Jump to content

skrebe

Nariai
  • Pranešimai

    129
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Ukmerge

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

skrebe pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

1

Reputacija

  1. Miškui užveisti visų pirma reikia leidimo. Visų anra sau, niekada nesodinčiau miško. vien dėl to, kad pagal dabartinius įstatymus užveisus mišką, toje vietoje jau galės būti tik miškas, jokios trobos , jokio prūdo, jokio tvarto, net palapinės be projekto nebepastatysite. Jei vieta šlapia tai gali tikti juodalksnis, beržas, jei ten durpynas tai tik pušis, kuri neaugs ir tiks tik pypkėm tiks, net po šimto metų. Pigiausia, ekologiškiausia ir ekonomiškiauskia nedaryti nieko. Nuo griovių reikia palikti 15 metrų apsauginę juostą, kurioje miško sodinti negalima, kiek liks sklypo?. Nieko nedarykit, paukščiukai ir proanūkiai padėkos. O pagal išvardintas salygas miško sodinti negalima: ušžėlusioje kūdroje neaugs niekas, net karklai. nuo griovių privaloma palikti 15 metrų. geriau valyti kūdrą, ...... š ne sklypas.
  2. Pakabinami vartai yra pigiausi, bet jiems reikia vietos. pasidariau 3 m pločio ir 3m aukščio. Kainavo 1200 Lt. Pirkau tik viršutinę metalinę siją , 6 m ilgio vežimėliams važinėti, 2 vežimėlius, medžio drožlių plokštę, medieną panaudojau seną. Jei nieko savo neturi, tai verta ir iš firmų pirkti. Sukonstruot tikrai nesudėtinga.
  3. Eksploatacinėse knygose nutylėta, kad valo tik mineralinę alyvą, nes, kai tas knygas rašė, sintetinės net nebuvo.
  4. http://www.failai.lt/k27n7enxviya/Трактор_ДТ-75Н._Техническое_описание_и_инструкция_по_эксплуатации_(1985).djvu.htm tikiuosi, kurį laiką veiks.
  5. Salnyku diametrai 63*49mm, storis (plotis) gali būti bet koks, orginalas 5 mm. Originalūs su sijonėliais, bet jų nesitikiu. Čia tie salnykai kur tilto viršuje stovi priekinio.
  6. Tai del kainos ir kalbu. Lyginam tokios pačios kainos rėmuose. Nepamirštam, kad tema puvo užvesta grynai mėgėjiškam naudojimui, ne profesionaliam. Profesionaliam naudojimui ir kainos kitos ir pasirinkimai kiti. Dėl salnykų, tai va nuvažiuosiu į sandėlį paimsiu išmieras ir suraskit kas nors kur tokių yra, nes nerandu niekur nei brangiai nei pigiai, nei išvis už pinigus. Jei kas padėtų būčiau labai, labai dėkingas, nes jau užkniso tos tepalo balos.
  7. Nepatingesiu pasikartoti. Japoniuką galima pirkti TIK dėl gabaritų. Kam į sodybą vežiotis (į priekabą telpa), kam į šiltnamį įvažiuoti, kam po obelimis maltis. Visais kitais atvejais jų pirkti paprasčiausiai neapsimoka-per brangūs jie pagal savo galimybes. Kas tikisi komforto didesnio nei pas t-25 tai pamirškit. Nieko tie japoškės neturi daugiau nei t-25. Net kabina pas juos jau prabanga, kai pas t-25 norma. Jei tikitės patikimumo -abejotinas klausimas, vistik traktoriukai jau senoki ir stipriai padėvėti. Vien pažiūrėkit kokius juos parveža prieš dažymus, sėdynių , vairų pakeitimus ... jie atrodo žymiai baisiau nei t-25 tik su t-20 galima lyginti. Čia juos padažo, pakeičia vairą, sėdynę ir vualia, naujas traktorius 2012 m registracijos, o kai pasidomi kada tokie modeliai gaminti, paaiškėja, kad metų jiem po 20-30 su trupiučiu. Nežinau kodėl, bet kaina japoškių per didelė šiam momentui pagal jų galimybes. Miške norėčiau pamatyti kuri japoškė apdės t-25, apie t-40 nekalbu net. Pyktis mane ima, nes irgi turiu "prabangų" japonišką traktoriuką, kuriam negaliu rasti paprasčiausių salnykų priekiniam tiltui. Tiesa, jį pirkau tik todėl, kad reikia man, kad tarp medelių tilptų , t-25 netelpa. Šiaip t-25 žymiai pranašesnis lyginant kainą, galimybes, remontą , patikimumą o ir pagal kuro ekonomiją niekuo nenusileidžia japoškėm. NU PER BRANGŪS JIE pagal metus, servisą ir galimybes. Už japoškę lygią t-25 pagal galimybes, pakosite nuo 25 000lt tuo tarpu t-25 kainuoja apie 12000Lt. Nesakau , kad jie blogi, tik per brangūs.
