Jump to content

Pranasas

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Pranasas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki. Susiduriau su vesliai isaugusiais vijokliais ar panasaus tipo augalais. Jie priauge gan tvirtai ir tankiai, kai kur sunkiai prieinamose vietose. Zodziu, taip piktai apsiraizge nedideliame plote. Panasu, kad su gyvybingais ir zaliuojanciais augalais susidoroti gan sunku. Esu labai jau mazai ismanantis sioje srityje, ar pasiteisintu lapu aplaistymas raundapu? Ar yra efektyvesniu cheminiu priemoniu tokiam darbeliui?
  2. Per didelio pasirinkimo nebuvo, tai ir galvos sukti nereikėjo. Kur apsilankiau ar pasiskambinau, "STIGA Turbo Excel 55 S B" realiai net niekas neturėjo, geriausiu atveju tesiūlė daryti užsakymus bei tikėtis birželio pradžioje, kiti išvis norėjo man rodyt kažkokius prastesnius atgyvenusius modelius Su "PARTNER P53-875DWA" tokių problemų neiškilo. Viskas buvo vietoje, sandėly tvarkingai pasikroviau supakuotą dėžėje, dar ir simboliškai pasiderėjau. Vejapjovė skirta ne nuolatinės gyvenamosios vietos priežiūrai, taigi objektyvesnių atsiliepimų galėsiu pateikti tik po savaitgalio, pirmą kartą tinkamai išbandęs.
  3. Taip pat norėjau pasitikslinti, kaip pjauti, kuomet yra šios toks nuolydis? Aukštyn-žemyn ar skersai?
  4. Sezono pradžia gali įtakoti kainos kilimą. Šiaip tamsta pirmame puslapyje rašėte, kad įsigijote "50 S B", kuris nuo šito tesiskiria truputį siauresniu pjovimo pločiu bei mažesne variklio galia. Kaina tokio, pagal idėją, ~200Lt mažesnė už "55 S B", tai tas ant to išeina
  5. Atsižvelgdamas į savo finansinius (ne)pajėgumus bei išsakytas kitų nuomones, taip pat po nuolatinių ieškojimų, apsistojau ties dviem (pagal kokybės ir kainos santykį) solidžiausiais variantais: STIGA Turbo Excel 55 S B 190 kubikų Briggs&Stratton 675XVS ~6AG variklis. Meta, renka, mulčiuoja žolę su 53cm pjovimo pločiu. Aparatas plieninis, galiniai ratai 30cm skersmens, visi su guoliais, galiniai varantieji. Kaina 1750Lt. PARTNER P53-875DWA 190 kubikų Briggs&Stratton 875 ~7AG variklis. Meta, renka, mulčiuoja žolę su 53cm pjovimo pločiu. Aparatas plieninis, galiniai ratai 30cm skersmens, visi su guoliais, priekiniai varantieji. Kaina 1640Lt.
  6. Na, gal nepražūčiau, nėra pas mane griovių, realių grumstų ar kitų stambių kliūčių. Tiesiog natūraliai vešintys žemės plotai. Sakot bent į 6 arklio galias orientuotis? Čia dėl galimos peraugusios žolės ar dėl ko? Nes mano parodyta Husqvarna nei 4 neturi... Imčiau tik tokią, kad su detalėm garantuotai problemų nebūtų. Ir dar, daug kur pastebėjau prie vejapjovių nurodytus konkrečius apribojimus "skirta iki 15 arų" ar panašiai. Tai čia po tiek nepertraukiamo pjovimo jau galimas variklio perkaitimas ar kas? Nes mano ir plotas žymiai didesnis, bet vienu kartu aišku niekas nepjaus visko.
  7. Sveiki. Turėjau šiokią tokią rankinę žoliapjovę (vadinamąjį "trimerį"), bet "užkalė" variklis, pakeitus žiedus kompresija nebe ta, tiesa, tema ne visai apie tai. Dabar norėčiau įsigyti stumdomą savaeigę vejapjovę. Beda ta, jog visai nesu su jomis susiduręs, vargiai ką beišmanau... Skirti galiu gerus 1500Lt (daugiausiai 2000Lt). O pjaučiau sąlyginai tikrai didelį plotą aplink ne nuolat gyvenamą namą. Tikrai niekur nėra išpuoselėtos pievutės, tik netvarkinga žolė, piktžolės aplink tvenkinį, aplink medžius, ilga žolė prie krumelių ir panašiai... http://international.husqvarna.com/node ... &pid=83138 norėčiau labiau išmanančių asmenų nuomonės, ar toks prietaisas būtų bent padoriai tinkamas mano darbams? Ypač neramina, kaip toks aparatas susidorotų su kartais pasitaikysiančia peraugusia, didele žole? Ar bent nupjautų? Taip pat, kaip reiktų suprasti tokį eksperto pasisakymą (iš straipsnio http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika/ne ... valandas-/ ) "vejapjovių, turinčių vidaus degimo variklius, maksimalus posvyrio kampas yra 15 proc."? Tai jau ir šioks toks šlaitas sudarytų problemų? Iš anksto dėkoju už patarimus ir paaiškinimus.
  8. "zaidziu" tiek su uzpylimo varztu, tiek su isejimo slangos auksciausiai esancia vieta. is pastarosios realiai turi nubegt i slanga, einancia iki siurblio, juk siurblys tam neturetu kliudyti. priesingu atveju, numovus ateinancia slanga, pripylus ir vel uzmaunant, neabejotinai atsiras oro.
  9. Nesuprantu, kodel vandens siurbliukas vis oro pagauna. Siurblys nepanardinamas, paprastas pavirsinis, taigi negali pagaut oro, reikia uzpilt vandeniu. Prie isejimo galiuka slangos pajungiau ir uzpyliau, burbulai isejo ir stovi vanduo - kiba jau pilna. Nuolydis kaip priklauso, tai auksciausiam taske jei stovi vanduo, turetu reikst, kad visas "kelias" uzsipildes... bet paleidus biski isspjauna (vandens) ir vel is kazkur oro pagauna. Is kurgi gali atsirast? Ir sandaruma pasiziuriu prie slangos iejimo/isejimo, o, jei butu kazkur kiaura, tai uzpylus mazetu vanduo, ko nera. Tik kad vandeni siurbia is gan didelio atstumo. Tai realiai, nors auksciausiam taske vanduo stovi, bet galvoju, gal, del galimu nelygumu, oro burbulu siek tiek slangoj visgi pasilieka. Kaip uzpildyt pilnai tokiu atveju? P.S. Cia toks retorinis klausimas, nes uzpilu, paleidziu, isspjauna vandens ir oro pagauna, isjungiu, vel uzpilu ir viska kartoju ne viena ir ne penkis kartus, kol galiausiai nebepagauna oro ir sklandziai dirba visa sezona. Ziema negyvenama, tai si procedura gadina nervus tik karta per metus, bet vis vien butu pakankamai idomu, kame cia problema.
×
×
  • Create New...