Jump to content

Satyras

Nariai
  • Pranešimai

    61
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Satyras paskutinį kartą gavo apdovanojimą Balandžio 22 2018

Satyras paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling
  • Pomėgiai
    Anglo Nubian ožkos

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://anglonubianlt.weebly.com/

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Satyras pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

8

Reputacija

  1. Bioukininke- į Jūsų konstruktyvią kritiką įmanoma sureaguoti tik sarkazmu
  2. Augunstas- kokiu kampu išvis čia jus liečia kas kodėl ir kur išėjo? Su tokiu klausimu geriausiu atveju turėtumėt asmeninę žinutę rašyti,o ne teršti temos.
  3. Apie mus "Mano sodyboje" http://anglonubianlt.weebly.com/naujienos/apie-mus-spaudoje
  4. Bioūkininke- jei nuo mano 'permylėjimo' imtu ožkos tvarte dvėsti arba per šikną joms uoginės su raugintais agurkais lysti (apie rūsio konservacijas lyg ir išvis nieko neminėjau...nežinau iš kur čia), tai imčiausi keisti racioną Skaitykite ką rašote pats, nes kolkas neradau jūsų pagrįstų pasisakymų, apart tos dalies, kad NENATŪRALU Rekomenduoju pasidomėti apie mūsų pievų užterštumą, dirvos 'biednumą' ir nustoti įsivaizduoti, kad pas mus čia šveicarijos pievos, kur galėtume sau leisti ožkas vien gamtos turtais maitinti. Nebent pas Jus tvarte stirnos melžiamos stovi Sunku suvokti, ant kiek tie dumbliai Jus užkabino, kad taip plėšotės Apie ožkų pieningumą kita kalba ir niekur nesu minėjusi kad vietinės negali duoti daug pieno. Pati turiu didžiai gerbiamą 'dvorniašką' kuri man iki 6L duodavo ir jos dukras, labai saugomas ir mylimas.
  5. Nieko naujo tam straipsniuke nėra- patys pagrindai. Tik problema tokia,kad daugumoje atvejų vieno ar kito elemento trūkumą galime pamatyti (įprastai pamato augintojai) tik kai jau yra to iššaukta liga- tada jau ir avinui aišku,kai yra simptomai. Kalbu apie tarpinį varjantą- kai trūkumas jau yra bet dar neiššaukė pasekmių. Kas mėnesį darytis kraujo tyrimus? ne išeitis (o ir nedarys niekas....nes net spirų tyrimams tyngi nuvežti liaudis). Dėl to ir yra profilaktinis įvairių papildų davimas, ką kaikurie čia iš mūsų įvardyja kaip bereikalingu pinigų kišimu, ožkų sužmoginimu ir atsiplėšimu nuo natūralaus auginimo. Kiekviename rajone, net kiekviename ūkyje yra specifinė dirva, augalai, parazitai ir t.t. taigi kiekvienas turėtu individualiai padaryt išvadas ir žinot kokiu laikotarpiu kokių papildų suduoti. O jau papildus vistiek renkiesi tai, kas yra prekyboje- skirtumo nėra ar lietuviškoje vaistinėje ar vokiškoje- visa tai yra komercija, reklama ir ačių dievui dauguma iš tų papildų puikiai veikia !
  6. Bioukininke- žinokit apsimoka ir dar kaip (sakau ne tam, kad pavydą iššaukti,o tam kad įtikinti žmones, kad ožkas laikyti apsimoka). Ir būtent to dėka, kad negailiu nupirkti kažko geresnio. Su tokia logika kaip Jūsų, tai taip ir liks ta mūsų vargšė lietuvėlė tokiam pačiam ožkininkystės lygyje -jis yra apgailėtinas, palyginus mūsų augintojų išprūsimą ir užsienio, nes va tokie kaip Jūs į viską žiūrit kaip į raganystės išmyslą :) Aš taip suprantu Jūsų ūkis orientuotas į tai, kad augintiniai gyventu tokiam lygyje, kad kiba tik nepadvėstu ir gerai ? Pienmėgys- sakykite prašau, kokiu būdu Jūs nustatote, kad ožkoms ima trūkti tam tikrų konkrečių vitaminų ir mikroelementų???? O norit pasakyti, kad tie visi 'specializuoti mišiniai' yra ne komercinė prekė kišama lietuviškų vet vaistinių? nenusišnekėkit. Papildus ir racioną renkuosi ne pagal reklamą,o pagal veiksmingumą, kurį matau savo gyvulių pasikeitimuose. Gavusi rekomendacijas iš kitų, labiau patyrusių augintojų išbandau ir matydama puikų rezultatą- kodėl turėčiau nenaudoti??? Tuo tarpu į mūsuose parduodamus 'specializuotus mišinius' esu pastebėjusi ne kartą alerginę reakciją,dėl to ir atsisakiau daugumos. Konkrečiai dumblius paduodu dėl jodo trūkumo, su kuriuo susidūriau pirmą kartą ir neradau nė vieno kito veterinarinio preparato, kuris man papildytu reikiamą kiekį fermoje ir nepadarytu žalos (jei žinote kokį kitą- pasidalinkit). Jei jums ponai gaila lišną dešimtį išleisti savo ožkoms, tai bent kitų ne dizorientuokit
  7. Tai žinoma,aš neabejoju,kad Jūs geriau žinot kas yra blogai kas gerai, nei profesionalūs įvairių gyvūnų augintojai visame pasaulyje, kurie (ot durneliai) aktyviai naudoja jūros dumblius kaip natūralius papildus
  8. Satyras

