Jump to content

vygantas1974

Nariai
  • Pranešimai

    434
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    4

Reputation Activity

  1. Patinka
    vygantas1974 reacted to dzipas in Tarpiniai pasėliai tiesioginėje sėjoje (cover crops)   
    Man vienas agronomas (kuris ir pardavineja misinius) aiskiai pasake - ne vienas misinys neatstos raudonu dobilu. Ir kuo dabar tiket. O tiket privercia - 5 proc 'smegenu' pudymo.
  2. Patinka
    vygantas1974 got a reaction from dvidas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    received_356781573125162.mp4
  3. Haha
    vygantas1974 reacted to Remse in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Gal grūdainiui kulia, ten reikia apie 30 proc dregnumo.
  4. Patinka
    vygantas1974 got a reaction from Remse in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Lygumu ZUB vasarinius miezius jau kule.
  5. Haha
    vygantas1974 reacted to ramas 1 in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    .https://www.facebook.com/100041831449899/videos/226726096318025
     
    Javapjute 
  6. Haha
    vygantas1974 reacted to voras in Šliužai   
    Tai rapsai būtų nenuėsti o nušliaužioti
  7. Haha
    vygantas1974 reacted to voras in Šliužai   
    Vis jie išlenda skirtingose temose.
    Gal atsiras žinančių kaip su jais kovot, arba kokios profilaktikos imtis kol dar nėra.
    Granulės, purškimas naktim vario sulfatu.
    Galbūt posėliai ir tarpiniai iš teisingų mišinių sprendžią šitą rūpestį?
    Žinant jų dydį svarsčiau ar nekurti temos skiltyje Gyvulininkystė
  8. Patinka
    vygantas1974 reacted to cainikas in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Geras klausimas  ir geras atsakymas. laisva rinka veikia ir ji visada veiks. Smulkūs ūkiai neremiami, bet jie vis tiek daugiau mažiau  sėkmingai egzistuoja.  Todėl kad jie dirba konkurencingai, apgalvotai. Visi tie rėmimai ir privilegijos  tai Lietuvos valdžios projektai kaip išvogti ES paramas, perimti smulkaus ūkio žemes. Tegul  tik pradeda skirstyti paramas investicijoms pagal dirbamos žemės  plotą, tai ne tik  smukūs ūkiai iškart pakils į viršų, bet ir visos Lietuvos žemės ūkio rodikliai ženkliai pagerės.  Graudu skaityti tokius pasisakymus kad su penkiasdešmčia hektarų neįmanoma pragyvent. Tai kas? Paramų per mažai? Susimažinkit iki 25, dirbkit su galva , laiku ir kokybiškai atlikit tai kas žemei priklauso ir pajusit kad pragyvenat kur kas  geriau nei dirbdamas valdiškam darbe už minimalią algą.
  9. Patinka
    vygantas1974 got a reaction from Augunstas in MTZ vairo mechanizmo keitimas is vairo koloneles i hidraulin   
    Nu ne visai tokie,bet irgi variantas. Cia panevezio raj toks Paulius daro,ir padukus 82 ar 52 vairo cilindrui.


  10. Patinka
    vygantas1974 reacted to agronoms in Ar verta ūkininkauti   
    Dirbdamas ūkyie,(savo),tu esi LAISVAS žmogus,o bent man,tai daug reiškia.Noriu dirbu,noriu guliu,noriu medžioju,noriu arielką geriu.Ir niekas man nebumbės ir neknis proto.O uždarbis priklauso nuo pačio sugebėjimų.Nebūtina gi vien tik miežius augint ar karves melžt.Nors ir su šia veikla tikrai galima uždirbti.Ir uždirba žmonės kas su galva draugauja.Vienam 2000 ha mažai,kitam ir 30 perdaug.
  11. Patinka
    vygantas1974 reacted to Auguliss in Ar verta ūkininkauti   
    nuo pat mazens kas tik paklausdavo kas busiu uzauges sakydavau kad busiu ukininku, ejo metai bet svajones liko tos pacios baugiau profke dirbau sen bei ten bet svajone liko tapati, tevas siekteik apsirgo tad nebuvo kas paselius priziuretu, tad kiek mates kaip tevas dirba pradejau pavaduoti ji, sveikata jo pasitaise bet nusprendem kad uki peraso ant manes ir su ta diena kad ir smulkus ukininkas as ispyldziau savo svajone, kad ir islengvo bet uki pleciu ir niekas man nesedi ant kupros, ir dirbu tai ka svajojau nuo mazens kad dirbsiu.
  12. Haha
    vygantas1974 reacted to WYCKA/ in Zirniai   
    Meti burnon kandi jai trasktelna varai kult jai kandi islekia bliomba kartu su danciu tai ragai perdziuvo bus daug skalduku 
  13. Patinka
    vygantas1974 got a reaction from Robertas08 in MTZ variklio remontas   
    Esu isbandes 100% va sita. Dar nebuvo kad kad nepadetu tiek i isore tiek i vidu bego.

