Jump to content

krepsininkas

Nariai
  • Pranešimai

    18
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie krepsininkas

  • Gimtadienis 11/11/1981

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

krepsininkas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

1

Reputacija

  1. Sveiki, daug maž viskas aišku, kur ką vesti supaprstintoje buhalterijoje, tik niekaip nesuprantu gale metų išmokas už pasėlius ir pievas rašyti į balansą – DOTACIJOS, SUBSIDIJOS ar į pelno ataskaitą Dotacijos, susiję su pajamomis (+)? Kaip suprantu pinigų žurnale ( žalia ar raudona knyga) jas reikia pridėti prie pajamų.
  2. Deklaruojam ekologinį sodą, simboliškai noriu deklaruoti ekologinį daržą 10 arų. Būtų auginamos daržovės, bulvės ir sėjomainai tinkantys augalai. Bet kaip aš suprantu NMA negalima deklaruoti įvaižių daržovių ploto ir gauti už tai išmokas. Tada aš turėčiau deklaruoti bet kokį plotą ir pažymėti, kad jį Sertifikuotų Ekoagros ir nežymėti, kad dalyvauju Ekologinio ūkininkavimo programoje? Tokiu būdu aš išvengsiu, įsipareigojimų deklaruoti tą plotą 5-is metus? Taip pat norėčiau paklausti ar kas susidūrėti su sankcijomis pasodinę neekologiškas daržovių sėklas, juk pirmais jos savame ūkyje neekologiškos?
  3. Taip varnėnai turbūt naudingi, bet reikia su jais sutarti. Šiksnosparniai naktį segaudo labai daug vabzdžių – bet neaišku kokių, ar yra sodo kenkėjų kurie skraido naktį? Būtų gerai, kad pateiktų kas literatūros rimtos.
  4. Kaip žinia, paukščiai sode naikina kenkėjus, radau internete, kad bent keletas jų yra naudyngi: Gal turite informacijos kurie paukščiai naudingiausi ir ar tikrai iš pateikto sąrašo visi naudingi sodui, gal tik miškui ir pan? Zylės. Žvirbliai Varnėnai Kielės. Musinukės. Šiksnosparniai. Kregždės. Geniai. Gegutės lipučiai Kurapkos. Putpelės.
  5. Aš ir nenoriu inventorizuoti. Jei viskas ir taip pasikeičia ilg. turto žiniaraštyje. Minėjote juk ta inventorizacija turi būti atlikta kiekvienų metų pabaigoje, todėl ir galvoju, kad inventorizacija turi būti atlikta panašiai, kaip ir pirmą kartą. Pirmą kartą atliekant inventorizaciją į inventorizacijos žiniaraštį suvedžiau ilgalaikį turtą ir visą kitą. Taigi, jei į tą žiniaraštį vesčiau ilgalaikį turtą neaišku būtų kokią vertę vesti, juk vertė ir taip matosi ilg. turto žiniaraštyje. Kaip supratau žiniaraščio pasikeitimai irgi yra inventorizacija, tai ilg. turto, kaip ir nereikia inventorizuoti atskira forma. Bet dar lieka kitas turtas, kurį tarkim reiktų inventorizuoti. Taigi išvada, kad jei į tą aprašą neįtrauksiu ilgalaikio turto, jis vis tiek skaitysis inventorizuota. O inventorizuojant turi būti surašytas visas turtas be ilgalaikio turto. - O kas dėl išmokų, tai aišku jos banke, bet nesimato pinigų, pirkimo pardavimo žurnale. Gero savaitgalio.
  6. Dabar puikiai paaiškinai, puikiai dėstai mintis! O kas dėl žiniaraščio, tai pateikiu rekomendacinį žiniaraštį Produkcijos žiniaraštis. Gera idėja reikės, jei turėsiu laiko pasėdėti ir pabandyti, paprasčiau el. formatu vesti. Išmokų niekur nesimato, tai tikrai niekur ir nevesiu už 2011 m. Tiesioginės išmokos turbūt laikomos, kaip pajamos ir pridedamos prie likučio pinigų, pardavimo žurnale? Dar man nelabai aišku su ilg. turto inventorizacija. Jei aš pakartotinai inventorizuoju turtą, nenorėdamas jo pervertinti, ar aš turiu jį inventorizacijos formoje įvertinti sumažėjusia verte dėl amortizacijos, o gal įvertinti ta pačia suma, kuria buvau įvertinęs prieš porą metų, juk amortizacija matosi ilgalaikio turto žiniaraštyje? Tiesa sakant visai nenoriu iš naujo inventorizuoti tarkime traktoriaus, bet turbūt kiekvienais metais reikia visą turtą inventorizuoti?
