Jump to content

Honda

Nariai
  • Pranešimai

    18
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Honda paskutinį kartą gavo apdovanojimą Vasario 5 2018

Honda paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kauno raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Honda pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

8

Reputacija

  1. Čia tiesiog dar viena galimybė, šitas (kaip manttys ir sakė) atlieka tilto vaidmenį. Skirtas išskirtinai technikai , kur yra gamyklinis vairavimo paruošimas. JD monitorius tiesogiai kito gamintojo vožtuvo negali valdyti, turi skirtingą valdymo algoritmą ir panašiai. Tad tiltas leidžia sujungti, CAT, Class, MF, Valtra ir Fendt technika. Kas dar vis šiai dienai aktualiau darosi, tai kombainų derlingumo žemėlapiai. Dažnai turim situacijų kai lauke dirba skirtingų spalvų derliaus nuėmimo technika. Vėliau is skirtingų technikos vienetų arba turime ne pilną lauko derliaus žemėlapį arba neįmanoma jo sujungti į vientisą. Šitos "juodos dėžės" pagalba Class kombaino derliaus matavimo įranga atiduoda informacija į John Deere monitorių, kuris sukuria derlingumo žemėlapį. Vėliau ji galima persiųsti ar pernešti į nemokamą platformą ir turėti bendrą savo lauko derlingumo žemėlapį.
  2. Gal ir įmanoma įvesti į valdymo logoritmą papildomą daviklį, tačiau neužtenka jį fiziškai pastatyti į numatytą vietą ir prijungti prie bendro laidyno. Reikalingas ir programinės įrangos koregavimas, kurio tikrai neturiu kompetencijos atlikti. Pernai buvo akcija 50% nuolaida komplektui, šiemet liko 25%.
  3. Savaitės pradžioje turėjome progą išsibandyti Agra GPS modulį CAT MT765C traktoriuje su gamykliniu (hidrauliniu) vairavimo paruošimu. Iki tol tik teoriškai turėjome žinių kaip jis veikia. Montavimas visiškai nesudėtingas, įsiterpėm į traktoriaus Can liniją jau numatytoje vietoje, tiesiog prijungdami papildomas dvi "fyškes" ir žinoma susiradome nuo kur pasiimti maitinimą šiam moduliui. Vairavimo paleidimo jungtukas jau buvo traktoriuje, tad ten papildomai darbo nėra. Dar vienas dalykas ką teko padaryti tai nustatyti prioritetus, kai kabinoje prijungtas yra daugiau nei vienas monitorius. Šiaip ar taip niekur neskubant sugaišome apie 2 valandas. Rezultatas toks kokio ir tikėjausi. į Laukus nevažiavom (šlapia), bet pasibandėm įvairiais greičiai ir nustatymais. Išmėginome naudojant skirtingą signalo tikslumą ( 15 cm, 3 cm ir RTK 2,5 cm). Panašu, kad turėsim dar vieną sistemą ar kitaip tariant galimybę priversti techniką automatiškai vairuoti per Green Star monitorius ir naudoti bet kurį SF signalą. Modulis pagamintas kokybiškai ir kas labai patiko, kad praktiškai yra universalus. Skirtingai technikai skiriasi tik programinė įranga (softas) ir prijungimo laidynas. Pridedu kelias foto.
  4. Viskas kas susiję su signalo tikslumu yra Antena ir jos serijos numeris. Visos funkcijos - monitoriaus reikalas. Žaliuose traktoriuose nebūtinai monitorius yra integruotas, tai ir serijos numeris ne visada yra pririštas prie traktoriaus. Tačiau bet kuriuo atveju norit kažkurį iš šių komponentų aktyvuoti JD sistemoje yra naudojamas serijos numeris, kuris turi būti unikalus, nes po juo dar "pakišti" keli apsaugos kodai... Kitaip tariant viskas taip kaip turi būti pas normalius daiktus
