Jump to content

atrabotkė

Nariai
  • Pranešimai

    145
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    atrabotkė got a reaction from mtzistas in Tankinimo Volai   
    Heva išvaizda, turkiška kokybė, nors nėra čia jokio stebuklo, jeigu moki gaminti. Prieš dvejus metus kuomet dairiausi volų be lentų, tai horomechanikoj vadybininkai sakė, jog vienų turkų volų buvo atsisakę, nes pradėjo trūkti žiedai kaip stiklas, dabar ale pakeitus gamintoją taip nėra. Jeigu akmeninga vietovė, tai manau reikėtų paieškoti su daugiau stipinų nei trys žiedų arba kalbėti dėl žiedų garantijos. 
  2. Patinka
    atrabotkė got a reaction from gediminaske in grudu valomosios   
    Esu įsigijęs iš jų valomąją ir nematau jokių problemų, valo gerai, ypatingai geras rezultatas buvo sudygstant, tad būtų įdomu, kuo ji yra blogesnė už jūsų? Ar čia vadybiniai sprendimai neturint paaiškinimo dėl beveik pusantro karto didesnio apetito?
  3. Patinka
    atrabotkė got a reaction from viktorass in Lėkštiniai skutikai.   
    Normaliam skutikui - reikia galios. Jeigu kabini 4 metrus ant 125 arklių, tai turbūt ypatingas darbo rezultatas gaunasi
  4. Patinka
    atrabotkė got a reaction from cainikas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kas buvo prieš 10m, ten ir pasiliko
  5. Patinka
    atrabotkė reacted to virgis807 in TYM traktoriai   
    Tikriausiai tik  LIVILA
  6. Patinka
    atrabotkė got a reaction from audrius0322 in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Apie viską pas jį sunku patikėt. Sunku patikėt, kad tiek pasėja, kad tiek žemės staiga gauna. Gal magija išmano? Ar šiaip užkerėtas
  7. Patinka
    atrabotkė reacted to Remse in zalioji trasa.   
    Kazin ar tu setum tuos ridikus.
  8. Patinka
    atrabotkė reacted to yogop in Puspriekabe ar priekaba   
    Jei lygini rusiškas ašis su adr, tai geriau adr, lengviau sukasi ratai
  9. Patinka
    atrabotkė reacted to Zilvis55 in Bednar OMEGA   
    Na bent aš vieną iš minusų tai matau vadybininko įkyrų gyrimą šios sėjamosios šiame forume.
  10. Patinka
    atrabotkė got a reaction from pupsas in Zirniai   
    Kaimynas 300 ha žemės ir 200 ha žirnių, tai čia kaip vertint tada?  
  11. Patinka
    atrabotkė got a reaction from u.k aurimas in Zirniai   
    Kaimynas 300 ha žemės ir 200 ha žirnių, tai čia kaip vertint tada?  
  12. Patinka
    atrabotkė got a reaction from rapsas in Zirniai   
    Kaimynas 300 ha žemės ir 200 ha žirnių, tai čia kaip vertint tada?  
  13. Patinka
    atrabotkė reacted to ramunas.s in Už kiek perkate žemę?   
    nu chebra baikit. jus be tu paramu nieko daugiau nezinot, negana technikos tai dar zeme nori uz beveik dyka gauti, dar gal ir bobos uzsimanysit per parama gauti?
  14. Patinka
    atrabotkė reacted to Zilvis55 in ASFALTAVIMO DARBAI   
    Iki 20 eur. Betonas su fibra, plevele, pjaustymas, užgeležintojas, darbas. Pagrindas buvo plius minus paruoštas. Dar šiek tiek pasilygino betonuotojai.
  15. Patinka
    atrabotkė reacted to Gnytasis in Lėkštiniai skutikai.   
    Brandai stovi vietoj, bet visos kitos tautos tokios kaip lenkai tikrai vejasi kokybe manau ir baltarusiai nestovi vietoj cia kaip pvz kokia kia ar hundai vejasi vokiecius kokybe ir tikrai tikiu kad pavyks. Brandu vaikymasis tai tik pinigu neturejimas kur det mano asmenine nuomone
  16. Patinka
    atrabotkė reacted to Koledzas in kultivatorius   
    neteko pirkt, bet ciupinejau, rimtas daikciukas, tik kaina didoka kolkas, toki nesunku pasigaminti is skutiko, nes cia tarpinis toks tarp skutiko ir kultivatoriaus, asmensikai jei kastuotu 2000 tada imciau, o iki tol nezinau ar vertas.