  14. Patinka
    vygantas1974 reacted to belaruskis in Kaip neapsigauti perkant padangas ?   
    Va variantas, vietoje 15.5-38 į 16.9-34 pakeičiau, aukštis vienodas, todėl traktoriaus aukštis nepakito, tačiau platesnė ir aukštesnio profilio padanga gerokai minkščiau važiuojasi. Be to sumontavom be kamerų tai žiūrėsim kaip laikys, ratlankiai nauji, lygūs.


  15. Patinka
    vygantas1974 reacted to vk_ in Pavasarinis purškimas   
    Kalbant apie purškimus reikia suvokti, kad parduotuvėse perkame vaisius, kurie yra nupurkšti dešimtis kartų per sezoną, ypač šiltesniuose kraštuose. Antras dalykas, kad pas mus mėgėjams sodininkams leidžiama įsigyti tik kontaktinius insekticidus, kurie veikia tik tada, kai užpurški ant amaro, o versliniuose soduose naudojami pavojingesni sisteminiai insekticidai, kurie po užpurškimo patenka į augalo audinius ir, pavyzdžiui, nebūtina juo apipurkšti amarą, tas amaras po kelių dienų pagrauš lapą ir nusinuodys. Viename video iš Rusijos pasakojo, kad šilauoges purškia tik 6 kartus per sezoną ir tai jiems yra labai lengva, nes, pavyzdžiui, vaismedžių sodą jie purškia virš 40 kartų per sezoną... Todėl keli mūsų nupurškimai lyginant su tuo, ką perkame parduotuvėje, yra gryni niekai.
    Aš tai suvokiu ir labai mažai purškiu ne todėl, kad to baidyčiausi, o todėl, kad sodas man yra malonumas, o ne darbas. Medžius genėti, skinti vaisius man yra malonumas. Uždėti tinklą nuo paukščių, nupjauti žolę, apmulčiuoti man yra priimtinas darbas. O vaikščioti ir purkšti, kai tai nebūtina, - man nereikalingas vargas, tingiu tuo užsiimti, turiu daug įdomesnių užsiėmimų. Sodas didelis, įvairus, derliaus sau ir artimiesiems užtenka, paprastai būna net per daug, o komercija neužsiimu.
  16. Patinka
    vygantas1974 reacted to AG Paulius in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Dėmesio akėtojams ! Akėjimas yra sveikintinas procesas jei turite tam skirtas priemones ir yra tinkamos sąlygos. Čia visi profesoriai dalinasi patirtimi tik niekas nekalba apie tai kaip reikia tinkamai tai daryti. 
    Akėti reikia tada kai dirvožemis jau būna sausas ir mažiausiai susimina, augalų vegetacija turi būti prasidėjusi ir naujos šaknys turi augti intensyviai, paros vidutinė temperatūra turėtų būti aukščiau 5 laipsnių. Augalų antžeminė dalis turi būti pradėjusi augti. 
    Kitu atveju, jei bus per šlapia augalai susimaišys su žemėmis, stiebai ir lapai bus padengti purvu, kuris neleis augalui gauti saulės šviesos, jei bus temperatūra per žema ir vegetacija nevyks šaltis,saulė,vėjas išgarins dirvožemio paviršių ir atidentos augalų šaknys džius ir nyks.
    Jei augalai po žiemos yra pažeisti šalčios ir grybinių lygų, o žemė puri ir dar veikiama pavasarinių šalnų netinkamas akėjimo momento pasirinkimas gali drastiškai paveikti išlikusius dar gyvus augalus. 
  17. Patinka
    vygantas1974 reacted to Algis... in Kada zadat pradet tresti zieminius kviecius azotinem trasom?   
    Susitinka trys pensininkai ir kalbasi , 
    Vienas sako blemba prastai miegu , sisioju irgi , o kaip jums ?
