Jump to content

egiukas

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

egiukas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki Ziauriai grazus gyvuneliai. Galima laikyti ar investuoti jei turi manau pakankamai daug pinigeliu. Bet kad koki versla padaryti idejus tarkime paskutinius 20000-30000 tukst. tai labai abejoju. Isivaizduojat jei imant maksimuma kaip rase kainas 50lt uz kg ir galima is suaugusio gauti 5kg tai gaunasi tik vargani 250lt. Tai manau viena alpaka islaikyti per metus kainuotu brangiau. O verslas kad isiulyti kaip grozi ir laikyti kaip puosmena arba sakyti kad padarysi bizni is vilnos tai gautusi zmoniu apgaudinejimas. T.y. panasu kaip i tinklini margetinga gautusi. t.y. pats perki ir ieskai kuo daugiau kad is taves nupirktu. Siuo atveju pirmieji islosia o kiti lieka ant ledo. va ir biznis kuris ganetinai greitai uzsibaigia. O raso kad atsiperka per 3-4 metus. Manau tik tuo atveju jei rasi kam parduoti pacias alpakas bet ne vilna. Pvz tarkime palyginimui nusipirk karve uz 3000-4000 tukst. (pigiau nei alpaka). Ji tau per metus duos 6 tonas pieno tai gautusi 6x0.8lt=4800lt pieno verte. O alpakos kailio tik 250lt. Tai kaip teikiantis produkcija gyvunas gaunasi bevertis ( jei tokia vilnos kaina kaip parasyta, nes as pats nesidomejau). Manau supratot ka norejau pasakyti Na grazus jie vistiek
  2. Kaip sužinoti kokia kaina įmanoma parduoti shitake grybus auginamus pramoniniu budu pvz restoranams. Gal kas turit minčių?
  3. Ant berziniu. Ne taip mane supratai. Kiek turejau kaisciu tiek sukaliau i mediena, bet ju nedauginau. Del pardavimo tai manau tas budas per sudetingas daug islaidu reikalaujantis. Paskaityk ka raso "Vejas".
  4. Pasodinau 2010metu balandzio pabaigoje. Pirmieji pasirode 2011 birzelio pradzioje. Bet kaip minejau labai nedaug. Is kaisciu tikrai nedauginau tai negaliu ka patarti.
  5. Ai pamirsau pamineti. Kazkaip labai pavieniai dygsta grybai. Siuo metu vel tik vienas isdygo.
  6. Na su tais kaistukai ir rugiais tu cia idomiai . Lietuvoj kazkaip sutikti ar pabendrauti su gerais shiitake auginimo zinovais neteko. Praktiskai visi naujokai kaip ir as. Nepamirsk rastams uztikrinti pakankama dregme. Jei nera galimybes daznai palieti vandeniu manau vienas is dregmes islaikymo budu tai pridegti plevele.
  7. Na visu pirma kokios kokiam pavidale grybienos. Ar kaisciai i rastus, ar sporas, ar grybienos ant grudu, ar agaro?
  8. Man tai nedaug isdygo. dabar vel stilis. Kiek atsimenu kai skaiciau naturaliomis salygomis gali isdygti velyva pavasari ir veliau rudeni. Aisku yra visokie auginima skatinantys metodai., bet kiek suprantu nenaturaliomis salygomis. Ten mirkyti rastus saltame vandenyje para poto uztikrinant tam tikras klimatines salygas (temperatura ir dregme) galima sulaukti dazniau ir daugiau derliaus.
  9. Na ju tiesiog labai nedaug buvo. Tai isbandziau. Pakepinau keptuveje su svogunais ir suvalgiau . Na galveles tokios minkstesnes patapo, o koteliai tai kietoki. skanus. siaip kas megsta kietesnius grybus kaip voveruskas, umedes ir pn., shiitake turetu patikti.
  10. Sveiki Praeita savaitgali kaip tik susiruosiau palaistyti rastus pastebejau kad isdygo keleta shiitakiu. Kadangi senokai buvau patikrines (buvau beprarandas vilti kad isdygs) tai daugiau kaip puse jau buvo tokiu suvyte, sugede ir tik keletas sveiku. Kazkaip nesitikejau siuo metu rasti. Tai va pora nuotraukyciu prisegiau kaip atrodo. Apziurejau rastus ir man atrodo, kad tuoj dar isaugs. Ten kur ikalti kaisciai jau kyla tuose vietos. Kokie rezultatai kitiems?
  11. O tarkime iseitu issiversti be autoklavo ar sterilizatoriaus (cia ant pjuvenu substrato) namudinem salygom tik gerai pavirinus? Bandes?
  12. Sveiki Apmires musu forumas. Naujienu matyt niekas neturi ar laiko. Gal kas nors jau uzsiaugino shiitakiu. Jei taip galetu imesti keleta nuotrauku, kad kiti galetu pasigereti lietuviskais shiitake. Man kol kas ant rastu nera rezultato.
  13. Sveiki Apie tresnes paklausti norejau. prie keleta metu pasodinau dvi tresnes vytenu rozine ir geltonaja taip pasake kad reikia dvi. bet rozine neprigijo ir praeitais metais pasodinau i ta vieta dar viena tresne rusis "Jone". tai va dabar labiau pasidomejau ir pasirodo kad beveik visos tresniu rusis yra kryzmadulkes. Tai kaip suprantu reikia bent poros tresniu. Tik va kaip nustatyti kokiu. Pvz internete radau kad prie mano vytenu geltonosios tinka Festivalnaja, Vytėnų rožinė, Zaslonovskaja kaip dulkininkes. Tai va o pas mane pasodinta "Jone" veisle. Tai ji tiks ar ne? ar pvz uztenka kad panasiu laiku zydi ar dera? ir koks didziausias atstumas tarp vaismedziu kad butu galima laikyti kad medeliai poroje? tarkime yra pas mane dar dvi kriauses skirtingu laiku sodintos tarp ju atstumas koki 10m. Irgi buvo parasyta kad kryzmadulkes Dekui
  14. Kol kas nera rezultatu. Del to, kad matyt salygos naturalios laukines . reiks laukti kitu metu.
  15. Sveiki Pas mane is galu baltai apsitrauke gan greitai, po 1-2 menesiu. bet dabar laukiu jokiu daugiau pokyciu nera. jei kolonizacija trunka 6-7 menesius. tai nebent spalio pabaigoje gali buti grybu, o turbut greiciausiai tai tik kitais metais.
×
×
  • Create New...