Jump to content

Rytisp

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

935 profilio peržiūros

Rytisp pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

1

Reputacija

  1. O nežinot, gal eitų pagal Jaunūjų ūkininkų programa kanors nuveikti su žuvininkyste ? Ačiū !
  2. Nu ka tikrai šakės maniau bent kokį aptvara leis - žodžiu tuščias reikalas...
  3. Natura 2000 ir kalvarijos biosferinis poligonas, kur paukščius saugo - kiek teko girdèt.
  4. Taip, tai Raudeniškiu pelkė. išraše lyg paminėta "pelkė ir šaltinynai"
  5. Kalvarijos sav. Jie buvo išsireiškia - kad tai yra " šlapynė", bet tuo pačiu kitam kabinete paneigė... už tad nežinau į kuria pusę eiti, kad sužinoti realia tiesa, bei galimybes.
  6. Tikslaus atsakymo neturiu. bendras vaizdas 2.30 m aukščio lyg į nendres būtu panašu ir visas plotas toks. bet jos tokios kaip nudžiuvusios būtu - pasistenksiu greitu metu įkelti nuotrauka. dėl grunto kaip sakoma nepasakysiu - močiutė kiek pasakojo, ankščiau kasdavo durpes rankiniu būdu, bet tik tiek ir žinau... Tarpais yra krumai, kurie tinka bio kurui jeigu teisingai išsireiškiau.
  7. Laba diena, Jau antri metai einu per įstaigas ir prašau pagalbos,patarimu, bet visi uždaro duris. Tad kolegos, klausimas Jums, Turiu 100 ha pelkės Kalvarijos raj. - žiūrint kokia vasara, vidurį jos šiek tiek šlapia kiek teko su "dronu" apžiūrėti, pakraščiuose viskas tvarkoje, gyvena briedžiai,šernai ir kt. fauna - yra 8-10 ha dirbamos aplink ja, kuri žinoma yra išnomuota. Bandžiau aiškintis prieš pora metu dėl "Natura 2000", bet nei firmos, nei įstaigos nepagelbėjo, tad pagrindinis klausimas - Ka jose man daryti? Asmeniškai nesu ūkininkas, bet investuot galiu. Gal kas susidūrė, gal kas dūrpes kasa ar panš. Ankščiau buvo ežeras. Didelis dėkui, už bet kokį atsakyma!
  8. Taip atitinka + patenka į kalvarijos biosferinį poligona, kur yra saugomi paukščiai. Viskas kaip ir sueina į viena tiksla, bet tuo tarpu ir niekas neaišku
  9. Laba diena, Esu naujokas jūsu forume, bei visam ūkyje. Daug nekalbėjas, prašau pagalbos. Yra 100 ha pelkės,šlapynės ar kaip bepavadinti. Vaikštau antra mėnesį per visas konsultacijas, o galutinio sprendimo nepriiemu. Tad klausimas - ka su jomis daryti ? Buvau Vilniuje įmonė kuri konsultuoja ES paramos gavimo išmokom pasakė - "deklaruok natura 2000 ir pamiršk - gausi po 80e/ha" Apsidžiaugęs nuvažiuoju į žemiu vietos savivaldybę deklaruoti, jiem man sako "nupjauk, išvežk gausi po ~200e/ha. " Kaune sako: "nieko nedaryk, saugok paukščiukus ir gausi už tai simboliškai pinigėliu" Ir galiausiai aš nebežinau į kuria pusę bėgti... Pažystamas ūkininkas sako, kad daryt tyrimus dėl durpiu ir pirmyn - bet su jomis irgi nėra paprasta, mokesčiai dideli ir panš. Pelkės/durpynas apaugęs simboliškai krūmais, pagrinde nendrės ar kaip jas bepavadinti. Žinoma jas nupjauti ir išvežti 50e už ara - tad supratau, kad nelabai gražiai skaičiuojasi - naudos nulis. Mano nuomonė - išsikast šalia pora prūdu žuvim nes yra 10ha pievu , 2-3 h užsodint šilauogiu. Istorija savo abstrakčiai papasakojau - gal kas patartu ka daryt. Iš anksto didelis dėkui, bet kokia minimali informacija pravers. Derlingu metu !
×
×
  • Create New...