Jump to content

M.K.

Nariai
  • Pranešimai

    76
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario M.K. paskelbtas turinys

  1. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    Kol savas versiukas mazas pieno uzteks, o veliau jie gi buna ir tryse kokia karve apstoje zinda. Tai ras jei truks pieno.
  2. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    Galima bandyt parinkus karve kuri nepuola svetimo versio ir gerai kai versiukas buna didesnis ir sustiprejes. Tada jis naglai lenda ir karvei truksta kantrybe ji nuvyt ir prisileidzia kaip savo.
  3. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    Na taip, krekenos geriausiai, bet esant bedai versiuka galima ir taip issaugot.
  4. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    Yra fiksavimo gardai galvijams su atsidaranciom soninem durim. Uzfiksuoji karve ir pazindai versi be jokios baimes ar rizikos. Jei banda didesne verta turet.
  5. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    Yra tokie coloboost calf svirkstai su krekenom ir kt priedais. Gimus verseliui susvirksti kuo giliau i burna, kad neisspjautu. Sustiprina ir duoda energijos. Nepigus. Veta prekiauja. Tada galima pieno miltais bandyt girdyt. Elektrolitu pagal poreiki. Jei viduriuoja pieno miltu negalima.
  6. M.K.

    Mėsinių galvijų tvartai

    Viskas gerai, bet turi but stogelis nes sulyja pasara, miltus arba prisninga, o tada didele dalis pasaro issimeta nes jo needa.
  7. O kaip skerdenos kainos? Ar jus tik gyvu perkat?
  8. M.K.

    Galvijų ir skerdenų kainos

    Misrunai ir pieniniai tokia kaina. Svoriai nuo 500 iki 680 buvo.
  9. M.K.

    Galvijų ir skerdenų kainos

    5.5 lt. praita savaite. Krekenava
  10. M.K.

    Veislinis bulius.

    Sveiki. Parduodu angusa 4 metu. Su kilmes dokumentais, nevertintas, bet duomenys geri, gera palikuoniu mesos iseiga, net ir telycios versiauojasi lengvai. Ramus. Pirktas A. Bezaro ukyje. Varena. 862359693 Mokejau 6000 tai panasiai ir noreciau.
  11. M.K.

    Zymeto Kuro Kaina

    chedas 3000ltr po 2.54
  12. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    As ne apie tai, kad kazkas nelaiku. Klojimas butu kiekviena diena ir tiek kiek reikia, kad nebutu fermoj jokios dregmes (yra kreikimui ir technika), melzimas ir visa prieziura tesmenu taip kaip ir laikant saitiniu budu. Serimas iki soties kukuruzu silosu ir kitais priedais pagal sudaryta raciona. Bet mane neramina vieno veterinaro pasakymas, kad laikant palaidai padaugeja abortu, silpnesnes karves yra dar labiau stelbiamos stipriuju. Bet mano manymu taip laikant ir ruja lengviau pastebima, ir melzimo laika galima sutrumpint nes vietoj 3 galima butu melzt 6 vienu metu, paciom melzejom darbo vieta turetu but patogesne. Ganykliniu laikotarpiu nereiktu gaist laiko karviu risimui. O ir vizualiai lyginant zindeniu siuo metu ir pieniniu savijauta, zindenes lyg ir geriau jauciasi, energingesnes negu, kad pienines laikomos priristos.
  13. M.K.

    Mėsinė galvininkystė

    o kiek tu pieniniu? Palaidas laikymas? Mesinius tai ir as ant gilaus kraiko laikau, bet yra minciu ir pienines taip laikyt tik nerandu tokiu pavyzdziu, kad taip laikytu. Manau ant gilaus kraiko su gera ventiliacija galvijui komfortiskiau nei ant kokiu kilimeliu ir dar priristam.
  14. M.K.

    savaeigiai zoles smulkituvai

    Ziuriu case ih 7400; 7800 ir mengele mamut. Sitie pigiau truputi. O noretusi tai jaguaro 800 serijos, bet kad sunkiai ikandama kaina... O 600 serijos manau nuvarge labai jau bus. Smulkinsiu ir zole ir kukuruzus.
  15. M.K.

    savaeigiai zoles smulkituvai

    Sveiki. Gal kas kokiu patarimu ar pastebejimu del smulkintuvo turit. Ziuriu clas jaguar, case mamut, bet sunku apsisprest kurie patikimesni ir labiau verti demesio. Aisku senienos, bet iki 100 tukst noretusi itilpt. Gal kas turit kokios karcios patirties, domina visa info.
  16. M.K.

