.

    O kaži ar yra numatytas tam tikras mažiausias avių kiekis, kurį pasiekęs gali tikėtis išmokų? Šiuo metu turiu 9 avis. Pakaks?
  13. Artorius

    Avininkystė.

    Noriu sukergt avina su avim. Kaip geriau elgtis - ar ganykloj juos palikt ir palikt savieigai ar aptvare uždarius palaikyt? Kaip pažint, kada avis pasiruošus sukergimui?
  14. Artorius

    Avininkystė.

    Nu va, nepatikėjęs valdininku iš Ukmergės savivaldybės architektūros sk., pasiskambinau į VALSTYBINĘ TERITORIJŲ PLANAVIMO IR STATYBOS INSPEKCIJĄ. Ir ką gi man atsakė.. Ogi statyti ant žemės ūkio paskirties ž. pastatus galima. Nereikalingas nei leidimas, nei projektas, jei pastatas iki 80 kv.m. Svarbiausia, kad pastato paskirtis - žemės ūkio reikmėms. Taigi, jau braižau dailų projektėlį
  15. Artorius

    Avininkystė.

    Gal būt reikėjo rašyti kur nors prie statybų temos, bet pagalvojau avininkai žinos geriausiai.. Susiruošiau aš apsitverti ganyklą ir pastatyti gale lauko nedidelę pašiūrę/stoginę avims nuo lietaus ir vėjo pasislėpti. Bet kadangi pieva žemės ūkio paskirties, nusprendžiau pasiskambinti į savivaldybės architektūros skyrių patarimo, kaip ten su projekais ar leidimais. Man paaiškino, kad ant žemės ūkio paskirties žemės negali būti statomi JOKIE pastatai. Nesvarbu, nors tai būtų ir keturi kuolai į žemę susmeigti ir skersai lentom apkalta. Aš galvoju nejaugi iš tikrųjų niekas ganykloj nestato jokių pašiūrių, o avis, jei prireikia, gena tik ant "legalios" žemės po pastoge panakvoti. Kaip čia yra? Baisu, kad paskui nepasodintų O gal skiedžia tas valdininkas?
×
×
  • Create New...