Jump to content

Karve

Nariai
  • Pranešimai

    597
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Visas nario Karve paskelbtas turinys

  1. Karve

    Pieno kainos

    aš juk sakau,kad spalį gavau 26 o lapkritį 25.Tai kiek tu gavai?Aš spalį būčiau gavęs 25,bet kai pakėliau šaršalą tai dametė 1 cnt ir kiek suprantu tu nieko nesakei ir gavai tiek kiek davė,o aš pasiutau todėl,kad mano kaimynas parduodantis per dieną 200kg rešketėnų kooperatyvui gavo tiek kiek aš su 800kg.
  2. Karve

    Pieno kainos

    šiandien iš žp gavau kainas lapkričio mėnesiui 500-1000 per dieną 25cnt o buvo 26 ir ta kaina tik lapkričiui o ne iki naujų metų,tad tos kalbos tavo girdėtos ir lieka kalbomis,o aš matau kas juodu ant balto parašyta.
  3. Karve

    Pieno kainos

    vadinasi esi ne gyvulininkas o augalininkas,ną tai kaip žiemkenčiai,ar gražiai žaliuoja,ar dar nesupuvo?
  4. Karve

    Pieno kainos

    kokios problemos,parduok tas paskutines ir galėsi ramiai miegoti.
  5. Karve

    Pieno kainos

    teisybė bado akis?
  6. Karve

    Pieno kainos

    nieko aš anksčiau neorganizavau,ir dabar neorganizuosiu,o apie kelių blokavimą ankstesniame poste pasisakiau su ironija,nes jau užkniso rėksniai kurie pradeda klykt apie karvių išpjovimą,kelių blokavimus kai tik pradeda krist pieno supirkimo kainos.Visi kurie esam daug investavę į pieno ūkį žinom,kad kitos alternatyvos neturim ir todėl nereikia pliaukšti niekų,tegu tą daro ūkininkai su keliomis karvėmis.
  7. Karve

    Pieno kainos

    kagi padarysi vėl reiks kelius blokuot.
  8. Karve

    Pieno kainos

    vėl prasideda,tuoj pasipils postai o buvo taip tylu,ramu.
  9. Karve

    Pieno kainos

    nesupratau ką norėjai tuom pasakyt.
  10. Karve

    Pieno kainos

    greitu laiku turėtų prasidėti verkšlenimai ir grasinimai pjauti karves,nes visur jau skalambija apie kainų kritimą.
  11. Karve

    žiemkenčių buklė

    matosi,kad dar yra visko pertekę,kad krečia tokius cirkus.Aš būdamas ne grūdininkas šį rudenį mačiau,kad sėją reikia užmiršt.Buvo galima sėti tik ypatingose vietose,o kai kurie gudručiai sėjo į košę ir naiviai tikėjosi,kad kažkas išlys.Prieš keletą metų buvo didelės supirkimo kainos,kiekvieną metą derliai vis rekordiniai ir naivuoliai galvojo,kad taip bus visada.Kas turėjo gyvulių,juos metė,išarė pievas su ganyklom ir sakė,kad dabar pailsėsim nuo karvių,ilsėsimės maljorkose.Man juokas ims kai jie pavasarį vėl atsės varganai pasėtus žiemkenčius ir vėl gryš prie gyvulių.
  12. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    sakiau ir sakysiu,kad greit ta žemė visiems per gerkles išlys.Dar vieni tokie sušikti metai,dar vienas toks kainų nuosmukis pienininkams ir tada pažiūrėsim ar ir toliau žemė brangs.
  13. Karve

    žiemkenčių buklė

    galiu ir pakomentuot.Gali girtis savo pasėliais todėl,kad gyveni varėnos smėlynuose,bet pažiūrėk kas daros kitur.
  14. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    žinoma,gyvenam bananų respublikoje ir kainas lyginkim su zimbabve.Kol pradėsim lygiuotis su vokietija labai daug vandens nutekės,to nei mes ,nei mūsų vaikai dar nesulauks.
  15. Karve

    žiemkenčių buklė

    ko čia putojatės,niekam aš blogo nelinkiu,bet tik į viską žiūriu realiai,o ne pro rožinius akinius.Pažiūrėkit kas daros su gamta,aš būdamas 46 metų dar puikiai prisimenu kai buvau vaikas kokie būdavo metų laikai.Žiemą būdavo speigai,sniego pusnys,o dabar lyja ir pliusinė temperatūra.Mokslininkai trimituoja,kad ekstremumai tik didės,kad žieminių kultūrų iš viso nebus įmanoma augint.Pernai atsimenu forume apie tai ginčijaus ir kažkoks forumietis pasakė,kads kitą metą javapjūtė tokia lietinga nebus,nes du metus iš eilės taip nebūna...ir ką gi? Šiemet net pasėti normaliai neina,o kitą metą velniai žino kas gali būti.
  16. Karve