    Mažieji (mini) galvijai

    http://www.minicattlepros.com/why.html
  17. http://www.manoukis.lt/print_forms/prin ... =11571&m=2 Kas ka esate girdeja, mate. Per kiek laiko uzauga, kokio svorio ir pan.? Savotiska rinka galima butu atrasti tokiems gyvuliukams...
  18. M.K.

    Mėsinių galvijų tvartai

    Keletas foto kas buvo pas mane pries menesiuka.
  19. Ričardai, iš tavęs pirkčiau ko nors panašaus porą kg. Žinoma, pirkčiau ir daugiau, bet po sušaldymo steikas jau toks tikrai nebus... Kol kas per mažas ūkis kad pradėt prekiauti iš ūkio... Tai kaip tik kai mazas ukis tai ir apsimoka pardavinet saviem klientam. Yra keletas buliu ir juos pvz skerdi kas tris ar du menesius kai susirenki tiek uzsakymu, kad ji visa isdalintum. O jei buliu turi koki 20 tai cia jau tikrai sunku butu susirast tiek pirkeju, kad per metus visus parduotum, o zaist, kad dalis i skerdykla, dalis klientam tai manau tik papildomas vargas ir dar kainos neissideresi su mazu kiekiu.
  20. Taip, pradziai bent jau augalininkyste geriau. Paziuresi kokiios kainos bus, kokia situacija zemes ukyje, o tada ziuresi. Tik pradziai gal net nereiktu pirkt visko. Pabandysi, pasamdysi ka kokiam darbui padaryt, o tada pasiskaiciuosi ir pan. Bet mastyt reik, kad issiplest iki 100 ha reiktu.
  21. O koks zemes nasumo balas? Nemanau, kad neverta su galvijais prasidet. Jei gera zeme tai ju iki 10 islaikytum su tiek zemiu, bet be savo texnikos tai nemanau, kad atsipirktu. Nebent orientuotis i labiau egzotinius galvijus, kaip hailendai, galovejai ar dar ko placiam pasauli paieskot. Tada ir pastatu rimtesniu nereiketu. Net gal uztektu tankaus misko itvert dali ir, kad koks pratekancio vandens griovys butu arba paprasta pastoge pastatyt. Zinoma cia ribota rinka jiems, bet kai ju nedaug... Arba nusipirkai traktoriuka, pluga ir sejama su freza. Suarei, pasejai, uzdeklaravai, nukulei, pardavei. Rupesciu maziau nei su galvijais, nes kiekvienas gyvas padaras reikalauja globos ir prieziuros. Labai neaiski situacija, bet abu vartiantai kazkada gal ir atsipirktu... Bet apie tai nera ko mastyt, o toki uki laikyt kaip savo hobi. O jei plestis tai visu pirma ziuret kokia situacija su zeme. Ir cia tik mano nuomone.
  22. M.K.

    Valdiškos Žemės Pirkimas

    Galiu klysti, bet dabar jau lyg ir neturetu but valstybines ilgalaikes, tik trumpalaike nuoma. O teises tokios, kad jei atsiras toks kuris tures nusipirkes isvadas ir jam tas plotas tiks tai ir prarasit ji. Nebent jis jau butu projektuojamas issipirkimui tai apsaugotumet. Del jaunuju pirmenybes tai taip pat, jei jis projektuojamas ar suprojektuotas tai jokiu jie pirmimu neturi. Jei klystu- taisykit.
  23. M.K.

    Mėsinių galvijų tvartai

    Ne taip supratot. 2 metrai meslo prisikaups, o ne kas du metus mest. Zemiau kur nuotraukos tai ten praitos ziemos. Seriau lauke ir man labai nepatiko nes ir lietus ir pan. gaunasi klampyne, kad vos su traktorium isvaziuoji, galvijai iki keliu braidzioja. Na nebent auksta vieta butu, bet nemanau, kad tai isgelbetu. Be to jei aplinkosauga patikris - bauda garantuota. Dabar kai viskas po stogu tai sausa ir grazu.
  24. M.K.

    Mėsinių galvijų tvartai

    Reikia. Todel kad min. 2m. meslo prisikaups tai zemiausioj vietoj gyvuliai jau gales pasiekt lubas. Rulonus ikeldineju su teleskopu, o dabar dar ir silosa i seryklas su juo pilu tai man jau dabar truputi problema ispylt su kausu del aukscio trukumo. Jei prisiminsiu tai pasistengsiu nauju foto imest kai dabar atrodo.
  25. M.K.

    Mėsinių galvijų tvartai

    Balkiai 10x15 gegnes 5x15. Bandem det 5x10 - linksta. Gegnes lygtais kas 80 cm.
×
×
  • Create New...