Jump to content

TadasJ

Nariai
  • Pranešimai

    91
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Panevėžys

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

TadasJ pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

10

Reputacija

  1. TadasJ

    Pieno kainos

    Tam mėnesio ir nereiks - rinkimai jau kovo 5d. Galėčiau lažintis, kad po to pasibaigs ir protestai, ir pieno dalinimai/pylimai. Iš kitos pusės, būtų įdomu sužinoti, kiek ūikų Lietuvoje realiai galėtų sau leisti pilti pieną į griovį bent jau savaitę.
  2. TadasJ

    Pieno kainos

    Tiek bačka, tiek folijos dangteliai maisto saugos požiūriu yra katastrofa. Pamenu, kaip sovietmečiu tekdavo atidžiai rinktis kefyro ar grietinėlės butelius, kad dangtelis nebūtų pažeistas. Šiuolaikinis jaunimas, jaučiu, susividuriuotų vien nuo vaizdo
  3. TadasJ

    Pieno kainos

    Kinai (ne kiniečiai) perka pieno miltus iš Autralijos didžiuliais kiekiais. Nors Autralija su Kinija tikrai neturi gerų politinių santykių. Čia lemia kiekis, kaina ir logistika. Nei vieno iš trijų negalime pasiūlyti.
  4. TadasJ

    Pieno kainos

    Aš ne tik neabejoju, kad Olandijoje toks dalykas galėtų būti, bet ir buvau tokiam ūkyje. Ir ne apie mocioną kalba ten, o apie ganymą. Paties mociono nauda yra tikrai ne išmokose.
  5. TadasJ

    Pieno kainos

    Ar aš teisingai suprantu, kad žmonės daro neva mocioną tik tam, kad gautų paramą, bet realiai jo nenaudoja?
  6. TadasJ

    Pieno kainos

    Pradėkim nuo to, kiek robotizuotų ūkių išvis nors kokius selekcinius vartus naudoja? Tada antras klausimas: kiek pardavėjų siūlo ir gali techniškai įgyvendinti tokį sprendimą? Ir, galiausiai, trečias klausimas: kodėl nepasiteisino? Neveikia? Pastatyta tik dėl reikalo ir nenaudojama? Reikalauja papildomo darbo su banda? Ar dar kas?
  7. TadasJ

    Pieno kainos

    Kvepia socialistine demagogija - bankai, dvarininkai, perdirbėjai - kas čia per?.. Ūkis su 30 kavių gali būti pelningas, kaip ir ūkis su 600 karvių gali būti nuostolingas. Viską lemia efektyvumas. Kaip ir bet kuriame kitame versle.
  8. TadasJ

    Pieno kainos

    Nieko neprieštarauja. Tam yra specialūs ganykliniai/mociono selekciniai varteliai, kurie į mocioną išleidžia tik karves, kurios jau pamelžtos arba kurioms dar neatėjęs melžimo laikas.
  9. TadasJ

    Pieno kainos

    Kad ir kaip šiurkščiai beskambėtų, bet vertint investicijas iš vienerių metų pieno kainos perspektyvos yra neprofesionalus reikalas. Arba, kaip sakote, toks liūdnesnis. Susiskaičiuokite darbo valandas per metus, kiek pats ir kiti dirbantys ūkyje praleidžiate. Tada nuvažiuokite pas kestoxs ir palyginkite. Tokiu būdu galėsite išsiaiškinti, kas ten durnius, o kas ne.
  10. TadasJ

    Pieno kainos

    Taip, karvių mažėja. Čia daug skaičių, kuriuos pastudijavus, paaiškėja, kodėl tai neturi jokios įtakos pieno kainai. https://www.vic.lt/gpsas-apskaita/ugr-menesio-ataskaitos/
  11. TadasJ

    Pieno kainos

    Turbūt norėjote parašyti 2x5?
  12. TadasJ

    karvių sėklinimas

    Supratau. Iš kitos pusės, juk tie duomenys jau yra - juk davikliai tie patys. Mane kartais stebina, kaip žmonės moka lygioj vietoj daryt pinigus...
  13. TadasJ

    karvių sėklinimas

    Kas čia per planai? Jūs mokat dar kažkokį abonentinį?
  14. Vokietijos DLG daro bandymus ir testus. Dauguma info vokiečių kalba. Tai nėra reitingas, bet objektyvus kiekvieno produkto vertinimas atskirai. https://www.dlg.org/de/landwirtschaft/tests/suche-nach-pruefberichten/?page=1&unterkategorie=58&pruefgebiet=3&locale=en&locale=en&locale=de Nėra Delaval ir naujausio Lely Astronaut.
  15. Man labiau įdomu, kiek nepamelžtų karvių kasdien reikia atvaryt iki roboto?
×
×
  • Create New...