Jump to content

_Valdas_

Nariai
  • Pranešimai

    35
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario _Valdas_ paskelbtas turinys

  1. _Valdas_

    Elektros ivadas

    darai projektą savom lėšom - 40proc nuolaida nuo eso (ar dabar kažko) kainos. Vedžiau 550m 3F 15kw reikė primokėt 2600 oiro, plius projektas 700lt, plius statybinė dežutė su pridavimu 200lt. viskas vyko keičiantis litams į oirus. Projektą padarė elektrifikacijos darbai (Vytas) marėj, su eso irgi viską jie suderino, priedo: jie eso rangovas marės apskrity. Čia ne reklama.
  2. Tamsta manote, kad Kaune eurų nieks nepažįsta? Kapsuke abiejose vietose per brangu? Su Autotema nepasiderėsi, faktas, bet pas Laimį galima kažką išlošti.
  3. _Valdas_

    namo isirengimas

    Pats paklausiau, pats ir atsakysiu. Muša. Eina uodai, kandys, naktiniai drugiai (na jie nekalti), širšės, šiaip mašalai. Ėmiau 30w galingumo, skirta apie 150kv.m. viduj patalpų, ale aš pakabinau lauke, terasoj po stogu. Lovelį, grotas valau kas parą (mušimo groteles užpikiuoja net). Sumažėjimas juntamas, gal kiek ir placebas, tačiau manau, kad kitiem metam dūzgiančios publikos turėtų gerokai sumažėti
  4. _Valdas_

    Pliurpalas

    Štai šioje vietoje galima įžvelgti kremlinų "ranką"(koją ar dar kokią ataugą) - kiršinatės vieni su kitais. Ir tuščiai. Negalit nei vienas kito kalbų paneigt, nei patvirtint. Užsiimtumėt rimtais darbais, katrie naudą neša.
  5. _Valdas_

    Pliurpalas

    Pasekus jūsų kalbas..Kaip tuometinio kaimo žmogui reikėjo atpažint, kada iš miško išlindo partizanai, o kada provokatoriai čekistai? Dokumentų gi nepateikinėjo. Ir tie ir anie reikalavo visko. Man liudininkė buvo mano promočiutė. Netikėt ja pagrindo neturiu, pasakojo taip pat apie iššaudytą šeimą, prieš tai prievartautas moteris. Kaip jai reikėjo žinot, kas tai atliko? Žinojo, kad atėjo iš miško..A, nu, vadinas miškiniai bus. Visokių buvo ir tarp tų pačių partizanų. Kaip ir visur dabar, anksčiau ir taip bus toliau. Visko ir visų į vieną daiktą dėt negalim.. " O kas galėtų paneigti.."
  6. _Valdas_

    Prikelinejam DON 1500

    Ardo Don'ių, bet ką turi - nepasakysiu. Tik skambint 8 šeši 18 7 vienas 943. Atstumas taip pat ne kaži kas: nuo Šakių link Marijampolės.
  7. _Valdas_

