Jump to content

klausk pasakysiu

Nariai
  • Pranešimai

    100
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

klausk pasakysiu paskutinį kartą gavo apdovanojimą Sausio 1 2016

klausk pasakysiu paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    zemaitija

klausk pasakysiu pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

31

Reputacija

  1. As ne viena ir ne du kartus esu buves Danijoje ir Ne viename ukyje teko buti. Ir sinsilas esu vezes pazystamiems is ten. Tiesiog as sau asmeniskai nesu pirkes sinsilu. Man tas lenteles kur ikele matytos desimtis kartu. Todel pagal jas ir rasiau kad Estijoje zverys geri. Nieku nenusileidzia daniskiems. Pavyzdziui buvau uzsukes gryzdamas is Suomijos pas MAIA PARTS estijoje . Ji sinsilas augina 18 metu . Tai ji laiko tik 56 pateles ir 8 patinus.(1 patinas skirtas 10 pateliu- ir pilnai apsidar buoja jie) ypac aukstos kokybes pas ja sinsilos. (daugumai danu toli iki jos.) Ne veltui paskutiniame toplote jos 3 kailiai pakliuvo . O pasara ji naudoja suomiska- kilogramas kainuoja beveik 1 euras. pavydziui ji apie daniska pasara labai nekaip atsiliepe. (aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu).
  2. simtas metu man iki tos asociacijos . Nuo jos man nei silta nei salta. 8 metai mes auginame sinsilas- tad manau prie naujoku mus priskirti nereiktu O zinot kad Belgijoje yra labai labai geru zveriu (mes patys is ten keleta kartu vezemes ). Estijos zverys keliuose kopenhagos aukcionuose lenke danus pagal kokybe (sios salies zverys ypac aukstos kokybes - stai ir sausio aukcione 5 estijos augintojai buvo toplote). Asmeniskai pazystu keleta augintoju. Pas juos veisliniai zverys net brangiau nei Danijos ( pavyzdziui Rehe Farm Oü patinai po 150 euru kainuoja , tai aplamai viena is geriausiu fermu Europoje) . Todel tokioms reklamuojamoms danu fermoms kaip Bering ar kitoms toli iki estu. , Suomijos zverys yra labai labai aukstos kokybes ( is keletos augintoju esame pirke zverelius). Sutinku kad Larseno ukis Danijoje issiskiria dydziu- todel daug kas ten perka zverelius . Paprasciausiai Danijos augintojjus zino visi nes daug ten dirbanciu audiniu fermose , be to Kopenhagos aukcionas ten= tai visi ir isikando danijos augintojus.
  3. idomu kodel visi taip isikande yra tuos danus. Juk besios salies yra labai labai geru augintoju. As pavyzdziui visiskai su danais nepalaikau rysiu- is kitu saliu augintoju net geresnius galima nusipirkti zverelius. Ir uz daug geresne kaina. Ypac naujiems augintojams kazkoks mitas susidares kad daniski zverys yra stebuklas.
  4. Jie nusipirko ferma ir Karcemos Radviliskio rajone. . Pati ferma neuzsidarinejo- Tagava patys pasiule gerus pinigus kad parduotu . Siaip zverys ten buvo labai nekokie- tad Tagava turedami nelabai kokius zveris ir sako kad nepirkti Lietuvoje.
  5. Kad kaina maziausia nesizavek. kai nekoki pasara gamina tai pigiai ir pardavineja. Ant naujoku dabar jie tik ir laikosi. Senieji augintojai beveik visi atsisake sio pasaro.
  6. Tai realiai reiskia dideli reikalavimai nustatyti . jei reikia is lempos rasyti pelna- tai nekas ateityje gautusi. O kiek supratau daug buvo padavusiu tuos dokumentus
  7. Kaip ten su jaunuju ukininku paramomis- kazkaip niekas nesigiria kad gavo pagal 2015 metu programa . Gal dar nedalijo siemet- ar jau daugumai praejo noras auginti
  8. ivairiai lieka- nuo 0 iki 50 , ziurint kokius uzauginsi. cia vienodos kainos nera. Realiai 2 metus tik desi pinigus , o po to pradesi jau kazkiek gauti. Tad turi kantrybes labai daug tureti. Cia ne toks verslas kad nupirkai ir pardavei ir turi pelna
  9. jei yra vietos idealiausiai 3 aukstai motininems. Bet kadangi pas visus su vieta striuka- tai tenka 4 aukstais laikyti
  10. Tai kainos visur tada buvo mazos. Kadangi tada ir aukcione kainos buvo kritusios. Dabar visame pasaulyje jos yra sukilusios- cia ir Tagavos tokios pasakos nereikejo . Aisku dabar kai TAGAVA labai grazia pasaka paseke kad ir patinai vaikus veda- tai labai daug nauju augintoju atsirado . Siauliuose atsirado didziausia ferma lietuvoje su 900 seimu (kiek as girdejau ), o tokiu kur po 30-50 seimu uzsiveise- tai gal koks 50 atsirado .
  11. keleta dienu nebuvau prisijunges- ir ziuriu kiek piktu pasisakymu buvo cia. Visa sita buma lietuvoje sukele ne seni augintojai , o TAGAVA , kuri sugalvojo nauju augintoju saskaita pasipelnyti. Seni augintojai tuo aisku pasinaudos (ir kvaili butu jei nepasinaudotu- juk jais taip pat pasinaudojo ankstesni augintojai), Siaip kainos visoje Europoje ant sinsilu ura sukilusios. Buvau isvykes i viena Europos sali sinsilu- tai kainos is viso nerealios- uz bet kokia patele praso 100 euru, , uz patinus po 130-150 euru, Tad normalios kainos lietuvoje galiu pasakyti ant zvereliu. - jei nepatenkinti tomis kainomis- tegul vaziuoja parsivezti is kitus- sumokes dar daugiau- ir gales dziaugtis kad turi kitokia veisle (nors lietuvoje yra labai labai geru zvereliu)
  12. kitur kainos tokios pacios ar net didesnes-gali net nevargti. Ir lietuvoje jei nori geresnes kokybes mokesi po 80 ar 100 euru. Dabar visoje europoje yra pakilimas sinsilu auginime- tad kainos visur yra sukilusios gyvoms sinsiloms. Visi visur moka skaicioti- niekas gyvu sinsilu po 30 ar40 euru neatiduos.
  13. Tai visai naturalu, kai yra paklausa- bus ir pasiula . Greitai daugelis jaunu ukininku gaus europinius pinigus - tai dar labiau masiskai pirks zverelius. (kie bus tokiu kur is karto 50 ar 100 seimu isigys|) Visus siuos metus bus beprotiska paklausa lietuvoje.
  14. na as nelabai sutikciau- ne vien tik kokybe aktuali- kas is to kad turesi mazai zvereliu ir net nepasitrauksi nuo ju niekada ilgiau nei1 dienai. Geriau jau laikyti daugiau - ir tureti keleta samdomu zmoniu , tada ir pats gali atsitraukti keletai dienu, Aisku kazkiek nukencia kokybe , bet per kieki gauni vis tiek geresnes pajamas. Aisku turi labai labai priziureti tuos samdomus zmones ir jais pasitiketi.
×
×
  • Create New...