Jump to content

togis

Nariai
  • Pranešimai

    50
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    togis reacted to vrimvydas in zieminis rapsas   
    As su ta mintim kad jei nori ukininkauti ilgai ir laimingai tada turi pagalvoti apie dirvozemi , o jei nori palaidoti uki tai su plugu gali issikasti kapa . O jei rimtai tai arimas ir gilus zemes dirbimas duoda momentine nauda bet ilgoju laikotarpiu veda i didziules problemas . Reiktu nepamirsti klimato kaita kuri tik agresives . Tai galiu deklaruoti atsakingai nes turiu desimties metu stebesenos ir analizes patirti .
  2. Patinka
    togis got a reaction from Juodas in Skiltis chemijai   
    Notrelei kviečiuose rexade puikiai paima .šiaip viska paima ko nereik  jau antrus metus naudoju.žieminiuose miežiuose grandstar+ primus atrodo kad pridaužė irgi...
  3. Patinka
    togis reacted to DDobilas in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Viskas priklauso nuo tikrintojo, bet kam rizikuoti lygioj vietoj. Pagal taisykles technika ne darbo metu turi stovėti ten, kur nurodei projekto įgyvendinimo vietą. Kitu atveju, jeigu tas kaimynas irgi yra ūkininkas, tai gali NMA pradėti ir dirbtinų sąlygų sukūrimo procedūrą, įtraukti į rizikingų projektų sąrašą. Nemanau, kad tikrintojas esant traktoriui pas kaimyną rizikuos rašyti, kad jis yra tavo kieme (pas juos auto yra GPS sekimas).
          Iš mano patirties. Traktorius buvo išvežtas remontui, patikros metu pateikiau važtaraštį ir firmos raštą, tačiau patikra buvo nepozityvi ir vėliau buvo antra patikra.
         Patikros metu dalis kilnojamų tvorų, skirtų atskirti gyvulius fermoje,  buvo ne fermos viduje, o lauke šalia fermos. Patikra nepozityvi. Buvo antra patikra su kitu tikrintoju, nes rašydamas projektą buvau nurodęs, kad visas kilnojamas tvoras naudosiu fermoje gyvulių suskirstymui į gardus (nebuvau nurodęs, kad naudosiu ir lauke).
          Lauko girdyklos žiemos metu buvo ne laukuose, o parvežtos į ūkio teritoriją. Patikra nepozityvi. Per sekančią patikrą žiemos metu išvežiau lauko girdyklas į laukus ir prijungiau prie vandentiekio (į ganyklas yra išvežiotas vandentiekis) .
          Sėjamoji buvo apgadinta avarijos metus ir žiemą išardyta. Patikra nepozityvi, nes daikto negalima naudoti. Sutvarkius sėjamąją buvo antra patikra su kitu tikrintoju. 
           Aišku yra ir protingų tikrintoju, bet tas tikrintojas radęs bet kokį nukrypimą, iš džiaugsmo šokinėjo ir manė, kad yra super tikrintojas.  
  4. Haha
    togis got a reaction from stumbras in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Nu joo..prašom atidėti krikštynas tik dar nežinom bus tas vaikas ar ne...
  5. Patinka
    togis reacted to DDobilas in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Šią vasarą keičiau projektą (Šiaulių NMA skyrius):
    1) pasikeičiau mokėjimo terminus ir investicijas kitaip išdėliojau;
    2) atsisakiau statyti paraminės veršidės (motyvavau, kad ir toliau laikysiu veršelius ten, kur ir laikiau, tik truputį pasitobulinsiu); Vietoj veršidės būtų leidę statyti kitą pastatą, bet nebenorėjau.
    3) Vietoj suplanuotos įrangos veršidėj (gardai, girdyklos), leido pirkti skutiką; Esmė yra tokia, kad statybas galima keisti į kitas statybas, o irangą ir techniką į kitą techniką. 
    4) leido pakeisti dar kitos perkamos technikos markę. 
  6. Patinka
    togis got a reaction from paulius radvila in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Projektas turi būti įgyvendintas per du metus nuo sprendimo skirti  parama datos  ..kadangi tavo numatytas projekte laikas bus praejes  turesi visus du metus projekto įgyvendinimui...greičiausiai nma prieš sutarties rengima  lieps nusimatyti naujus igyendinimo terminus..
  7. Patinka
    togis reacted to dzipas in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Kazkada sakiau kad NMA kolektyvas per didelis...., bet tai buvo kazkada - jiems siuo metu ant galvos ir covidiniu ismoku ir tiesioginiu ismoku ir dar pagal projektus (keli saukimai) vertinimai - ir tikrai zinau kad truksta zmogiskuju istekliu.
    Mano paraiska ivertinta, konkursas praejes, sutartis paruosta (pastu siuncia, sia savaite gaunam) - technika pas atstova - paruosta - laukia kada gales atvezti.
  8. Patinka
    togis reacted to Inžinierius in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Pradedi nuo 6 gyvulių ir po 5 metų jau pakeli iki 12 ir mažintis nesutikom, tai ilgai gal mėnesį teko pasiginčyt bet likom prie savo intensyvumo. Daug įrodinėjom, bet savo tiesą pagrindėm kam reik tokių investicijų. Iš pradžių gan piktai šnekėjo, bet pamažu viskas stojo į gerąją pusę.
  9. Haha
    togis reacted to Remse in Grūdų kainos?   
    Jau greičiau tapčiau ekologu, nei dirbčiau su AK.
  10. Patinka
    togis reacted to manttys in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Man tai kelia sypsena nma komentarai. Gi visai nesenai aiskino, kad nu paramine technika pilnai galima chalymint, kol tai netapo esmine ukio veikla. Dabar gi jau negali javu savo uky kult jie kazin girdeje zodi nuoseklumas
  11. Patinka
    togis reacted to heva in avizu auginimas   
    Sukciu kontora,tiek nuskaito nuo svariu avizu,kad gauni kapeikas,o kaina duoda didziausia,bet galutiniam variante snipstas,viena masina visi pabando ir sotus ta kontora.
  12. Patinka
    togis reacted to Srekas in ga lkas atsakys.   
    Bet kuris stipresnis advokatas, dirbantis su tokiom bylom, susitvarkys. Elementarūs turtiniai klausimai, neturi reikšmės, ūkininkas ar verslininkas.
  13. Patinka
    togis reacted to Vilius in Miežių auginimas   
    Nelaidyk pinigų neverta šiemet su terpalu.
×
×
  • Create New...