  5. Panaši situacija, Naujausios kartos monitoriai turi aktyvacijas skirtas tam tikram laikotarpiui. O jeigu nori naudotis tikslesniu signalu, taip pat turi naudoti serijos numeri. Tad bet kuriuo atveju esi pririštas prie įrangos serijos numerio.
  6. Nebuk toks kategoriškas, Ebay , gana neblogai apdrausta platforma, per kurią ir prekę gražinti gali ir pinigus atgauti. Ne kartą pirkausi dalis ir kartu su jomis sąskaita ateina. Savo turtą reikia saugoti ir visiškai nesvarbu ar tai antena ar monitorius ar technika, kurią beje irgi iš kiemo išvaro... Būdų susekti yra , dar karta pasikartosiu, tačiau tai ne viešai publikuojama info. Patys suprantat to priežastis ar čia reikia šiokio tokio paaiškinimo ? Labiau "abydna" kai perki vogtą įrangą ir skatini vagis toliau darbuotis. Vėliau tuos pačius 6K gali prikalti prie sienos, nes nei atyvacijos perkelsi ar aktyvuosi, nei priduosi įrangą į gamyklą daliniam kompensavimui, o ir naudotis neišeina nes "dingo" aktyvacijos". Pasitikrinti serijos numeri galima ir pas atstovą, bet ne visada tokia info suteikti galima.
  7. Tie, kurie pardavinėja oficialiai visada gali išrašyti sąskaitas tiek už naują tiek ir už naudotą daiktą. Nesvarbu ar tu jį pirksi Lietuvos teritorijoje ar už jos ribų. Jeigu žinoma susitinki kuro kolonėlėje, ar miesto garažų masyve, kyla didelis klausimas tokios įrangos kilme. Jeigu atsitiko nelaimė ir jūs pats netekote šių daiktų, kreipiatės į policija, registruojat vagystės atvejį ir lygiagrečiai į oficialų tos šalies atstovą, kuris savo ruožtu informuoja tiekėja apie neteisėtai pasisavintą įrangą. Apie paskutinį klausimą viešai nekomentuosiu.
  8. Dėl RTK nesutikčiau su kolega. Visu pirma ką reiktų žinoti, tai kad perkant naują techniką iš gamyklos užsakant hidraulinį paruošimą kaina jo visada bus mažesnė nei vėliau montuojant. Jeigu atsitiko jau taip, kad reikia tokią įrangą į naudotą techniką, taip pat yra alternatyva. Na pavyzdžiui Gamyklinis Hidraulinis paruošimas kainuoja per pus daugiau nei šiai dienai yra galimybe isidėti hidraulinį komplekta uz 2 x mazesne kaina. Skirtumas tarp Elektrinio vairo ir hidraulinio komplekto kainos mano galva yra nedidelis (550-1550) Žinoma tik darbo gerokai daugiau susidėti, bet rezultataa geresnis. !!! Kas Liečia RTK signala, taip tai aukščiausios klasės Tikslus signalas, bet jo nebūtina norint normaliai atlikti elementarius sėjos , žemės dirbimo darbus. Ypatingai pačioje pradžioje kada pirmą navigaciją renkiesi. Yra įrangos kurios nemokamas palydovinis tikslumas - 15cm.
  9. Jeigu kalba eina apie naudota įrangą tai oretacijai kaina 600 eur + laidynas sujungimui laikikliu komplektas ir vairo ivorė (dažniausiai bus naujas komplektas) ~ 400 eur. + Naudota monitorių kartu su antena galima rasti 2000 - 6000 eur ( Šioje vietoje patarimas neužsirauti ant voktų daiktų, nes po tam tikro laiko galėsite tokią įrangą pakabinti ant vinies dirbtuvėse). Naujo komplekto kaina priklausomai nuo monitoriaus nuo 8500 iki 11500 Eur be PVM Lyginant kitų gamintojų kainas skirtumas į mažesne puse 1000-2000 Eur, bet tokiu atveju reikia pasižiūrėti ir tiksliai tą ką gauni: monitoriaus f-cijos, GPS antenos tikslumas ir jos galimi lygiai, bei tikslumas dingus vino ar kito tipo signalui ir panašūs dalykai.
