Jump to content

Gedeonas

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Gedeonas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Pratęsimas . Susitvarkius technikinės popieriukus nusprendėm, kad jau metas ir padirbėt. Kai tik pasitaikė galimybė išlėkėm į laukus. Pradžioje džiaugėmės kaip puikiai atrodo sufrezuota žemė, bet paskui.. Panašiai po 10-15 minučių iš po kapoto pasirodė lengvas garo debesiukas. Lendam vidun, o išsiplėtimo bakelyje viskas verda ir putoja. Prieš važiuodami dirstelėjom ar yra antifrizo, be to litechnija sakė, kad jis pakeistas, o čia va, kad nori. Atsukom radiatoriaus kamštį. Slėgio 0. Dapylėm kiek trūko antifrizo ir pajudėjom toliau. 10 minučių ir vėl "debesiukas". Šikart atsukus kamštį jau slėgio radom . Gavos kažkas panašaus į piktą vulkano geizerį, toks pat juodas brudas lekiantis lauk fontanu. Išleidom lauk viską kas ten buvo. Koks ten antifrizas, mazutas kažkoks, su žaliomis priemaišomis. Susipylėm savo. Kas nustebino, kad tik 3 litrai tetilpo. Na, tą gabaliuką dirbt visgi pabaigėm, tačiau gale vistiek viskas užvirė, nors signalinė lemputė nesiteikė reaguot. Parsiradę namo pradėjom ardyt. Radiatorius ... ... Kiek matėsi pro kamštį, tai viduje buvo pilna kalkių nuosėdų bei kažkokių maurų. Bandėm plaut, bet nekas gavosi. Gerai pašvietus vidum pasimatė, kad vamzdeliai einantys per radiatorių užkišti. Matėsi 14, pilnai atsidaręs 1, dar 3 dalinai. Kitkas atrodė suvis nekaip. Pompa taip pat po storu nuosėdų sluoksniu. Tačiau pasirodė, kad ji buvus nuimta, tačiau nieko nedarius uždėta atgal. Net orinimo skylutė už rotoriaus po nuosėdų sluoksniu. Taigi frazė "traktorius pilnai paruoštas darbui Lietuvoje" pradėjo skambėt dar pašaipiau.. Taigi, pompa nėmėm, išvalėm. Bloką prapūtėm vandeniu po slėgiu (pūtė oro kompresorius iš bloko su ~2 atmosferom). Kartota kol vanduo pradėjo bėgt švarus. Paskui paliktas padžiūt ir tada perpiltas antifrizu. Radiatorius gavo atskirą plovimą. Pradžioje vidun gavo acto esencijos ir karšto vandens mišinį 1:3. Pastovėjo, tada per apatinę išleidimo šlangute padavėm silpną oro srovelę. Tik, kad burbuliuotu viduj. Antras buteliukas esencijos maišytas 1:2. Pabuvo viduje gerokai trumpiau, "burbuliuotas" panašiai tiek pat laiko. Trečias buteliukas santykiu 1:1, jau tik "burbuliuotas". Rezultate atsidarė visos 14 skylučių, beveik visos pilnai. Gerai perplovus vandeniu po slėgiu ir padžiovinus surinkom atgal. Po visų "burbuliavimų ir pūtimų, į sistemą dabar pareina šiek tiek virš 5 litrų. Lemputės daviklis išvalytas, testo metu suveikinėja kuo puikiausiai. Dirbant vienodai sušyla dar ne visas radiatorius, apie 80-90%. Bet kuo toliau, tuo šie procentai didėja. Traktorius non-stop sufrezavęs hektarą ir tai neperkaista. Taigi pasitikėjimo Litechnija neliko jokio, nesinori nei patiems ten važiuot, nei kam dabar patart ten važiuot.. Tuo labiau, kad peržiūrėjus popierius pasirodo, kad įrašo apie kokią tai garantiją irgi nėr, nors žadėta buvo kitaip..
