Jump to content

Vovere

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Vovere pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Vovere

    Telyciukiu kainos

    kokios siuo metu pieniniu suseklintu telyciu realios kainos lietuvoje? kiek teko girdeti eksportui kainos buvo nukritusios (kai kurie siule tik po 2500lt) o ir pirkimai sustojo, gal kas nusimanote realiai kokia padetis yra dabar? ziurejau i skelbimus internete, bet visu kainu skirtumas didelis, kas kiek nori tas tiek praso, o gal ju isvis nebeperka kai pieno kaina tokia apgailetina..
  2. kam įdomu apie šiuos sėklinimo kursus: taigi profesorius atvažiuoja pats į tam tikrą rajoną, kuriame surenka norinčiųjų grupę, veda paskaitas keleta dienų, poto vežasi į ūkį praktiniam mokymui. Reikalingas išsilavimas veterinarijos link. Kursai kainuoja ~4000lt Diuaro indas iš Litgeno ~2000lt be PVM, visų kitų smulkmių neminėsiu.
  3. na kiek žinau iš kalbų, tačiau negaliu garantuoti, nes nesu juose buvusi, tai karvių nėštumo tikrinimo lyg irgi tuose pačiuose sėklinimo kursuose apmoko. na o esmė viso šito sėklinimo pačiam, ne kainoje, nors žinoma apsimoka. Bet stambaus ir rimto ūkininko nepriklausymas nuo kažkokio žmogelio... tiems ūkininkams, kuriuos aptarnauja nuoširdus ir lietuviško pavydo nesugadintas sėklintojas, žinoma gal nei nekiltų mintis patiems sėklintis. Tačiau kai yra tokių kuriems ne visada prisiskambinsi, vietoj gero buliaus įkiš pigų lietuvišką neūžaugą, arba apsisukęs išvažiuos iš lauko, jeigu karvės nespėjo pagauti per pora minučių, tai stambiam ūkininkui žinoma atsibostų terliotis...
  4. kursus organizuoja LVA- Lietuvos veterinarijos akademija. del traukinimo, tai tikrinant eina gan tiksliai nustatyti nėštumo trukmę, jei nemoki pats, pasikvieti sėklintoją ar veterinarą ir patikrina visas.
  5. gera mintis, domėjausi senai gero reproduktoriaus įsigijimu, tačiau veislininkystėje pasakė, kad net tos pačios sperma prekiaujančios bendrovės neįperka tų užsienietiškų bulių, todėl tik užsakinėja sperma ir perpardavinėja lietuviams. savas bulius bandoje labai pasiteisino, bet kergiant bandą su savais išaugintais buliais už kelių metų kergsis vien giminės, kraujomaiša prie gero neveda, nebent perkant nuo kaimyno bulių, bet vėlgi mūsų išaugintų bulių palikuonių produktyvumui nėra ko lygintis su kataloginių bulių palikuonimis.
  6. kadangi nemaža dalis sėklintojų, tapo jais iš visai kitų, su galvijais ir veterinarija nesusijusių sričių, tiesiog baigę kursus, kuriuos dabar gali išklausyti ir ūkininkai, tai dėl tų gimdos raukšlių pajutimo galima pasakyti tik tiek, kad nei vienas jų negimė mokėdamas ir kol pramoko žmogiškų klaidų darė. o visa šita tema kyla iš to, jog sėklintojai irgi žmonės, serga švenčia ir t.t... tačiau dar mėnesį likusi tuščia karvė neša tik nuostolį.
  7. Gal kas bent domėjotes šia galimybe sėklinti patiems?
  8. Sveiki visi, Gal forume yra tokių, kurie savo karvių bandas sėklinate patys? Būtų įdomu sužinoti iš pačių ūkininkų verta turint didelę bandą ar vis dėl to ne. Ar išties sėklintojo paslauga verta 3-4 kartus daugiau Lt nei kainuoja buliaus sperma.
×
×
  • Create New...