    žiemkenčių buklė

    be reikalo čia keliat tas nuotraukas ir rodot vienas kitam savo pasėlius,vistiek jie žiemą iššals.Ar nematot kas daros su klimatu,pavasaris buvo prastas,vasaros kaip ir nebuvo,apie rudenį jau nekalbu ir jūs galvojat,kad žiema bus normali? Džiaugsis tie kurie iš viso nepasėjo.
  17. Karve

    Pieno kainos

    šventi žodžiai.Ką matė mano prosenelis 25 metus išdirbęs anglių kasyklose amerikoje.Jis taip dirbdamas nupirko vaikams žemes.Ką matė mano senelis 15 metų paūkininkaves ir atsidūręs stalino lageriuose.Po nepriklausomybės mano tėvas atsiėmė žemę ir pradėjo ūkininkaut,prieš 8 metus viską dovanojo man.Aš dabar viską modernizuoju,nes tėvas ūkininkavo galima sakyt primityviai,buvo pasinaudojes tik 2004-2006m programa.AŠ sudalyvavau 3-jose programose ir dabar paskutinis akcentas-baigiama statyt nauja ferma.Maj sako,kad matau tik karvės uodegą,o kaipgi kitaip,negi aš matysiu kiaulės?Kiti dar ne taip knisasi,yra tokių kurie dar su rankom melžia,mėšlus valo su rankom,per dienas iš tvarto neišeina.O yra ir tokių kuriems viską dirba samdiniai ir kai tik nukrenta pieno kainos šaukia,kad išpjaus karves,blokuos kelius ir tt.O man dzin,kai sumažėja kainos pristabdau investicijas,kai padidėja vėl investuoju.Bandžiau ir aš su samdiniais,bet iš to nieko neišėjo nes ne veltui yra posakis,kad samdytas proto neturi.Normalių,atsakingų žmonių kaime nebėra,yra tik mažuma kurie patys ūkininkauja,o iš degradų nieko gero.Nutariau,kad technikos laužyt ir karvių gadint bomžams nebeduosiu.Jei atsirastų atsakingas,darbštus žmogus su mielu noru priimčiau dirbti ir mokėčiau tikrai gerą algą,bet vilties turiu mažai.Maj sako kas iš to draskymosi,bet aš niekur nesidraskau,technika visa moderni,su šake dirbti nereikia,tik kad esi pririštas.Bet kai pažiūri kiti dar ne taip pririšti.Vienu žodžiu aš nė vieno nesmerkiu,kiekvienas pasirenka savo gyvenimo kelią,vieniems nebeužtenka būti ministrais,seimūnais,jie taikosi į prezidentus,o kitiems užtenka kuklaus darbo už minimumą.
  18. Karve

    Pieno kainos

    gera yra tiems kurie dirba patys,o kurie tik vadovauja paradui,o viską dirba samdiniai-bloga,nes dabar samdiniai už cigarečių pakelį ir alaus bambalį nebedirba,reikia mokėt europietišką algą.Jei nemokėsi-dirbsi pats.Aš dirbu pats ir kaina nesiskundžiu,aišku nepykčiau jei mokėtų ir daugiau,gal tada irgi nusisamdyčiau žmonių.
  19. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    gal ir gerai darai.
  20. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    žiūriu,kad esi didelis optimistas.
  21. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    iš kur toks garantuotas?
  22. Karve

    Už kiek perkate žemę?

    dar vieni kiti tokie metai kaip šiemet ir žemės kaina tikrai bus kaip vokietijoj,o jei dar išmokas nuims ir mokesčius pakels tai pranoks ir vokietijos kainas.
  23. Karve

    Pieno kainos

    man taip pat,ir rugsėjį ir už spalio mėn.kėlė po 1 cnt.
  24. aš pernai rudenį pagal programą pirkau case ir niekas apie tas nesamones neaiškino ir tuo labiau netikrino.Gal ta tvarka nuo šių metų.
  25. nesiklausyk tų nesamonių,matyt kažkam per pilnatį užėjo.
×
×
  • Create New...