  8. Na nežinom kokia pas žmogu finasine padėtis, todel sprest pirkti ar ne palikim jam pačiam, o su dt-75 tai sakyčiau nereikt i kraštutinumus nukrypt. Kokia gera finansinė padėtis bebūtų nereikia prarasti proto. O jei kvailos mintys aplanko, tai čia vyrai greitai pataria teisingai, tik išgirsti reikia.
  9. Arturui: Saraceno pirmas ir viktorass paskutinis sakiniai yra labai tikslus probemos apibūdinimas ir sprendimas. Nepirkti traktoriaus tokiem darbam. Jei pažaisti nori, nusipirk t-25 ar ,dar geriau, jumzą kokį ir žaisk, bent jau pigiau bus, su technika susipažinsi. Prie tų pačių - dt 75 jau už metalo kainą galima nusipirkti, tas tai pastums bent jau vyriškai.
  10. Mano iseki (15 ag) reikia 12 voltų 45 a akumuliatoriaus, taip ant manualo parašyta, kūriau ir su automobiliniu, užsivedė be problemų, tik nėra pas mane kur jo padėti, per didelis. Užkuriu žiemą, ne prie speigo, bet iki -15 be didesnių problemų. Problema jau slabnokas akumuliatorius. Jokių tenų nejungiu, bet yra pakaitinimo žvakė pas mane, tai su ta pakaitinu ir kuriu, negali sakyti, kad lengvai, bet užsikuria.
  11. Aš turiu pasidaręs prikabinimą ant šlaunų. Mano iseki 15 ag . Minusai: 1 pakabinimas nutolęs nuo galinių ratų ašies, ir gana stipriai kelia traktoriuko priekį, jei priekabos priekis užkrautas. 2. Labai svarbu stipriai sutempti šlaunis tarpusavyje, nes kitu atveju sunku išvairuoti, važiuojant atgal. 3. Jei priekabos kablys kyla, tai šlaunys irgi laisvai kyla. Jos nestabdo priekabos kilimo aukštyn. Reikia sukonstruoti kokį ribotuvą, ar fiksatorių. Pliusai: 1 galima reguliuoti priekabos pakabinimo aukštį, paimti priekabą nuo žemės, padėti ant bet kokios atramos.. 2. Kitos pakabos pas mane nebuvo, tai šitą sukonstruoti, nupirkti buvo pigiausia. 3. Apie jokį virtimą, net minties nebuvo. Tampo maniškis lengvo auto priekabą, į kurią ir pats lengvai įvažiuoja. Tempiau apie 0,8 t svorį (čia tik krovinio) ir jokio vargo, kai pats traktoriukas sveria 500 kg. 4. apsisukimo spindulys lygus priekabos ilgiui (tiksliau atstumui nuo priekabos ratų iki sukabinimo mechanizmo) 5. Kitą prikabinimą galvočiau tik labai sunkiom priekabom. 6. Paprastesnis priekabos užkabinimas, atkabinimas, ypač pakrautos.
  12. Mano isekis 15 ag traukia agma smulkintuvą 1,15 m pločio plaktukinį. Kai žolė nedidelė kokių 20 cm, užtenka galios ir gali lėkti, kol neišmes iš balno. Bet su smulkintuvu bet kokio pločio nepalėksi, reikia su jais lėčiau važiuoti, tada gražiau nušienauja. Teko ir tokią žolę šienauti, kuri virš metro buvo. Tai pirmą kartą pravažiuoju pakėlęs gerokai, o po kelių dienų jau žemiau nuleidęs pravažiuoju. 1,15 metrų pločio smulkintuvas dar skirasi nuo 1,05 m smulkintuvo, kad Platesnysis gaunasi truputį išneštas į dešnę pusę-patogiau prie sienų, tvoros ar pan šienauti. Sakyčiau 1,15m pats tas. Kai kada aišku per platus, kai žolė aukštesnė, bet galima pripakelti, arba leisti dalį smulkintuvo per jau susmulkintą vietą. Dar vienas pastebėjimas. Kai išverčiau savo isekio ratus (platesnis ir žymiai stabilesnis ant šlaitų pasidarė), Tai to platesniojo 1,15 m kaip tik už ratų gaunasi, aišku dešnė pusė dar išlindus už rato, bet kairė tik, tik pasiekia rato vėžę. Beja, su tuo smulkintuvu kartais variklis užkaista tai lyg ir per platus gaunasi, arba gal dėl to, kad radiatorius sėklų, pūkų prisigaudo. O kiek kaina skiriasi siauresnio ir platesnio?
  13. Atsirado oras. Nuėmiau kompresoriaus galvą praploviau benzinu ir viską sudėjau atgal . Dabar veikia.
  14. Va pridėsiu paveiksliuką: Ta kur raudonai apibrėžiau nėra jo, o kur žaliai nupiešta, tai ten zagluškė
  15. O gali būti, kad nėra kareivuko? Prie kompresoriaus , kur , pagal brėžinį, jis turi būti yra įsukta tik zagluškė. Tačiau kai dirbdavo kompresorius, per kažkur orą nuleidinėdavo-garsas būdavo. Išardžiau kompresoriaus galvą, praplauti bandysiu, bet kad viskas ten pakankamai gražu. Va klausimas, kur dar tas kareivukas gali būti, jei vietoj jo zagluškė?
×
×
  • Create New...