  7. Su dotacijom daug maž aišku į DOTACIJOS, SUBSIDIJOS vedam dar nepanaudotą paramą ilgalaikiam turtui pirkti ar pan., o kiekvienais metais vis mažinam, tiek kiek perkeliant į pelno nuostolio ataskaitą. Pasižymėsiu Excel komentaruose. Beje pinigų žurnalą galima vesti tik Excel, bet būtina metų gale atspausdinti. Beje rekomendacijose yra tik viena forma „inventorizacijos aprašas“. Tai todėl ir galvojau, kad reikia visą turimą turtą vesti į vieną formą. O gal medžiagų, pašarų, net nereikia inventorizuoti, jei jiems apskaityti vedami atskiri žiniaraščiai? Jei pildai tuos žiniaraščius kiekvienam objektui, tai labai daug popierių susidaro. Juk MEDŽIAGŲ IR PRODUKCIJOS ŽINIARAŠTIS kiekvienai produkcijai atskiras ir turbūt kiekvienais metais naujas. Šiais metais paliksiu, nepavyzdingą žurnalą, pvz. į jį nevedžiau asm. reikmėms sunaudotą produkciją, kaip supratau, kad reikia vesti (aš nurodžiau atskiruose žiniaraščiuose). Neįvežiau ir gautas NMA išmokas prie kasos (gal ir nereikia?). Rodžiau tik kasos likutį, o banko sąsk. beveik nenaudojau, banko likučio nerodžiau, nes sąskaita aktyviai naudojama asmeninėms reikmėms. Reikės kada atsidaryti atskirą sąskaitą, bet taip ir nesupratau, kodėl reiktų atsidaryti specialią ūkio sąskaitą, o ne atsidaryti dar vieną paprastą.
  8. Taip pat norėčiau sužinoti kas kiek laiko ir kada pildomas inventorizacijos aprašas? Ir ten būtina suvesti visą turimą ilgalaikį turtą, atsargas, gyvulius, biologinį turtą?
  9. Realiai, tai išnuomota 5 ha, bet šone tas plotas neišnuomotas, bet jį vistiek apdirba, o deklaruojam mes. Turėsiu omenyje, kad realiai negalim deklaruoti, bet kol kas yra kaip yra. Jei kas nors pildėte balansą supaprastinta tvarka, gal galite paaiškinti kodėl tiesioginės išmokos įtraukiamos į paskutinę eilutę KAPITALAS IR ĮSIPAREIGOJIMAI IŠ VISO du kartus? 1. Juk skaičiuojant kapitalą įtraukiamas pelnas, kurio ataskaitoje yra eilutė dotacijos, susijusios su pajamomis. Nurodoma kad per ataskaitinį laikotarapį gauta tiesioginių ir kompensacinių išmokų suma. 2. O balanso formoje taip pat yra eilutė DOTACIJOS, SUBSIDIJOS. Nurodoma, tai nepanaudotos dotacijos gautus už praėjusius, ar ateinančius metus. Taigi balanse gaunam KAPITALAS IR ĮSIPAREIGOJIMAI IŠ VISO = Kapitalas + DOTACIJOS, SUBSIDIJOS
  10. Ūkyje pradėjome vesti buhalterinę apskaitą, gal galite nurodyti, kaip elgtis jei deklaruoji NMA 0,7 ha kviečių, bet tą žemę apdirba ir gauna derlių, bendrovė, kurią jiems išnuomojam. Ar buhalteriniuose dokumentuose turi figūruoti šis plotas? O gal tik nurodyti metiniam balanse, kad yra toks pasėlių plotas? Jei pats dirbtum, tai tikrai reiktų parodyti sėklos pirkimą, chemijos panaudojimą tame lauke, produkcijos realizaciją. Dabar tik gaunam išmoka iš NMA.
  11. Vedant supaprastintą buhalterinę apskaitą, į žiniaraštį įrašai pasigamintą produkciją ir tada nurodai, kokią dalį pardaviai ir kokią dalį nurašei asmeninėms reikmėms. Taigi, jei nesi PVM mokėtojas tiesiog nurašai. O jei PVM mokėtojas, gali būti, kad reikia dar PVM sumokėti, nuo nurašytos sumos.
  12. Sveiki, gal kas žinote kokioje grafoje atsispindi pinigai už išnuomotą žemę, ar tai pajamos ne iš žemės ūkio veiklos?
  13. Aiva jei tikrai Černoguzai buvo skanūs, tada įtrauksiu reiks įskiepiti arba pasodinti. Netoliesia auga sena obelis. Beje Černogzai yra įtraukti į Lietuvos augalų genų banką, kilmė nežinoma. Plačiau senų veislių knygoje: Asta Blažytė. Senosios lietuviškos vaismedžių veislės
  14. Jei parduodate turguje, tai reikia tik užpildyti žiniaraštį su parduotos produkcijos kiekiu, bei pridėti turgaus mokesčio čekį. Šio žiniaraščio pavyzdys yra ŪKININKO ŪKIO VEIKLOS BUHALTERINĖS APSKAITOS TVARKYMO SUPAPRASTINTĄJA APSKAITOS SISTEMA REKOMENDACIJŲ prieduose. Pagal supaprastintą buhalteriją ūkininkams jei ūkininkas parduoda ne turguje, tai turi išrašyti sąskaitą faktūrą dviem egz. ir kasos pajamų orderį ( paprastai atspausdinamas kartu ir kasos pajamų orderio kvitas, kuris perduodamas pirkėjui). Reikia vesti registrą sąskaitų faktūrų ir kasos pajamų orderių, kad kiekvienas turėtų unikalų numerį. Tas registras kaip aš supratau yra paprasta lentelė, kurioje registruojami išrašytų sąskaitų numeriai. Taigi mano manymu neužtenka vesti vien tik pirkimo ir pardavimo žurnalo(pas mane jis raudonas, gal anksčiau buvo žalias?). Neradau mažiems ūkiams pritaikytų šablonų. Planuoju susikurti savo, kur nebus atskirų buhalterio ir kasininkės grafų.
  15. Dėl tvarkos, aišku. VIsgi būtų puiku jei kas turėtų gražų šabloną pritaikytą ūkininkui, ne PVM mokėtojui. Taip pat faktūrų ir orderių regisro šabloną, juk jį irgi reikia vesti, nors jūsų tiesioginėje nuorodoje apie registrą nieko neradau.
×
×
  • Create New...