    Ozku negalavimai

    O jūs nuo kirmėlių ožkai suduodate preparatų? Rudenį ir pavasarį suaktyvėja kirmėlių poveikis,dėl to ožkos ne tik gali prastai ėsti,bet ir pradėti sirgti įvairiomis ligomis,dėl nusilpusio imuniteto. Galbūt jūsų ožkai elementariai trūksta vitaminų ir mineralų? Jei laikote visą žiemos sezoną prietemoje ir neleidžiate į lauką-gali būti vitamino D trūkumas. Labai mažai pateikiate informacijos,kad galėtume jums konkrečiau patarti.
  9. Satyras

    ozku nestumas

    Tikiuosi tai buvo klausimas 'ant bajerio' ,nes kitaip labai suabejočiau adekvatumu tokio klausimo.... Jei ožką galima būtu tikrinti žmonių nėštumo testais,tai kodėl gi nenunešus ožkos šlapimo mėginio ištirti į žmonių polikliniką.... Ožys būdamas su ožkomis ant jų laipioti gali ir šiaip sau.Reikėjo stebėti kaip pačios ožkos reaguoja- jei lipimo metu kantriai laukia ir nesistengia išsisukinėti,galimai ji tuo metu ir rujojo,tuomet ir tikėtina,kad susikergė.
  10. Šia savaite sulaukiau užsakytos siuntos jūros dumblių...Valgysim dabar visi draugiškai pradedant šunimis,baigiant ožkom :D http://www.hiltonherbs.lt/index.php?route=product/product&path=97_128_104&product_id=170 Natūralus aukštos kokybės produktas, pagamintas iš šviežių jūros dumblių. Šie dumbliai renkami iš gilių vandenų ir yra nepakeičiamas natūraliai subalansuotų vitaminų, mineralų, mikroelementų ir amino rūgščių šaltinis. Fotosintezės dėka jūros dumbliai sukaupia nuo 10 iki 20 kartų didesnius mineralų, mikroelementų ir maistinių medžiagų kiekius nei sausumos augalai. Jūros dumbliuose yra net 46 mineralai, įskaitant jodą, kalį, natrį, seleną, kalcį, magnį, manganą, geležį, kobaltą, sierą, silicį, fosforą, cinką ir varį. Be to, jūros dumbliuose yra baltymų, amino rūgščių, angliavandenių, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, folio rūgšties bei eilė vitaminų: A, B1, B2, B3, C, D, E, K, įskaitant B12, kurio nėra sausumos augaluose. Gausus mineralinių medžiagų, vitaminų, mikroelementų ir amino rūgščių kiekis skatina ir gerina kailio pigmentaciją, išryškina natūralią kailio spalvą, stabdo kailio slinkimą, kovoja su odos sudirginimais ir uždegimais, stimuliuoja imuninę sistemą, palaiko reprodukcines funkcijas ir judamojo aparato darbą, pasižymi priešreumatiniu poveikiu, padeda sustabdyti priešlaikinį senėjimą, lengvina virškinimą ir maisto medžiagų įsisavinimą, skatina kraujotaką ir žaizdų gijimą, palaiko stiprius kaulus ir dantis.
  11. Jei norite tykslingai sukelti rują- yra tam skirti veterinariniai hormoniniai preparatai,veikia puikiai,jei ožka nerujoja dėl galimo hormoninio sutrikimo (tokį atvejį turėjau tik vieną kartą-padėjo puikiai,kitaius metais rujojo gerai pati). Bet šiaip geriausia yra kaip jau minėjau - pašerti Trivitamin papildo. Jame yra vit. E kuris skatiną geresnes reprodukcines funkcijas,paryškiną rują Kartais ožkos tiesiog nerujoja nuo vit. E trūkumo. Kiekviena skirtingai. Arba kaikurios vėliau ima rujoti tiesiog.
  12. Pas mus vienais metais ožio nebuvo iki lapkričio...tylėjo visos kaip vandens prigėre.Tik ožys atvažiavo į kiemą,sekančių trijų dienų bėgyje visos užbliovė O Trivitamin papildo suduokit,jis skatina ryškesnę rują. Ten A,D3 ir E kompleksas.
  13. Rudenį, įpatingai susikergusios ožkos taip dažnai ima elgtis,čia nieko baisaus(nebent tešmuo yra pakietėjes ir karštesnis,tada gal nuo diskomforto baidos). Kaikurios instinktyviai bando 'nujunkyti' nuo saves melžėją...Kitos niekaip nereaguoja Šiemet ir mes turim vieną tokią gudruolę kuri nebenori būti melžiama.
  14. Satyras

    ožkos

    aš tiksliai nežinau kergimo datos bet žinau kad balandžio pabaigoj.O jeigu kaip jūs sakote įvyko abortacija,tai tą ožką laikyti toliau ar nurašyti ,nes jai jau virš 2,5 metų.Ar benorės kažin ožio ir ar beapsivaisins.Nes kiek girdėjau jeigu ožka iki 2 metų nepagimdo,tai neapsimoka belaikyti Manau,kad viskas ten gerai su jusų ožka bus,nenurašykite Jei nežinote tikslios datos tai laukit,gali būti kad atsives ožiukų. Tik jei dabar jau jus ją melžiate,tai melžkit normaliai,kasdien. Bėda yra kai taip pakliūna ožka pas neišmanančius ir dar su netiksliai žinoma kergimo data.
  15. Satyras

    ožkos

    Jei žinoma tiksli kergimo data (ir po kergimo su ožiu niekur kontakto neturėjo),tai nenurašykit abortavimosi galimybę,nes ožkos po 6 mėnesius vis gi nenešioja ožiukų. Jei pradėjot melžti tai melžkit normaliai bent jau,kad tešmens nesugadintumėt belaukdami stebuklo Bet vis gi labai mažai informacijos pateikta,kad galima būtu patarti kažką konkrečiai
×
×
  • Create New...