    namo isirengimas

    Sveiki dalyviai ne visai statyba, bet aktualus klausimas: gal kas turite patirties/susidūrę su insekticidinėm lempom? Na jos krautuvėse kabo, mėsos skyriuose, būna fermose kabina (viską apsprendžia galingumas). Gamintojai, tiksliau pardavėjai giriasi, kad jos vilioja daugumą vabzdžių, taip pat ir uodus. Bet ar tikrai? Žiūrinėju iš profesionalių įrenginių (Hendi: http://irangarestoranams.lt/insekticidines-lempos), visokių pigu taškas eltė ar panašaus velnio tai nee.. Sodyboj gyvena uodai, aš ten tik žolei pjaut... Dėkui.
  8. Jei darbiniui toks galios pareikalavimas, tai traktorius turėtų būt maždaug su 500 - 600AG. Manau, kad mintis utopiška.
  9. Su Varta kartoka patirtis - atlaikė 2 metus ir 3 mėnesius ir nugaišo celė. 2 akumai. Tiesa lengvikėse. Krovimo sistemos tvarkingos. Jenox naudoju legvikėse - pirmu rozu atitarnavo 8m, antru - 6m, šiuo kartu kai keičiau, tai pardavėjas tik rankom skėstelėjo ir sakė ka šits 6m vargiai temps..
  10. Ir kuom gi tas Jumz jau toks baisus žvėris? Traktorius kaip traktorius, su ratais, vairą turi, net variklis yra, dalių parduotuvėse taip pat yra, konstrukcija elementari visiškai. Pavarų tik gal kiek mažoka. O šiaip liuks daiktas.
  11. Sveiki, nedaug reikalų su alyvom tenka turėt. Centrifuga ir 10W40 pusiau sintetika suderinama Jumze? Dabar pilu M10G2, bet anas prie vėsesnių orų klampus drūčiai, o užkaitus panašu, kad tampa skystokas (laisva eiga EO krenta iki 1bar ar dar kiek mažiau(šaltas 3), transportinio apie 1,5bar(šaltas 4,5)). Ar tiesiog noriu vietoj pigiau brangiau?
  12. Kaip tik prieš keletą dienų kalbėjausi su žmogumi statančiu šiuos įrenginius. Rekomendacija kaip pažįstamam - Buiteka. Lenkiški nesertifikuoti Lietuvoj, pavasarį patenka gruntinių vandenų ir jei pastatyt kaip priklauso - kaina išauga iki Buitekos. Traidenis turi technologinį netobulumą (katras yra išspręstas Buitekoj, nes Buiteka persiviliojo Traidenio inžinierių), tiesa rinkodarinis įdirbis - galingas. August neatsparus žemės spaudimui ir norint kad tarnautų ilgai, reik pirma žemėn suleist šulinio žiedus, kas kelia kainą. Apie Feliksnavį nežinau nieko. Orientacinė kaina Buitekai maždaug 1400 pinigų (čia Marijampolėj). Nuskambėjo čia kaip Buitekos reklama, bet taip nėra. Lauko WC tik epizodiniam naudojimui, paukšteliai LT neilgai čiulba, žiemą nuo šalto dangčio nebent pats gali pragysti o ir kaimo vietovėse žaliukai už lauko wc tuoj pradės kibti, tik laiko klausimas kol šią aukso gyslą pakrutins.
  13. Kodėl puskačius turėtų užsilenkt nuo ilgo darbo? Kaip pagal tave tada Iž planeta važiuoja ilgai? Čia gi tas pats...na beveik..skirtumas tik aušinime Iš esmės tai bet kokiam varikliui parinkus tinkamą pavarų dėžę ir tiltą - jis galėtų važiuoti greit..
  14. Tarpinė juokingai kaštuoja,nepamenu gerai net, gal 14lt. žodžiu 4eur. pakeist ten ją irgi nėra problema,tik lašinukų užvartot reik gerai, galva sunki, dviem yra ką veikt ją kelt o ir užveržimas apie 275nm. bloką apeit švitriniu, nuriebalint benzinu. galvą išplaut, šlifuot, tikrint nebūtina, pasižiūrėt vožtuvus ir purkštukų įvores ir reikalui esant jas pakeist. ir surinkt
  15. Tokius pakeitimus padarius, teks dar ir programiškai pakeitimus daryti (greičiausiai/tikriausiai). Voras teisus - kol veikia tai nėra reikalo kišti rankų. Nežinau kokia kuro sistema ir t.t., bet kaip pvz. lengvikei temp. daviklis stovi prieš katoliką ir po, slėginiai davikliai prieš DPF ir po. Kitaip nežinos dpf užterštumo ir nežinos kada regeneraciją daryti. Traktorius neturėtų būt kažkokia išimtis. Užglušinus EGR gali darbinę temp. pasiekinėti ilgai ir nuobodžiai, nes kuro sudeginimas šiuolaikinio dyzelio itin efektyvus..Bet varikliui sveikiau, tas tiesa. Tačiau vėlgi, užglušinus EGR gali pradėti skųstis klaidomis dėl nesutampančio pamatuoto oro kiekio ir nesančio oro sumažėjimo egr veikimo laiku. Vėlgi, nežinau kuro sistemos, gali atsirasti traukos ribojimas, atseit "avarinis gedimas".
  16. Termostatai turi būti visur, tik ne visur būna likę. Jei labai neklystu, dvigubas skriemulys tai ir kompresoriaus pavaros diržui. Termostatą gali pavirt puode su vandeniu. Jei geras, atsidarys dar prieš užverdant vandeniui. termostatų riba 83 - 90 laipsnių pagal dėdę Celsijų, Kiek jumzui - reik žiūrėt knygoj (dabar tingiu). Kitą kartą kai rašysi - būk žmogus, neskubėk. Prašau neįsižeisti.
  17. na taip, klausimas kiek netikslus buvo iš dviejų irgi abejoju, kad naudos bus, visgi sovietinius inžinierius apmauti - ne juokas. kad būtų patogu - tai ir bedėlioji sau diskus, a dabar tai manau geriau kaip priklauso ir sureguliuot kaip priklauso. pas save į EO sudėjau ir sureguliavau kaip priklauso - puiku viskas. tik aišku stumdau žemes pažeminta pavara.
  18. išmesti disko, skrto darbiniui negali. arba abu transmisijai arba palieki darbinio diską ten kur jis buvo. išmetus netiks storiai, iš pedalo nieko neliks.
  19. _Valdas_

