Jump to content

RAIMOZA

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    ukmergė

RAIMOZA pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

2

Reputacija

  1. RAIMOZA

    PRP 1,6 presas

    Varžtas prilaiko tepalą, kad tas nepabėgtų iš cilindrų, kai juos sustūminėja trumpėjantys diržai pilnėjant rulonui. Pareguliuoti reikia labai nedaug. Pvz.atleidus varžtą, esant storai šieno sąvalkai, kad padarytum ruloną, nuvažiuosi 50m, priveržus - 150m. Neužsižaiskit, visiškai užveržus, kažkas luš, jei priekinės šakės atlaikys, nesulinks, tai priekinis volas "pareis" per kabiną....
  2. RAIMOZA

    Ruloniniai presai

    Nežinau ir aš, bet sako M10g -aš manau turėtų būti transmisinė. Juodas nigrolas aiškiai per tirštas, nupirkau tipo tad-17 Lytagroj.
  3. RAIMOZA

    PRP 1,6 presas

    Yra varžtas po manometru, jį prisukant, rulonas kietėja ir atvirkščiai. Oro spaudimas tik greičiau uždaro vartus.
  4. O pamėgink išrinkti akmenis prie Molėtų žiedinės sankryžos link Giedraičių. Sėkmės šienauti su šalmu.
  5. Man atrodo Telšiai yra "Auksarankių" tėviškė? Ar žemaičiai "skūpūs" informacijai?Tiesiog nuvažiuok, pasižiūrėk, nusifotografuok, dasipirksi, ko nors, jeigu trūks, ir pasidarysi.
  6. RAIMOZA

    Grėbliai

    Turiu aš GVR-6 gal 16 metų, dar seno tipo, su dideliais reduktoriais ir guoliais štangose..Nieko blogo apie jį pasakyti negaliu, dar nesulaužiau, ant 20-40 ha kasmet. Kaimynas turi su plasmasinėmis įvorėmis, tai išardė ir dės špižines. Naujo tipo spyruoklės gal i tvirtesnės, bet nesinori perdarinėt. Na sulankstymas ne mergaičių darbas, ypač, kai ratukas papuola į duobę, kaip atsimenu pradžioj ir apvertęs buvau ne kartą.Pasidariau dar paaukštinimus transportinėj padėty, dirbu su skersine ant prailgintuvų, tada pervežinėt per nelygumus lengviau. Gerai, kad priekinis reduktorius su dviem geičiais, va dar negrėbiau žalios masės, nežinau kaip laikys, tik sugrėbta pradalgė presui per siaura. Būtų gerai padaryti reguliuojamą(praplatinti)
  7. Na kiekvienas žiūri iš savo "varpinės". Vienas su raudonu traktoriuku, ir be kabinos, bet pats sau šeimininkas, kitas gi su JD, trinkelėmis išklotam technikos kieme, ir "aria" šeimininkui. Bet, kiekvienas šiam ekrane turi savo nuomonę, kokio tirštumo ji bebūtų.
  8. RAIMOZA

    dobilas- 6

    Pirštai nuo lūžinėjimų apsaugojami storo,kad ir grėblio reduktoriaus, diržo gabalu. Dirže išgęžiat šešias skyles, ir praveriat maždaug iki pusės(virš lenkimo) per pirštus. Tame auštyje diržą pritvirtinate laisvai ant pirštų ašies(užtenka dviejose vietose). Svoris, taigi ir apkrova padidėja, bet pirštai nelūžta. Kalbu apie seno pavyzdžio pirštus, kurie ant ašių su špižinėmis įvorėmis ir guoliais gale. Naujo tipo ašių įvorės(plasmasinės) ir be papildomo svorio telaiko vieną sezoną.
  9. O ant itališko sujungimo nėra parašyta "Made in Italy"? Mat kai toks užrašas yra ant vandens ventilio, ir garantijos, kad gamino italas o ne lenkas savo daržinės priestatėly, nėra. Tai vienas tuos ventilius perka todėl kad gražiai blizga, kitas, kad pardavėjas taip pasakė, o trečias vis tik pasižiūri į metalo(detalės) storį.
  10. Rašydamas, kad matuoju įtampą, tikrai neturiu minty dviejų plikų laidų sujungimą liežuviu. Aišku, turiu testerį, tik norėjau pasakyti, kad vienu metu spausti knopkę ir matuoti įtampą ant ritės gnybtų dėl didelio atstumo tarp jų nėra patogu.
  11. Ar bandei kelis kart atjungti frontalinį nuo traktoriaus, kur keturi "greitieji" sujungimai vienoje vietoje? Tai atrodo panašiai taip: dviem trim vienos rankos pirštais smauki įvorę žemyn ir per atsilaisvinusius šratus kita ranka bruki laisvą(tą, kurį reikia!!) šlangos galą į movą žemyn. Visa tai galvos lygyje. O jeigu privažiuodamas traktoriumi šiek tiek kilsterėjai frontalinį, ir šlangoj atsirado slėgis, kol slėgio nepašalinsi(t.y. neištaškysi tepalo) nesujungsi movos. Taigi todėl daugelis, įvertinę aukščiau aprašytus veiksmus, kratosi su frontaliniu po laukus šienaudami, vartydami, grėbdami ir t.t. Man gi, nepriimtina vežioti be reikalo daugiau kaip pustonį svorio ir daužyti traktoriaus priekinį tiltą.
  12. Rastas gedimas!!! Pasirodo trečią kartą per du metus nulūžo el.laidas prie knopkės, ir maskatuojant į šalis džoistiką kartais jungia, kartais ne. Būtų lengva atrasti pamatavus įtampą rozetėje ir ant ritės gnybtų paspaudus knopkę, deja tai skiria 3 metrai, kas vienam padaryti neįmanoma(t.y. nepatogu)
  13. Tai vat, kad kelis kartus perkabinėjau, griebtuvus keičiau kaušu. Kol kas nematau alternatyvos, tik kaip keisti rusišku susukamu sujungimu. Minusas - sriegis gali užsiteršti žemėmis ir gali reikėti rakto, pliusas - sujunginėti gali bet kokiu slėgiu šlangose!! Aš jau nekalbu apie sujungimus-blokus vienu judesiu kelis. Jų kainos - kosmosas.
  14. "Stovi" savo vietoj tas gedimas. Šiuo metu išvykęs, kai grįšiu, bandysiu išmest visas greito jungimo movas(lenkiškas). Nebent chebra pasidalys mintimis, kaip tas movas sutvarkė, išskyrus tuos variantus, kad keičia naujomis, kurių kokybė(kiniško "plieno") man šiaip jau kelia abejonių.
  15. Beje, nuspaudus knopkę, ir vos vos vos palankstant(keliolika kartų) džoistiką, griebtuvus pavyksta suspausti.Suspaudimas vyksta pulsuojančiai. Gal atsilieps lenkų frontalinių pardavėjai-montuotojai-remontininkai-garantininkai? Dar primenu, kad mano el vožtuvas sumontuotas aukštielnikai (ritė viršuje)negu nuotraukoje https://onedrive.liv...74!1158&o=OneUp
×
×
  • Create New...