Jump to content

Jautis89

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    šilalė

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Jautis89 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

14

Reputacija

  1. Jautis89

    Už kiek perkate žemę?

    aš taip ir pasakiau valdininkui,kad su valdžios palaimimimu šiukšlininkai reketuoja žmones.
  2. Jautis89

    Už kiek perkate žemę?

    jeigu ji įregistruota registrų centre gali tekt mokėt už šiukšlių ,,išvežimą'',tik neaišku kokia tvarka jūsų savivaldybėje.Pas mus tai reikia mokėt ir jau 6m kaip aš kovoju su valdžiagyviais dėl to ,,išvežimo''.O pirkau žemę kartu su sodyba,nors tos sodybos tik namo pamatai ir lauko virtuvė belikę.Norėjau išregistruot ką man valdžiagyviai pastoviai siūlė,bet ne taip paprasta.Reikia nugriaut pamatus,o tai sunkus variantas,nes viską reikėtų daryti rankomis.Viskas labai apžėlę,pilna senų rastų,lentų su vinimis,su traktoriu baugu važiuot,reikėtų vikšrinio.Matininkas turi perdaryt matavimus,sudaryt bylą ir visa tai kainuoja ne keli eurai.
  3. Jautis89

    Už kiek perkate žemę?

    Lietuvos teismai nieko neišspręs.Užvakar dėl tokio atvejo vykau į savivaldybę aiškintis.Tai tiesiai šviesiai pasakė,kad gali bylinėtis bet nieko nepeši,nes ne tokie gudručiai bylinėjosi ir nieko nelaimėjo.Ir aš patikėjau nes matau ,kad Lietuvoje,o tiksliau bananų respublikoje teisingumas yra perkamas.Ramiai susimokėjau už pamatus 112e nes buvo ,,skola'' už praėjusius metus ir toliau lauksiu mūsų mielosios valdžios siurprizų.Nebūčiau tiek daug investavęs į ūkį maučiau iš tos šiknaskylės vadinamos Lietuva net neatsisukdamas.Man ne tų 112 eurų gaila,beje juos geriau kažkam prasmingai paaukočiau,man gaila,kad Lietuva nusirito iki to,kad valdininkas žiūri į mane iš aukšto,vos durnium nevadina ir sako,kad aš turiu mokėt,nes toks savivaldybės sprendimas.Sakau-priims savivaldybė sprendimą,kad reikia mokėt už orą ir turėsim mokėt.Žiūrėkit,NMA vadovą teismas grąžino atgal į pareigas ir kompensaciją jam mokėsim męs mokesčių mokėtojai.Vienu žodžiu kur bepažvelgi vienos nesąmonės,o aukšti politikai su magnolija priešakyje sako,kad Lietuva teisinė valstybė.Tfu....vemt verčia.
  4. Jautis89

    Pieno kainos

    aš tą jau girdėjau daugiau kaip prieš mėnesį,bet manau,kad tai tik gandai.Gyvenu žemaitijoje,bet nieko konkretaus negirdžiu,tik kalbas.
  5. Jautis89

    Pieno kainos

    ji jau pernai pastatyta.
  6. Jautis89

    Pieno kainos

    aš apie kukurūzus irgi jau keli metai galvoju,bet vis nesiryžtu pradėt augint nes prasideda niuansai su technika ir su žeme.Jei pasėsi į molį kuris pas mane vyrauja gali turėt problemų su nuėmimu.Pirkt smulkintuvą vėl dideli pinigai,nes nenoriu pirkt kokį seną nudrožtą.Žodžiu nėra viskas taip paprasta.
  7. Jautis89

    Pieno kainos

    bet kad didelė problema su gerais darbuotojais.Prieš kelis metus kalbėjau kitaip nes buvo dar optimizmo,dabartinė vasara jį pražudė o klimatologai sako,kad ir kitos vasaros bus dar karštesnės.Plius dar valdžia su savo mokesčiais,su aplinkosaugos reikalavimais.Juk girdėjot,kad kuo toliau tuo labiau bus griežtinami reikalavimai.Visur trimituojama,kad žū labai prisideda prie šiltnamio efekto,kad karvės išskiria daug metano.Pamatysit kaip pradės taikyti visokius taršos mokesčius už karves ir jei pieno kaina liks tokia pati sakykit kaip reiks išgyvent.
  8. Jautis89

    Pieno kainos

    ne 5metus,liko dar 1m mokėti paskolą už paraminę techniką.Ir jokiems bankams aš nedirbsiu,nes traktoriui case nėra palūkanų,tik padargams ir tai nedidelės.O kam man fermą plytoms paleisti kai joje galiu laikyt mėsinius galvijus ir papildomai dar kažkuo užsiimt.Vienas mano pažystamas prieš 2 metus spjovė į karves užsiveisė mėsinių ir po šienapjūtės išvažiuoja keliems mėnesiams padirbėt į švediją.Sako aš parsivežu tiek pinigų,kad už pieną per vasarą nė pusės tiek negaudavau.
  9. Jautis89

    Pieno kainos

    taip,gaila tiek ikištų pinigų,nes pardavus viską realiai nebeatsiimčiau nė pusės,bet knistis iki senatvės irgi nežadu.Aš primečiau,kad norint normaliai verstis pienininkyste,mokėt geras algas darbininkams,kad nereikėtų pačiam tiek juodai art už pieną reikia gaut ne mažiau 30cnt,kitaip perspektyvos nematau.
  10. Jautis89

    Pieno kainos

    ar žadi visiškai pasitraukt iš pienininkystės,tai kuom tada užsiimsi?Man jau kurį laiką kyla mintys apie pasitraukimą,nes jau atsibodo iki gyvo kaulo tas išsidirbinėjimas.Valdžia pradėjo smaugti su mokesčiais,dar plius gamta dadėjo.Klimatologai sako,kad ir ateinantys keleri metai bus dar karštesni.
  11. Jautis89

    Pieno kainos

    praėjusią savaitę pardaviau 5 karves agarui,utenos mėsai nebeparduosiu,nes labai pradėjo išsidirbinėt su kainom.
  12. Jautis89

    Pieno kainos

    matomai jų beveik nebeliko,nes visur girdėti,kad lenkai furgonais išsiveža.
  13. o normaliais metais koks vidurkis iš ha gaunas?Esu girdėjes iš vieno žmogaus,kad jis 30 karvių iššeria iš 20ha liucernos,ir jas ja šeria ir vasarą.
  14. kiek per visą sezoną kartų pjauni ir koks bendras rulių kiekis gaunas?
  15. tai iš kur toks rulių kiekis?Aš ant pirmametės kultūrinės pievos išpyliau 300kg-ha npk ir prisukau tik 8 rulius iš ha,o atolo tik 4.Su kuo bepašneku visur labai mažai prisukta.
×
×
  • Create New...