Jump to content

Lexionas

Nariai
  • Pranešimai

    503
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie Lexionas

  • Gimtadienis 01/07/1993

Miestas

  • Miestas
    Kauno r.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Lexionas pasiekimai

Dažnas dalyvis

Dažnas dalyvis (3/5)

1

Reputacija

  1. Klausimas tiem, kasturi Puma. Kokiu greičiu traukiat sėjalką ir kokią?
  2. Darbai būtų sėjimassu Vaderstad Rapid 4 m, 5 korpusų plūgas, grūdų vežimas su 20 t puspriekabe ir lyg tai viskas
  3. Dėl įdomumo 6195R kaina apie 112,5 k eurų, tai litais maždaug 388 tūkst. ..... Case Puma tuo tarpu apie 89 k eurų, arba 307 tūkst. litų.... Jei Case Puma 200 AG, tada kaina 94 k eurų. Dėl kainos tai kaip ir viskas aišku. Dabar svarbiausia kaip Case patikimumas, ar eis dirbti ar tik taisysim, kiek jame komforto ir kiek realios galios ?
  4. O kaip su Case Puma trauka ? Tikri pas ją arkliai ar tik popieriniai. Iki šiol turėjom kelis JD 7530 ir 6190R, tai ten arklių turbūt jie turi daugiau, negu kad rašo. (Nors R serija pagal mane silpnesnė, matyt dėl tų deginių emisijų ...) Kaip komfortas ? Užtenka amortizuotos kabinos ar imti ir amortizuotą tiltą ?
  5. Dirbs darbuotojas, pačiam turbūt neteks. Bet tas darbuotojas, kuriam negaila sumokėti už komfortą ir geras sąlygas.
  6. Sveiki. Tarp Pumos ir JohnDeere yra 45 tūkst. litų skirtumas. Niekada gyvenime neteko susidurti su Case marke ? Mokėti brangiau ir pirkti JohnDeere ar neišsigąsti Pumos ir sutaupyti pinigų ? Kokie Pumos pliusai ir minusai lyginant su JohnDeere M serija ? P. S. Kieme iki šiol stovėjo vien tik JohnDeere ir vienas Valtra markės traktoriai. Iš anksto dėkoju už jūsų pasidalintą nuomonę.
  7. Lexionas

    Rudens darbai

    Taip, mes turim, ir ariam su tokiu
  8. Lexionas

    Rudens darbai

    kokie tie minusai? Pavasari zeme ilgiau dzius ,veliau ivaziuosi i dirva.Daugiau esminiu minusu neiziuriu. Tai, kad pavasarį žemė ilgiau džius, aš laikyčiau tik privalumu, nes dažniausiai pas mus žemės išdžiųsta anksti, kai dar būna šalnos, o tada būna labai didelis galvosūkis, jau sėti vasarinį rapsą, ar dar bijoti tų šalnų
  9. Lexionas

    Rudens darbai

    mes tai apie 17 cm Arimo kokybė tokiu gyliu tikrai nukentės lyginant su kokiais 25 cm, na nebent korpuso užgriebis 35 cm. Tad mano nuomone ką arimas tokiu gyliu, geriau jau rinktis skutimą ant kokių 15 cm. Aš asmeniškai, jei tik leidžia ariamasis sluoksnis, rudeninį ariu 23-25 cm. Galėsiu nuotrauką įmesti, kaip atrodo arimas Gal max 18 cm, o kokybė tikrai gera Nematau reikalo giliai arti, tuo labiau, kai žemės pas mus ne visur ir turi tuos 25 cm derlingojo sluoksnio O kaip, tamsta, pats ir sakėt, mes tik apie penktadalį laukų ariam žiemai, ir tai juos su volais ir lyginimo lenta išlyginam iš rudens. Visą kitą dalį dirbam su Kockerling Quadro, irgi panašiu gyliu - apie 17 cm.
  10. Lexionas

    Rudens darbai

    mes tai apie 17 cm
  11. Lexionas

    Rudens darbai

    Liko pakalkinti 12 ha ir juos suskusti, dar paremontuoti drenažų ir galės ateiti žiema
  12. Lexionas

    Dirvų kalkinimas !

    Mano manymu protingiausias variantas yra išberti rudenį kalkes ir jas su strėliniu skutinku įterpti maždaug 15 cm gyliu.
  13. Lexionas

    žiemkenčių buklė

    Aš anksčiau irgi taip maniau, bet šiemet skėliau kompleksines trąšas - dalis iš rudens, o dalis pavasarį O kaip kokiem vasariniam kvietukam ar miežiaim pavasarį šešioliktukas ??? Tik nesakykit, kad jo irgi nepasisavina ?
  14. Lexionas

    Dirvų kalkinimas !

    Bet gal klystu, kiek girdėjęs esu, tai dolomitmilčiai yra pasisavinami šiek tiek lėčiau įdomu tik kiek tas lėčiau ... kad nebūtų 10 metų
  15. Sveikučiai, kolegos ir likimo broliai ) Tikiuosi jau apsimušėt su javapjūte susijusius darbus. Aš ta proga, galvoju, kaip čia dar ką patobulinus - galvoje turiu laukus. Turiu keletą laukų, kur pagal žemės tyrimus yra rastas tik 4,2 - 4,7 pH ... Tokius laukus būtina gelbėti, tad noriu pasiteirauti Jūsų nuomonės, žinių, patirties, gandų, legendų ir viso kito, kas tik susiję su dirvų kalkinimų Įdomu kur perkat, kas geriausiai tinka, turi didžiausią efektą, normą atiduoti per kartą ar išdėlioti, ir visi visi visi kiti su tuo susiję dalykai ) Labai laukiu visų Jūsų nuomonių Iš anksto dėkoju
×
×
  • Create New...