  17. Patinka
    atrabotkė reacted to Biesas in Dziovykla, bokstai   
    ... kelintą kartą sulaužau sau žodį duotą - nesikišti į statybų temų diskusijas.
    Kolega o gal greičiau - partneri Deivai. Kad būtų konstruktyvesnė diskusija, apsispręskime abu, kas esate? Ar inžinierius-projektuotojas ar montuotojas o gal vykdote tik techninę statinio priežiūrą? Jei esate nr.1 arba nr.3 tai fiziškai negalite būti nr2.  Tiesiog dar nesu sutikęs iki šiol tokios Šv. Trejybės.
    Sakykime, kad jūs esate inžinierius-projektuotojas arba statinio tech. priežiūros vadovas. Tokiu atveju esate žmogus suprantantis ir matantis pateiktose nuotraukose daugiau nei kitos profesijos atstovai. Ir tokiam žmogui ( profesionalui ) yra nesuteikianti didelės garbės kitų darbo įvertinamoji sąvoka - "Baisu"
    Kadangi esate jaunas ir tikrai labai ambicingas profesionalas, ( ambicingas todėl, kad šiame forume šiek tiek agresyviai ieškote sau rinkų, o jaunas todėl, kad aplinkybės rodo, kad tų rinkų dar neturite ) tai, kad gauti ūkininkų palankumą ir galimą užsakymą, siūlau atsiverti profesine prasme. T.y. patarkite mums kada galime naudoti betoną su fibra ir kiek sutaupytume tai darydami, pateikite sprendinius kaip efektyviau rišti armatūros karkasus, kokius atstumus palikti nuo armatūros pabaigos iki betono krašto, pagrįskite vėlesnį savo teiginį, kad plaukiojantys pamatai yra tinkami tik ant smėlio, jūs juk gerai žinote, kad tokio tipo pamatai yra rengiami ne vien ant nesurišto grunto? Patarkite prašau pirminių klojinių montavimo eiliškumo seką. ( jūs juk pastebėjote, kad pirmoje nuotraukoje "karkasas" yra o klojinių dar ne ) Pagirkite, kad kaip nedaugelis UkDavidas naudojo "distancerius" ir dar dauk ką galite papasakoti. O jei sakysite, kad tai jūsų žinių kapitalas ir už tai reikia mokėti. Tai jūs ne į tą vežimą atsisėdote. Tokia nereikšminga smulkmena - kiek sugebėsi duoti pats, tiek dvigubai iš kitų gausi.
    R.I.P.
  18. Patinka
    atrabotkė reacted to Biesas in Už kiek perkate žemę?   
    na štai ir užkandau. Ačiū Dievui ir palankioms aplinkybėms, kad galiu šiuo malonumu mėgautis.
    Apie ką aš norėjau parašyti? Na tarkim, kad ir apie tai:
    Gerą dešimtmetį skaitau forumą. Stebiu ūkininkų ir ūkių evoliucijos raidą. Kreivė kaip kilo aukštyn, taip kyla ir šiandien.
    Žvelgdamas į save, kolegas ir Lietuvos ūkio raidos istoriją nuo baudžiavos pabaigos laikų. T.y. 1863m. Ūkininkai dabar išgyvena švytintį aukso amžių. Tad su tuo reiškiniu visus jus nuoširdžiai ir sveikinu.
    Bet per tą, dešimtmetį forumo skaitymo laikotarpį, niekada nepreskaičiau nieko panašaus į tai, kad bent vienas prakutęs šimtininkas, pustūkstantiniokas, ar koks multitūkstantinis ūkininkas imtų ir parašytų:
    - Vyrai, man jau gana žemių. Dabar statysiu, o pastatęs išlaikysiu našlaičių vaikų namus!!! Na kad mažieji bėduliai ramybės ir šilumos ant tvarto ar šulinio dugne neieškotų.
    Na lenkiu prie to, ką darė ponai Plechavičiai, Tiškevičiai, Tyzenhauzai, Giedraičiai. Jie statė bažnyčias, išlaikė vienuolynus ( vienuolynai tuo metu buvo stiprūs švietimo sistemos plėtotojai ) bet mūsų laikais užtektų ir namelių vaikučiams, kurie augtų darnoje su gamta ir dvasioje su meile žemei ir darbui.
    Tai klausiu dar kartą, nuo kelinto HA pasidaro gana? Nuo kada galima pradėti statyti vaikų namus?