  2. Na va, jau ir mano kieme Japoniukas "gyvena" . Visgi įsigijau va šitą: http://auto.plius.lt/skelbimas/zemes-uk ... /id-563072 Išsiderėjau dar prie jo hidraulikos skirstytuvą, kad daugiau ko būtu galima judint. Perkant kaip visada buvo daug kalbos apie tai kaip jis sutvarkytas, koks geras ir šiaip fantastiškas daiktas . Svarbiausia, kad jis pilnai paruoštas darbui Lietuvoje. Sutarėm, kad pakeis akumuliatorių, na ir užkliuvo, kad viena lempa duoda "tašką" kaip priklauso ant sienos, o kita žiba kaip katino akis. Siūliausi sumokėt, bet pažadėjo, kad pakeis tą lempą ir taip. Parvežė, įvarė, viskas kaip ir ok. Nulekiu draust ir technikinei registruot, o tan ir klausia ar yra priekyje posūkiai, ar yra galiniai STOP'ai.. Aišku, kad nėra, teks daryt ir dasimontuot. O tada pradėjus "krėst" elektros sistemą pradėjo lyst "įdomybės". Pradžioj posūkių perjungėjas veikė, bet netrukus "numirė" ir teko keist. Tada paaiškėjo, kad kai kurie laidai nupuvę ir laikės daugiau tik "ant garbės žodžio" arba išvis už izoliacijos. Lempa tai visai anekdotas. Kadangi traktoriukas visgi kažkada kaip paaiškėjo gavęs "į nosį" viena lempa buvo pažeista, tvirtinimai kiek pasukti ir jos pačios reflektorius parūdijęs. Nekeista, nedažyta ar chromuota, o paprasčiausiai įklijuotas folijos lapelis nuo šokoladuko ir viskas. Paėmus "karūnos" šokoladuką, kone 1:1 . Paslampinėjus po visokias auto-moto bei traktorių parduotuves mums pasiūlė dažų parduotuvėje nusipirkt skysto chromo flakonėlį. Dabar lempa jau irgi "taškuoja" . Akumuliatorių įdėjo seną. Pradžioj porą kartų užsikūrėm su juo ir.. ... Sulindus vidun paaiškėjo, kad jis jau padoriai padirbėjęs. Oksidų tarp gardelių pilna, patys gardeliai irgi neblogai vietom pasikraipę, elektrolito kiekis skyriuose skiriasi, tankumas irgi. Na, 2 savaitės žaidimo su pakrovėju ir kas kiek laiko iškrovimas su lempa padarė savo, dabar jau kuriasi traktoriukas be bėdų. Idomumo dėlei bandėm prie -20, atsikosėjo, nusispjovė ir užparpė . Priekyje posūkius sudėjom nuo motociklo IŽ Ju4, stopus su dar vienais posūkiais (vien tik stopu negavom) nuo kažkokio rusiško traktoriaus (parduotuvėje sakė, kad dabartiniams tinka visiems. Viena su ženkliuku, kad magaminta Ukrainoje, kita tiesiog made in ). Kiek durniau buvo su STOP varlyte. Nieko gero nesumasčius surinkom po pedalu verliukę iš magnetinio paleidėjo blokinių kontaktų ir hermetinės dėžutės (kur elektros instaliacijai naudojama). Nebaisiai kol kas patinka toks man sprendimas, bet geriau padaryt dar minčių neatėjo . Klausimas dėl frezavimo. Freza prie jo yra, bet nežinau ar galiu ją "kišt" tiesiai į pievą kai atšils ar dar su ta pieva reik prieš tai ką nors nuveikt? Kitas dalykas ar viskas bus tvarkoj "sulindus" į užliejamą pievą? Nepagadinsiu ko nors?
  3. Kaiminystej t25 yra. Man tik nelabai patiko, kad jis tik galu varomas. Kai pas mane šlapia ar reik iki miško nupupset prasideda bėdų su juo. Netoli manęs yra Yanmar'as 14'os ar 16'os arkliukų, tai geriau tokiose vietose "ropoja".. Nors Yanmar'o savininkas laiko jį graraže, o T25 savininkas savąjį žiemą-vasarą lauke net neuždengęs..
