Jump to content

Graikiniai riešutmedžiai

Nariai
  • Pranešimai

    67
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Vyras
  • Vietovė
    Kaunas
  • Pomėgiai
    Graikiniai riešutmedžiai ir lazdynai

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    https://www.facebook.com/graikiniai.riesutmedziai.lazdynai/

Miestas

  • Miestas
    Kaunas - Vištytis

Paskutiniai lankytojai

1620 profilio peržiūros

Graikiniai riešutmedžiai pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

5

Reputacija

  1. Sveiki, kodėl rinkotės kadetą, o ne kokią varną arba štilį?
  2. Yra ir kita versija dėl šios veislės - pačiame Kryme yra Trapezund kalnynas (tokia kaip plokštikalnė) ir neva veislė būtent tose apylinkėse sukurta. Juolab patys kalbinti turkai apie Trapezund veislę nieko dorai nežinojo.
  3. Jei nepainioji su Trapezund - tai ką lenkai vadina Trapezundski, visai kitokie riešutai. Painiava su šitom dviem veislėm kaip ir su Barselona ir Katalonija (Katalonski).
  4. Kol kas neteko su lazdynų nušalimu susidurti, gal dar priešaky tokie siurprizai . Tai vistiek turėtų būti susiję su nepakankamu ūglių subrendimu žiemai. Gal taip nutinka tik su jaunais sodinukais. Nebandei KP mišiniu nupurškimo antroje vasaros pusėje, rudeniop tebeaugančių ūglių viršūnių pašalinimo?
  5. O kodėl nabagai taip apleisti?
  6. Galimai ragautas rubinas dar nebuvo prinokęs - tuomet jis tikrai toks prėskas neišraiškingas. Pas mane medelyne šiemet prinoko spalio 1 - 2 savaitę. Šiaip jų skonis geras. Kažkur kelissyk teko matyti ir skonio vertinimo balus - aukšti.
  7. Bet čia dauginimas atlankomis, o tas video buvo apie sodinukų sodinimą istrižai ir iškart prilenkimą prie žemės. Bet, panašu, kad ten kažkas nepavyko, nes rezultatų nebeparodė
  8. Kažkur teko matyti ru video, kai pirmamečiai taip guldomi, bet žadėto pratęsimo su rezultatais taip ir nesulaukiau...
  9. Neretai painiojami dvimečiai sodinukai su dvimetėmis sodinukų šaknimis. Ne tiek svarbu tie metai, svarbiausia, kad būtų geros šaknys (ne tik gerai atrodančios bet ir tikrai gyvos). O trumpinimas visuomet būtinas, taip pat kaip ir laistymas pasodinus.
  10. Tikrai ne Halle. Čia, tikėtina, Cosford. Bet irgi puiki lazdyno veislė, gal net gardesnis
  11. O jūs tikrai žinote, kad tai 'Ideal' veislė, ar jums tik pardavėjas taip papasakojo? Mugėse ir visokiuose neaiškiuose medelynuose visi 'Ideal', nes didžioji dalis pirkėjų jų kažkodėl nori. 5 metų medis jau turėtų būti bent 3 m aukščio. Turbūt neformavote, leidot augti kaip tankiam krūmui su daugybe šoninių silpnų atžalų.
  12. Kai ūgliai pasiekia 5 - 10 cm, sulčių tekėjimas aprimsta t. y. gegužės antroje pusėje, birželio pradžioje. Bet bėdų nebus ir genėjimą darant iki pat liepos.
  13. Palauk porą sav., pajudės miegantys pumpurai, tada pasirinksi kokiame aukštyje kirpti (ties stipriausiu ūgliu). Jei iki tol nepajudės -trumpink visą.
  14. Čia tokių stambių žemvaldžių-riešutininkų nėra, arba jie nekomentuoja savo ūkių subtilybių
×
×
  • Create New...