Jump to content

lauztuvas

Nariai
  • Pranešimai

    675
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Visas nario lauztuvas paskelbtas turinys

  1. Dar klausimukas. Pas mane smulkintuvas kuriame peiliai sunerti ant iesmu. Man jis kazkaip lievai smulkina - ta prasme siaudus sudauzo labiau nei smulkina, gauna toki ilgi vistiek. Buvusiam darbe ant kumbaino smulkindavo tai tokiais kokiu 5cm ilgio gabaliukais, graziai. Net nesimato kad ten tu siaudu buvo. Pas mane pradalgys vistiek nedidelis lieka. Aisku geriau nei be smulintuvo. Bet kaip ji priversti tikrai susmulkinti o ne pakapoti tik?
  2. Labas. Nuo ko tiko tos plastikines ivores?Kur pirkai?
  3. O kiek kainavo visas bakas naujo tipo?
  4. Turetu labai smagiai reguot i staigius gazo paspaudimus su lengvu velenu ir smagraciu.
  5. Aisku su slaunim. Gal zinai is kur galima parsisiusti manual siam modeliui? Google tik sita visus mokamus o kas ten juose yr tai velnes zino. Esme kad pas mumis dirbantys operatoriai nera kazkoki kvalifikuoti spec. Nuo belaruso ant importinio. Tai kartais net uzsikurt is karto nepavyksta... As pats irgi visai ne tos srities.
  6. Del slaunu- pas mus dvipusiai cilindrai stovi. Tai kaip ir turetu buti priverstinis spaudimas. Zodziu telefonu remonto nepavyks atlikt . Del slegio tai kaip ir uztenka - visos sekcijos padarga iskele iki galo. Tik problema tame kad tai daro letai i viena puse. Jei kelia gerai (greitai) tada blogai leidzia (letai). Sukeitus slangus viskas atbulai vyksta. Sejamosios hidraulini gedima atmete nes pajungus prie kito traktoriaus viskas kilnojas gerai. Pas sita traktoriu imanoma hidrauliniu poru kalibracija be kompiuterio? Seip ir y Dotnuva skambinom ir dar keliem meistram bet visiem dabar sezonas - visi menesiui i prieki eiles turi. Viens kazkuris meisterys siule pabandyt kalibruot ti nesake kaip .
  7. Sveiki . Reik minciu. Aciu is karto Case ih magnum 310 2007 metu. Visos papildomos poros veikia taip - gerai kelia bet labai letai leidzia. Apkeiciam slangus - kelia letai bet greitai leidzia. Su visom 4 porom tas pat. Pagrindines slaunys kelia gerai bet padejus kulbes po slaunimis, savo subines nebepakelia. I srauto reguliavima su poru ratukais porankyje beveik nereguoja. Buvo meistras, tikrosios problemos neisiaiskinom. Skambino kitiems, konsultavos, visiem minciu truksta. Matavo slegius- 180 baru spaudzia.
  8. Pafilmuok kaip jungi be sankabos. Lengvosios tai eina visai neblogai. Esu youte mates kaip kazkas seno mtz pavaras be sankabos meto .
  9. lauztuvas

    Grikiai

    Mes neturim kur padziovint tai laukim. Dregme gal 22 ir daugiau.
  10. lauztuvas

    hibridiniai rugiai

    Sejom 50 ha savo sekla, 50ha is Malsenos veisliniu. Nelabai skirtumas buvo. Tik kad savo seklos seti smulkesni grudai buvo nes biski per didele norma pasejom - apie 200kg sejom pernai i ha. Derlius tiek veisliniu tiek neveisliniu panasus - apie 4 t. Kompleksiniu negavo. Salietros apie 300kg gavo.
  11. Manau lengviausia butu issimatuoti stovincius ir ieskoti naujo.
  12. lauztuvas