    JUMZ

    šiltam retai kuriam matuoja, japonam kai kuriem tik. rekomenduoja 0,25 - 0,35mm tarpelius, pas save reguliavau įsiurbimas 0,25mm, išmetimas 0,4mm, dekompresinis 0,25mm. jei pas tave šiltam 0,25, tai motoras barškutis
  20. pratesiu savo klausimą: Y formos peilukų radau tik http://www.litechnija.lt/lt/padargu-dalys/66-peiliukas-zoliapjovems-agma-ef-y.html kaina tai normali, lenkų allegro.pl po 16zl. ar lenkai kainą užlenkę ar lietuviai nulenkę? bet dabar iš savo patirties paporinkit - kur dar tų velnio neštų ir pamestų peilukų rast?marijapolėj rast nesitikiu, šakiai?) kiek pardavėjų bežiūriu, visi prekiauja plaktukiniais smulkintuvais, o peilukai - tik galima opcija. visus kitus dominančius dalykus išsiaiškinau, medžiagų kainas daugmaž, fermer.ru info daug, bet reik pelus nuo grūdų atsirinkt pačiam. dar klausimas: gal kam teko susidurti su velenų balansavimu? D168mm, L ~1600mm. kiek galimai galima kaina? nesinori balansuojančių trukdyt skambinimais, kol visa tai teorinio lygmens
  21. 4 x 4e antgaliai jau 16e. 4 x 2e perrinkimas jau 8e, dar tiek pat kalibravimas, jau vėl 16e. vien už purkštukus jau turim 32e - aš tiek irgi paimčiau, jų įkainis gal dar euru didesnis kalibravimui, rinkimui.. svoriai siurbliui ant obels neauga, tarpinių ten keletas irgi turėtų būti, kiek ten reikalų pakeisti - nežinau, dar niekad neteko ardyt. norint sureguliuot - statymas į stendą ir žaidimas. manyčiau, kad kaina +- logiška. purkštukus galėjai pasidaryt pats, gi porą temų žemiau žmogus va susimeistravo. gi žinai: jei nemoki - tai moki.
  22. įdomūs jūs žmonės.. padarė gerai, bet "nulupo"..geriau kai darai per tris vietas ir moki po biskį? summa summarum paskui būna visai įdomus skaičius.. lietuviam neįtiksi.. "nu gerai padarė..bet KIEK pinigų nulupo..".. atmink, kad žinios ir gebėjimai kainuoja. nenorit mokėti - mokinkitės, mokinkitės ir dar kartą mokinkitės, susipirkit įrangą, įrankius, prisiimkit atsakomybę už atliekamą paslaugą ir tada nereiks vežti niekam ir skųstis - pasidarysit patys. asmeniškai dirbu motoristu. ne vienas žmogus pasakė, kad mano paslaugos kainuoja brangiau nei kitų. pasakiau, kad galima važiuoti kur pigiau, jie sutiko, bet, sako "pas tave matom kaip atliekamas darbas ir visada pamatom pakeistas detales, apžiūrai esamą padėtį aplinkinių mazgų". visa tai užtrunka laiko prasme. bet nei vienas negryžo, kad neužveržta, pabiro, nutrūko ir pan. iš to atsiranda "brangiau". trumpai tariant - skūpas moka dusyk (arba daugiau). iš jonavos darbo negirdėjau dar nei vieno blogo atsiliepimo.
  23. niekada nesidomėjau, bet kokia šitam urode kuro sistema stovi? bosch, siemens, delphi? paskutinės žinutės autoriaus bėda tai panaši į tai, kad railo slėgį numeta į purkštukų grįžtamą ir užtat gęsta. arba laidyno bėdos. kita bėda, bet su ja nieko nepadarysi ir liečia bosch sistemą bet kurioje auto: sumontuota bosch sistema, bet tai pasiekiama per gamintojo kompą (chrysler, fiat, chreno ir t.t.) - gamintojo sistema su diagnostiniu prisijungimu elgiasi kaip nori. universaliu prietaisu tai užsisantykiauji, o orginalų pvz reno laidą su programa nupirkt - brangokoka., bosch KTS sistema tokio urodo neima..ir žaliuoji..
  24. Sveiki, kažkaip keista, bet nelabai gebu internete rasti Y formos peiliukų kainos. gal galite apšviesti? žiūrinėju http://www.auksarankiai.lt/zoles_smulkintuvas-c30-i293 apie 1,6m (prie jumz). gal galit apšviesti kaip ten tvirtinasi Y peiliukai vietoj plaktukų? nes plaktukų 24, viskas aišku, tarp plokštelių, o peilių 48. nejau prie kiekvienos plokštelės po peilį? kažkaip apie mulčerius mažai info yra. kainos dėvėtų gąsdina, naujų dar labiau, linkstu prie to, kad gamintis pačiam.. Ačiū.
  25. marazai dėl mtz per daug nesiginčiju, su mano minėtais parametrais šalto mtz gal net ir prasukt nepavyktų, bet matomai tamsta Česlovas užmiršo, kad jumzas turi dar ir dekompresinį mechanizmą ir tampa nebe toks reiklus galingam starteriui bei galingam akumuliatoriui. mtz iš viso nepatrukdytų dar ir fakelinė įsiurbime.
×
×
  • Create New...