Jump to content

Zygimantas

Nariai
  • Pranešimai

    117
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie Zygimantas

  • Gimtadienis 06/29/1989

Miestas

  • Miestas
    Radviliskio raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Zygimantas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Zygimantas

    AZOFIT - KAS TAI

    kad kažko gyvo azofite yra tai tikrai. Pernai bandžiau tai ant v. rapso kažkiek skirtumas matėsi bet nelabai žymus, ant v. miežių tai skirtumo visai nepastebėjau, tačiau kur buvom panaudoje azofit dabar šiaudai gerokai trapesni nei laukuose kur nenaudojom, (skutimo gylis buvo toks pat). Galvoju pavasari vėl panaudot.
  2. Zygimantas

    zieminis rapsas

    patarkit kada reiktų ž. rapsą purkšti nuo stiebinio paslėptastraublio? P.s siuo metu žemės temperatūra 6,5-7,5
  3. Zygimantas

    žiemkenčių buklė

    Bet kokiu atveju pirmam tręšimui, kol dar augalai silpni, nereikėtų didinti trąšų normos, nes silpnų augalų šaknys nesuspės jų įsisavinti, todėl patirsite didelių maisto medžiagų nuostolių – ko neįsisavins augalai, tas išsiplaus. Taigi pirmam tręšimui užtenka 30–40 kg N/ha (fiziniu svoriu būtų 100–150 kg/ha amonio salietros)[http]
  4. kokio nasumo purkstukus pasirinkti siam purstuvui prie mtz 82 ir kuria pavara purskiat prie kokio slegio? mano purkstuve sukomplektuoti 14, 16 ir 20 numerio purkstukai, kiek ziurejau 20 nr atitinka F04-red, keletos ju trukta. Kokiem purskimas galima pritaikyti siuos purstukus? Aš purškiu su 20, slėgis 4bar, vaziuoju 7 tai gaunasi 200l/ha cia migliniai purkštukai tai panaudojimas platus tik vėjuotą dieną sudėtinga su jais
  5. Zygimantas

    žiemkenčių buklė

    papasakok plačiau apie žemės sugadinimą kas ten jai nutinka apart to kad suminama daugiau?? tai jei slapias ruduo net neverta važiot kult nes pjauna provėžas?? ar kaip čia yra?
  6. Zygimantas

    žiemkenčių buklė

    Tipo šiandien jau tręšėt ? labai pjauna provėžas ? vakar ir užvakar. vienas laukas toks slapesnis buvo tai siek tiek pjovė o kitur tik protektorius isispaudė ir viskas būdavo metų kad dar labiau makodavom ir balandžio mėn.
  7. Zygimantas

    žiemkenčių buklė

    mes užkvailiojom ir patręšėm po 100kg/ha salietors. Galvojau, kad labiau makos bet visai padoriai gavosi bet sėta buvo į skutimą. Kur buvo arta tai dar sudėtinga situacija. Kviečiai kol kas nepradėjo vegetuoti bet jei bus tokie orai kaip prognozuoja tai keletas dienų ir pradės.
  8. jei turi normalias svarstykles ir 100 uztenka ir pasidaugink is 10. 2-oko uzdavinys brolau Čia tinginio variantas nebus tikslumo nebent visi grūdai kaip vienas tada taip, bet taip nebūna
  9. bet kokiu atveju prie degimo kameros bus didesnė temperatūra nei karsto oro išėjimo pusėje ir grūdai degimo kameros pusėje greičiau išdžiūva. Pas mane išėjimo pusėje yra pastatyti jei nesuklysiu 12 davikliu. Mes šiemet džiovinom garstyčias tai apie 35 laipsniai išėjimo temperatūrą laikėm.
  10. Zygimantas

    Miežių auginimas

    žinai kaip sako nėra blogos chemijos yra tik netinkamas panaudojimo laikas
  11. o garstyčios ne aliejinis augalas?? jei kalbėtume apie sojas tai sutinku dėl baltymų.
  12. cia radau mediagos apie garstycia :http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex12947 ten rasoma taip Mustard Drying and Storage Mustard seed should be stored at a moisture content of9 per cent and at a temperature of less than 20 °C. When mustard is initially put into storage, seed still has a relatively high respiration rate, which can result in moist areas within the storage bin. These areas are subject to heating; therefore, the temperature should be monitored in stored mustard to watch for heating problems. If mustard has a moisture content of between 9.5 and15 per cent, then drying is necessary for safe, long-term seed storage. Normally, drying temperature should not exceed 43 °C, and seed damage will occur at 49 °C. When seed moisture content is greater than 15 per cent, drying is recommended in two stages to avoid seed damage. Mustard should be dried down to 13 per cent moisture and then allowed to cool to outside air temperature, then followed by drying again down to9 per cent moisture content and allowed to cool. kaip suprantu tai čia rašo kad negalima įkaitinti grūdų daugiau nei 49 laipsnius. o i dziovykla galima paduot kad ir 80 bet grūdų nekaitini iki tokios temperatūros.
  13. Zygimantas

    Miežių auginimas

    Kad cerone veikia užtikrintai tai tikrai pritariu. Bet yra kas sėkmingai purškia ir Terpal ir gauna panašų efektą tik įdomu kuris ekonominiu atžvilgiu pranašesnis.
  14. Zygimantas

    Grūdų kainos?

    manau kad jau dauguma pasimokė ir pasiliko savo sėklos todėl nelabai turėtu tokias aukštumas pasiekt kaip pernai metais. Ir reik tikėtis kad "žaibas į ta patį medi 3 kart netrenks"
  15. gali būti bėda su akumuliatoriu po pirkimo nebuvai nusodinęs?? nes būna kad užsitrumpina ir pats išsikrauna tai pakrovus visada šiltas būna iki kol nusėda.
×
×
  • Create New...