  4. Tik klausimas ką pasirinkt? Yanmar, Kubota, Mitsubishi ar Iseki..
  5. Po malimo viskas nestoru sluoksniu supilama daržinėje. Pradžioje žinoma kaista nemažai, bet per kelias dienas išaušta. Jei per karta daugiau primalu tai aišku tenka pastumdyt karts nuo karto. Paskui po kelių dienų viską suvarau į krūva. Tiesa buvo atveju kai tada ji dar pašildavo kai kiek, bet nepavojingai. Kai kiek negerai, kad malti lapai pelyja ir dulka paskui kai reik kūrint, bet kuro priedas geras. Dabar tik klausimas liko kokį tą traktoriuką pasirinkt.. Pradėjau stebėt autopliusą, tai žiūriu Yanmar'us baigia tiesiog išpirkt. O apie kitus informacijos mažoka kol kas.. Biudžetas gruodžio gale turėtu būt 16.000 - 18.000. Pradedu įtart, kad mažoka..
  6. Turiu va tokį daiktą: http://www.santera.lt/lt/katalogas/park ... ulkintuvai Tas kur GE260S. Keliautu jis jau su generatorium kartu. Šiemet nedaug dar su juo dirbom, bet daliai žiemos kuro pasidarėm . Viskas kas iki 40 mm kartu su lapais malama, o kitos šakos skersuojamos benzopjūklu į gatavas malkas ir paskui parvežamos atskirai. Sumalti su visais lapais šaltalankiai tiesiog mėlyna liepsna dega . Patiko tokia sistema tai ir norisi toliau, kai kiek pamaišant su atraižom, kūrent. Taigi ir pagalvojau, kad būtu galima pradžioj į reikiamą vietą nugabent malūną su generatorium, o paskui tik malinį per laukus traktoriuku vežiot.
  7. Gal kas galėtumėte patart dėl traktoriuko pirkimo? Jis man reikalingas keliems tikslams: 1. Įsigyvenau gabaliuką žemės. Nedaug, 1 ha, bet ko ten tik nėra.. Vienas galas normalus, kitam pilna akmenų ir krūmų, per vidurį matyt vandens gysla eina, nes šlapia didesnę metų dalį. O kur dar elektros stulpai vidury ir kraštuos. Taigi reikia visa tai išlygint, užveist daržiuką, likusį plotą pastoviai nušienaut (ne gyvuliams), bus vaismedžių, taigi ir apie juos apvažinėt reiks. O kur dar viso ploto išlyginimas.. 2. Netoli yra keletas sodu kur šeimininkai atiduoda šakas, tik jas reik pasiimt ir susimalt. Golfu malūno su generatorium neprisivežiosi, tuo labiau, kad ir to malinio daug gaunasi. Reik kuo didesnius kiekius viso to vežiot. Aplink pagriuoviuose irgi pilna krūmu, juos seniau valdžia tvarkydama griovius valydavo, o dabar pinigų nėr, tai irgi man leistu viską susimalt, bet reikia kuom tais privažiuot. 3. Kaip "jaunam ūkininkui" galima ten ir namuką pasistatyt, bet atsivežęs medžiagų nepasidėsi, nes aplink pilna "piliečių" kurie tik ir žiūri ką čia pavogus ir pragėrus. Reikėtu po truputi vežiotis iš netoliese esančios sodybos kur dabar gyvenu. Lengva mašinyte čia nelabai tinka, nes iki ten kur statoma bus ir keliuko nėr, jį dar tik daryt reiks. Dairausi kokio "japoniuko". Kiek įsivaizduoju ne mažiau 16'os arklių. Bet vat kokį pirkt. Yanmar, Kubota ar Mitsubishi? Tuos bent mačiau kelis, o apie kitus visai žinių nėr. Būtu labai ačiū už patarimus.
×
×
  • Create New...