  10. Sistema suderinama su daugeliu gamintojų ir jų gaminamų modelių. Reikėtų pasitikrinti konkrečius atvejus. Jeigu turite kokį nors pavyzdį - nesunkiai padaroma. Nuotraukoje pateiktas NH T8 turėjo gamyklinį paruošimą, tad šiuo atveju sumontuota buvo tik dalis elektros laidyno ir kontroleris ( Klientas GPS antena ir monitorių turėjo savo). Be abejo ir serviso valandų ir pačio rinkinio kaina buvo gerokai mažesnė. Kas liečia variklio remontą tai kol kas sunku kažką ir pakomentuoti nežinant tikslių aplinkybių, kas, kur kada ir kaip daryta? O dar labiau apsunkina tai, kad kaip supratau kalba eina apie viena atvejį bet vienu rašot 50 kitu atveju 60 valandų. Kaip čia yra ?
  11. Galime pasiūlyti tik elektrinį vairą į šį modelį (Naują arba naudotą). Jeigu yra poreikis perkeliam diskusiją i asmenines žinutes. Nes realiai kaina priklauso ir nuo to kokia įrangą dabar turite arba neturite, kokie jūsų lūkesčiai, kokius darbus pagrindinai atlikinėsite su šiuo traktoriumi, koks reikalingas tikslumas ir t.t. Iš principo Hidraukilos rinkinys galimas šiems MF modeliams: Massey Ferguson Non-Guidance Ready models: 6465, 6475, 6480, 6485.... , 6490, 6495 (model year 2004-2007) 6465, 6475, 6480, 6485, 6490, 6495, 6497, 6499 (model year 2008-2012) 6614, 6615, 6616 (model year 2013-2016) 7465, 7475, 7480, 7485, 7490, 7495 (model year 2004-2007) 7465, 7475, 7480, 7485, 7490, 7495, 7497, 7499 (model year 2008-2012) 7614, 7615, 7616, 7618, 7619, 7620, 7622, 7624, 7626 (model year 2013-2016) Arba didiesiems: Compatible with Massey Ferguson models: 8650, 8660, 8670, 8680 (2009 - 2010) 8650, 8660, 8670, 8680, 8690 (201.... 1 - 2013) 8727, 8730, 8732, 8735, 8737 (2014 - 2016)
  12. Galite ir pats susimontuoti įrangą. 20 valandų neveltui yra skaičiuojama, iš esmės ne 2 laidus ir 3 žarnas pajungti. Plius visada į preliminarias darbo valandas yra įtraukta nenumatyti pritaikymai ir panašiai. Bet kuriuo atveju, servisas bus reikalingas atnaujinti programinę įrangą ir atlikti kalibraciją, o jeigu kažkas neteisingai sujungta dar ir sutikrinti ir surasti kas negerai. Kas liečia kalibraciją , nereikia skaičiuoti jokių droselių ir panašiai. Tam yra programinė įranga, kuri ir nustato kokiam technikos vienete įranga yra sumontuota ir kaip ji turi veikti. Jautrumai nustatomi kabinoje, monitoriaus pagalba. Realiai keičiama reakcijos laikas ir greitis proporcinio vožtuvo. Komplekte yra viskas ko reikia, Vožtuvas, hidraulinės žarnos bei jungtys, laikikliu komplektas, laidynai, kabinoje ir išorėje, kontroleris. Gaila neturiu po ranka nuotraukų kaip atrodo sumontuota i Fendt traktorių bet esmė į visus tokia pati. statai komponentus, mygtukus i jiems skirtas vietas, slepi laidus po apdailom, kabini antena ir monitorių ir Judi sau laimingas. Apie atsiperkamuma kogero net neverta kolkas diskutuoti.
  13. Giroskopas arba kitaip vadinamas kampo posvyrio daviklis pas StarFire ITC , SF3000 ir SF6000 yra antenos viduje. Daviklis yra kalibruojamas, todėl minimalūs nuokrypiai visom pozicijom nėra baisūs. Kalibracijos metu keliose pozicijose daviklis nusiskaito reikšmes ir vėliau jas kompensuodamas nustato 0 reiškmę pagal kurią koreguoja (kompensuoja) reljevo nelygumus.
  14. Na tai plačiau pakomentuok, kas čia ką "tingi" ir kokie klausimai patį poną kamuoja
×
×
  • Create New...