    Del sietų tvirtinimo

    Varztais dviem tvirtinas.
  13. lauztuvas

    hibridiniai rugiai

    Nedauk bet yra tu baltu varpu. Nera patirties su vabalais ir ligom. Tai ydomu . Gal kas placiau apie siuos vabalus is praktikos savo. Sejomaina gal svarbi ar pan.
  14. lauztuvas

    hibridiniai rugiai

    Vakar ieskojom " raudonu galiuku" o rado "geltonus galiukus" . Gal kas zinot kas ce pakenke? Google kazkaip neuztaikiau.
  15. lauztuvas

    hibridiniai rugiai

    Ar kas esat susidure rugiuose su varpu septerioze? Kodel klausiu- virsininkas nuvazevo pas kaimyna ( dirba apie 1200ha) sako kad varau purkst nuo varpu septeriozes. Ok . Skambinam i BalticAgro ( kazkaip su jais dirbam pastoviai) - sako, reik butinai nes dauk lyja. Siulo FalconForte. Skaitau apie Falcon forte - ten raso kad nuo varpu septiriozes tik kviecius saugo o rugiu ne. Nu aisku kad nieks neaisku. Skambinam y Malsena ( kazkaip jiem grudus stumem) - kazka neaiskiai mykia, lyg pirma diena grudus supirkinetu. Toks vaizdas kad septerioze jiems nelabai zinoma rugiuos. Nu del visako paskambinam i konsultavimo tarnyba. Vietinis rajono specialistas nezino. Jis skambina savi chebrai pasikonsultuoti. Isvada kad visi skirtingai sneka. Ar yra kam neprieme rugiu del varpu rugiu septeriozes? Ir seip intere paskaitineju, tai kazkaip visur raso apie kvieciu varpu seterioze o ne rugiu. Pernai niekuo nepurskem nuo ligu tai nieko ir nerado derliuje.
  16. lauztuvas

    Grikiai

    Zek kas laukuos auga ir spresk tada.
  17. Neturiu ka veikti ir seip ydomu pamatyti kitu reakcijas...
  18. Zmogus kurti nori ir tie robotai ne y tema.... Kaip tu manai?
  19. O tie, kurie virina gamyklose tuos padargus tai jau ju nereik gailet?
  20. Mano nuomone: ce yra kalbama apie kratukusvo ne kratomoji lenta. Kratomoji lenta turetu stoveti po kratukais. Ji priekyje pakabinta ant svirciu o gale prie veleno per du taskus. Del kratuku tai matyt padile tos textolito(ar kaip ta medzega vadinas) yvores per kures kratukai prisitvirtina prie veleno. O aukstyn -zemyn ant veleno kliba tos yvores? Jei ne tai nesukciau galvos del soniniu laisvumu.
  21. lauztuvas

    Grikiai

    Tai ner skirtumo. CZ 3,6 irgi nera bloga sejamoji. Asmeniskai as ir savo arus su tokia seju. Pas virsininka seja grikius. Tai irgi visad pavasari arimus roundapuoja. O tik tada sejam. Pernai buvo geguzes paskutines dienos kai sejom. Gavos neblogai tik derlius mazokas - virs tonos. Gal norma padidinom perdauk. Apie 140kg/ha. Kur durpe- pagule. Netresem. Sejom su trasu barstykle. Ir su germinatorium idirbom. Greita seja gavos.
  22. lauztuvas

    Grikiai

    Kokia norma seji?
  23. lauztuvas

    avizu auginimas

    Jeigu zinociu kad pavasary balandis ir geguze bus toki kaip pernai, seciau geguzes pabaigoje avizas. Kaip grikius. Gal derlius nebutu toks gausus kaip pasejus anksti bet nors tureciau vienodus paseliu laukus. O ne taip kad ant triju stiebu jau nunoke grudai o ant kitu triju stiebu gruduose pienas stovi. Bet ce tik man svaiciojimai.
  24. Ce didziausia beda tu prognoziu. Imam menesio perspektyva ir ziurim . Jei visi laukia silumos tai ja ir rodo po triju savaiciu. Bet nesvarbu ar tu sendien ziuri ar rytoij ar po savaites- to ko mum reikia tik po dvieju ar triju savaiciu .
×
×
  • Create New...