Jump to content

sauliukas

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

sauliukas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. sauliukas

    Triušių ligos

    labas vakaras, prasau pagalbos. savaitgali pjoviau triusius ir pastebejau, zarnose baltu kirmineliu. gal galit patart kaip gydit? arba bent nuoroda ta linkme.
  2. sauliukas

    Triušių ligos

    Labas, pavasariui noreciau isigyt nauja patineli. esme, kad neskiepiju auginamu pateliu, isileidus i buri paskiepita patina ar neparsinesiu uzkrato?
  3. Ar visada patelė svetimus priima? Jeigu amžiaus skirtumas 3-5 dienos priima,didesniu skirtumu gali ir nebepriimt, nors rizikuot visada verta. Rizikuoti tenka, nes daugiau desimties mano lenciugines nera uzauginusios
  4. pirmiausia nusipirkit knygute apie triusius paskaitykit gerai ir paskui nuspreskit augynt triusiu ar ne...o daba klauset ka daryt Tiesa sakai! reikai labai daug skaityt. jau kokias 8 knygas perskaites supratau, kad vienos taisykles nera. nors del to patikrinimo labai skyriasi nuomones. as anksciau niekada i lizda kokia savaite nelindau, bijojau. rasdavau po to 1-2-3 negyvus ismestus, ir gailejausi, jog netikrinau anksciau, gal susalo, gal buciau isgelbejes? nors namuose dar nei vienas ilgiau kaip pora dienu neisgyveno... dabar jau kita diena patikrinu, ismetu negyvus, jei buna. Pavyzdys: milzine atsivede berots 4. Buvo paskutinis jo isbandymas ir aciu Dievui - pirmas sekmingas gimdymas (keleta kartu pries tai nesuniestedavo, pries tai 11 atsivede, ir ta pacia diena susalde; kita karta persileidimas) tai vat, antra diena patikrinau lizda (rankos BUTINAI plaunu pries tau ukiniu muilu, ir gerai pravedinu - kad JOKIO kvapelio nebutu). paemiau i rankas siek tiek puku, pasitriniau. apziurejes radau viena negyva, labai ploniuka (reiskia pagimde negyva, nes jei net nemaitintu, tai pora - trejeta pirmu dienu gali pratempti nemaitintas), trys storuliukai gulejo pukuose. gyliau nelindau. Bet po sav. pradejo smirdet is narvelio. apziurejau - nieko. kol triusiukai is lizdo nelenda (~ iki 17tos dienos), pakratu nelieciu. ir tik, kai jie jau islindinet pradejo, ir i pagrindini narve perlenda - keiciu siena, apvalau pukus (kai ziema salta, tai ju dar palieku). ir ka jumi manot, tarp sieno radau tikriausiai supuvusi triusiuka (o gal tai placenta? nes kartais pateles jos nesuvalgo). ir tai tik viska detaliai apziurejes.... taigi mano patarimas - pirma ryta i pukus nelysti, o antra diena padaryk taip, kad patele nematytu kad lendi (uzdenk iejima i lizdaviete), atsargiai praskiesk pukelius ir apziurek, bet i rankas neimk, tik ziurek. ismestus is lizdo, aisku, pasalink. tada kas ~ pusdieni ziurek, ar neismetyti is puku triusiai. kai jiems bus jau apie savaite - jau gali ir i rankas paimt, tiksliai suskaiciuoti. taip pat rekomenduojama pasverti visus kartu. ir po 2-3 savaiaciu vel pasverti. apskaiciuoti prieaugli, o is to nustatyti pateles pieninguma (o vat tam jau reikia literatura studijuoti), nes pradzioje suvalges 10 gr. pieno priauga 5gr. svorio. sekmes! Dimulia teisus, ziureti reikia, o is savo patirties dadesiu, pas mane veda kelios pateles vienu metu, taigi jei pas viena yra negyvu, o pas kita 12vnt. tai galima padalint, is vienos atimt ir idet kitai.
  5. sauliukas

    Triušių auginimas

    Sveikinu, man praeita ziema visos vados susalo tai siemet bijau ir kergti, gaila triusiuku.
  6. sauliukas

    Triušių auginimas

    Nenusimink ir bandyk dar karta. Man pavasari irgi buvo iskretusios tokia sunybe, ne vienas mazylis neisgyveno. Po to po 4 vadas visos isaugino, po 10 triusiuku, vesdavo daugiau. Pas mane misrunai.
  7. sauliukas

    Triušių ligos

    O gal tik ausu erkutes ? Taip ir as narsydamas forume radau kazka apie erkutes, gal galima apie tai placiau.
  8. sauliukas

    Triušių auginimas

    Manau butu visiem geriau, jeigu apie ligas rasytu i skyreli ,,triusiu ligos,,
  9. sauliukas

    Triušių ligos

    Pagarba forumieciams, triusiu auginimu uzsiimu antri metai, pagal turima kieki sprendziu, kad esu tik megejas. Noreciau paklaust, pastebejau, kad triuses ausyse kazkokie sasiukai atsirado, kas tai per liga? aplink akis pulinuku nesimato, nosyte svari, eda gerai, judri.
  10. sauliukas

    Triušių auginimas

    Labas, triusiuku myletojai, su triusiukais pradejau zaist pries pusmeti ir susiduriau su problemom. Prisiauginau 5 pateles, misrunes, is skirtingu seimu, kergtos su skirtingais patineliais, atsivede triusiukus, bet 5 dienu laikotarpyje lizdai tusti, triusiukai isdvese, i dena po kelis. kame problemos?
×
×
  • Create New...