Jump to content

Rekrutas

Nariai
  • Pranešimai

    56
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Rekrutas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

1

Reputacija

  1. Rekrutas

    Bulvės.

    Siuo metu prekiauju veisle Laura.
  2. Rekrutas

    Bulvės.

    Siandien pasodinau du pirmus hektarus bulviu. Veisle Presto.
  3. Rekrutas

    Bulvės.

    Prasta saugykla jei šildyt rekia. Bet aš ir pasiruošiau, nes bulvių jau nekas likę, tai greičiau atvėsta. Saugykla spec. bulviu aruodine, tik kad jau nekas belike, daugiausia sekla.
  4. Rekrutas

    Bulvės.

    Jei oro prognoze pasitvirtins, teks sekancia savaite gerokai pasildyti bulviu saugykla.
  5. Rekrutas

    Bulvės.

    Rusijos rinka labai politizuota, sunku ka nors prognozuot. Bepigu olandams, kai ju lobistai, augalininkystes tarnybos ir ukininku organizacijos buldozeriu pramusineja savo ukininku ir kooperatyvu produkcija. Musu gi priesingai, dirba bet kam bet tik ne Lietuvos ukininkams - Maskvoj pirstelejo, o musiskiai jau kerta saviems tris kartus stipriau nei tiems patiems rusams reikia.
  6. Rekrutas

    Bulvės.

    Sertifikuotu gali dar isigyti UAB Saka, Kudirkos Naumiestyje, Sakiu raj. Pas juos ir virusu rezultatai dazniau buna geresni.
  7. Skaičiuos ir šiemet ir kitąmet, o tryliktais visas gausim iš ES. Taip, kad nenusiminkit, ateis lygybė ir į jūsų kiemus. Tik ta lygybe gaunasi paprasto muziko saskaita, lygiai taip pat man gavosi ir su razienom. Kai atsirado programa pagal tada galiojusias taisykles nuosavybei bei nuomai, na ir del sejomainos, nes nuosavos neuzteko, nesurinkau 50 ha, tik 40 ha, tai dabar kiekvienais metais nedagaunu 5000 lt. 5 metai x 5000 lt= 25 000 lt. Tada skambinau net i ministerija, ir sakiau - pas mane butina bulvems sejomaina, zemes ribotai, tai kaip as galiu neisiterpti su bulvemis, deja, razienoms netinkama kultura? Pasake, kad supranta, ivyko klaida (sekanciais metais ta nesamone buvo panaikinta), bet as vistiek del kazkokio tai plunksnagrauzio netekau pinigu, o dabar ka as vel turiu aukstu ponu debilizma srebti?
  8. Jo, man tai irgi skriauda gaunasi, bet stai idomu kaip bus uz 2011 m deklaracija? Vel skaiciuos pagal 2006 m? Nesamone didziausia.
  9. Rekrutas

    Bulvės.

    Praejusioje savaiteje olandai atkraudinejo i laiva Rusijai po 1380 Lt/t. Rusija netekusi apie 10 000 000 tonu bulviu derliaus. Del buvusiu karsciu jau rudeni ten sudygo seklines bulves, kas dar labiau sumazins sekliniu bulviu atsargas. Prognozuojama, kad sekanciame sezone Rusijai vel reikes nemazo importo, kuris jau dabar rezervuoti pradetas nuo Izraelio, kur spec. siuo klausimu lankesi Rusijos vyriausybine delegacija.
  10. Rekrutas

    Bulvės.

    Nežinau kiek ta sėkla pas mus kokybiška o kiek ne, bet pardavimui praktiškai iš norikos turėsim tik lambados, dar turim osprey, vienas užsisakė, bet neaišku ar viską paims. Šiaip geriausia dėl sėklos kreiptis į solaniką. Vadinasi su sekla irgi bus striuka. Siandien sulaukiau pasiulymo is pastovaus kliento, kuris ima rusams, vidutinei frakcijai 35-45 mm po 1200 Lt/tona, bet tik Laura. Na manau cia jau nesuvalgymui. Gal palikt lietuviams, bus tirta kaip ukio sekla? Trecias atselis.
  11. Rekrutas

    Bulvės.

    Tame puslapyje tos pacios bulves vadinamos skirtingais vardais-nelabai profesionalu. Bet vistiek noretusi kad pasidalintumete patirtimi auginant Norikos veisles. Kai kurios atrodo ispudingai. Už tai kad sukėlė be mano žinios tai ir pavadinimai pievos ten pas jį, pirmu ir antru numeriu pažymėtos yra ne Acapella o Solist (pats tas nuotraukas dariau), 3 foto yra Karatop, o žydinti Acapella, 4 Karatop. Tolisnėse foto atrodo, kaip ir gerai viskas surašyta, tik reik atsirinkti kuri yra kuri, nes būna keli dvivagiai nufotografuoti. Tai kaip ten su tom veislem? Jei jau foto daro, tai gal ir apie kokybiska ukine sekla galetume kalbeti?
  12. Rekrutas

    Bulvės.

    Tame puslapyje tos pacios bulves vadinamos skirtingais vardais-nelabai profesionalu. Bet vistiek noretusi kad pasidalintumete patirtimi auginant Norikos veisles. Kai kurios atrodo ispudingai.
  13. Rekrutas

    Bulvės.

    Nu nezinau, bet be papildomo azoto toks tresimas yra prabangokas.
  14. Rekrutas

    Bulvės.

    Geriausia pirkti kas antri metai pirmo atselio ir pasidauginti paciam.
  15. Rekrutas

    Bulvės.

    Na as turiu Laura C3. Siuo metu pardavineciau po 1000 Lt/T, bet ji kainuos kove 1300 Lt/T, deja. Aisku bus tirta, zodziu, ukine. Tai dar nepasiulymas, o siaip pranasyste.
×
×
  • Create New...