    O dabar apie ekonomiką ir kas, kur, kada ir ką sumažins.
    Kaip žinia, rimtesni ir praktiškesni stipresnių vakarų šalių ekonomikos tyrinėjimai atsiskleidė ne bet kada o tamsiuosiuose vidurmažiuose. Pirmieji buvo fiziokratai o vėliau prisijungė ir juos kritikavo merkantilistai.
    Gal ne visiems įdomu kaip jie atsirado, bet turi būti įdomu ir ateičiai naudinga žinoti, ką teigė tiek vieni ir kiti.
    Tai va, niekas nežino kodėl, net ir savo prigimtimi nelabai artimam ekonomikai, šovė tokia mintis prancūzui - Pjierui Samueliui Diupontui. Nuo jo ir kilo fiziokratų judėjimas. Tai va, p. Pjieras sumąstė, kad visa valstybės ūkio ašis sukasi apie žemės ūkį ir apie apie Dievo valią! ( juk viduramžiai ) 
    Jis teigė, kad ūkininkas iš žemės paima "pradą" kuri naudoja tolimesnė ekonomika ( perdirbėjai ir paskutinė grandis - vrtotojai ) ir ciklu apsisukusi žū produkcija grįžta atgal pas ūkininką su pinigine verte. Todėl reikia remti valstybiniu mąstu žemės ūkio veiklą ir jos privačią nuosavybę. Nes tai turtina valstybę.
    Nieko stipraus jis daugiau ekonomikos mokslui nepateikė, bet baudžiavai ir vergovei tai buvo vilties spindulys. Bet jis suformulavo pakankamai aiškią tvarką ir dėsningumų raidą. Atskyrė privatinę nuosavybę kaip prioritetinį įrankį.
    Diuponto mintis gyva ir šiais laikais. Visų šalių ekonomikos tą pateisina ir taiko. Remia subsidijomis savo žemės ūkį. Niekas nuo viduramžių nepakito. Žemės ūkis tapo yra ir bus šalies ekonominio vystymosi atskaitos taškas. Savo žemės ūkio rėmimo panaikinimas ekonomikoje reiškia - svetimos ekonomikos ir jos žemės ūkio rėmimą.
    Tą suvokė merkantilistai. A. Smitas. Jis kritikavo nemažai Diupontą. Tai buvo priešinga filosofija fiziokratams. Bet Smitas akcentavo prioritetą žemės ūkiui bei rėmė eksporto augimą o importą vertino kaip neigiamybę.
    Vėlesniu laikotarpiu ekonomikos mokslas stiprėjo ir plėtėsi savo apimtimi. Bet jo paraštėse ir pasąmonėje šių dviejų judėjimų dvasia liko.
    Todėl, kiekvienas turite teisę su nuosavybe elgtis kaip tinkamas, bent jau kol kas.
    O išmokos dingti negali. Jos gali transformuotis, teleportuotis ar paprasčiausiai kisti į kitą formą. Bet jos išliks. Be jų niekaip.
    ( pamenate, kaip SSSR nurašinėdavo penkmečio pabaigoje skolas šalies ūkiui. tai buvo ne kas kitą o tam tikros formos ūkio subsidija )
    Linkiu sau ir jums, tegu purto krizės, sproginėja ekonomikos burbulai, ( bet tik ne parako ar urano užtaisai ) mes darbo turėsime visada, nes streso metu žmogus valgo daugiau
     
  19. Patinka
    atrabotkė reacted to bezdukas in Neprasidėkit su "Agrosistemos"   
    Kas galvojate statyti grudų sandėliavimo bokštus/kompleksus. Neprasidėkit su Agrosistemos firma ir ispėkit kolegas. Priežastys:
    Laiku neatlikti darbai kaip buvo numatyta sutartyje ( gerai kad turėjau angarą, grūdus piliau ten )
    Daug ivairiausių nesusipratimų surinkimo ir pastatymo metu
    Ir dabar garantinio laikotarpio metu nekelia ragelio, atrašo sms po kažikiek laiko, ir galiausiai pareiškia kad nera kam atvažiuoti.
    Žodžiu jaunimas dirba isijautę i verslininkų vaidmenį. Manau kad jie sukonkuruoja savo žema kaina, bet po ta žema kaina yra paslėpta daug visokių akibrokštų, kas ūkininkui kainuoja nemažai papildomų lešų, galiausiai laiko ir nervų..
×
×
  • Create New...