    Jonas sako ,as miegu gerai , sisioju 6 val. irgi neblogai tik va pakakot sunkiai sekasi , vaikstau pas daktara , o kaip tu Petrai ?
    Petras sako o as miegu gerai , 6 val. sisioju kaip arklys ,8val.  kakoju irgi be problemu... tik va ble.. pabundundu 9 val.
    Kolegos linkiu pavasari laiku prabust ir neprisikakot su tresimais 
    Eikit miegot dar 3savaites , jokio veiksmo dar nematyt.
  18. Haha
    vygantas1974 reacted to Witalikas in žiemkenčių buklė   
    Bijai covid “Fenomen” uzkresti? Kad tik per langa foto  
  19. Patinka
    vygantas1974 reacted to ramas 1 in Kaip neapsigauti perkant padangas ?   
    Taip cia gamykliniai ismatavimai tokie kokie jam priklauso ,priekiniai ratlankiai platieji ,nepatiko uzdejus nortec,kad padangos siaurenes ir aukstesnes nors ismatavimai tie patys padangu 13.6 r20 .As jau nekalbu ,kaip uzmauna ant siauru ratlankiu pasidaro bile kas su auksciais.
  20. Patinka
    vygantas1974 got a reaction from Augunstas in Kaip neapsigauti perkant padangas ?   
    Ta puikiai zinau,jai gale 15.5r38 tai priekines 11.2r20,....jai priekije dedamos 13.6 tai gale priklauso 16.9r38 arba identiskai atitinka 18.4r34. Cia is standartiniu(gamykliniu) o daugiau galima pritaikyti ivairiu,tik reike zinoti ju auksti.
  21. Patinka
    vygantas1974 reacted to ggg in No-till   
    No till technologijos netaikau, bet zinau viena uki lietuvoj, kuris jau 5 metus dirba no till, tai keleta dalyku kuriuos taiko ukis:
    1. Tik zemauges javu veisles;
    2. Tresimas turi buti orientuotas per lapus, daugiau tenka su skystom trasom su purkstuvu pavazinet, tresimus dalinti i kelias dalis;
    3. Tik rotoriniai, hybridiniai kombainai. Smulkinimas turi buti idealus;
    4. Zemes dirbimas tik viksrine vaziuokle, kombainai taip pat, grudus nuo kombaino nuveza taip viksrinis su perkrovimo priekaba kuri turi viksrine vaziuokle;
    5. Sejama visada tom paciom technologinem su rtk.
    6. Sejant iterpiamas skystas fosforas
    Cia tik keletas dalyku sekmingam no till taikymui. Itariu yra dar maziausiai 10 punktu, kuriuos reikia daryti norint sekmingai dirbti no till.
    kas cia svajoja, kad nusipirkau no till sejalka ir turiu dominator kombaina, ai dar pakeiciau mastyma ir jau busiu sekmingas no till taikytojas - tai nusileiskit ant zemes.
  22. Patinka
    vygantas1974 reacted to viktorass in No-till   
    Kodėl iš karto užsispyre, einat senu keliu ir panašūs epitetai pastoviai.
    Kad spręst ar keist technologija ir kaip ta savikaina sumažint ir kaip padaryti kitaip o ne taip pat tai dėl to ir domimės, klausinėjam jai kas neaišku.
    Žinant technikos kaina mažesniem ūkiam nėra taip paprasta daryt kažkokias investicijas i naujas technologijas nebūnant garantuotam, kad tai pasiteisins po 5-7 ar 10 metų, dėl to stebim ir renkam informacija. 
    Jei klausimai nesamoningi ar užknisa tai nebūtina atsakyt.
  23. Patinka
    vygantas1974 reacted to hobis in Strip-till   
    Pažiūrėjus i Focusu kainas tai nelabai suprantu kaip ten jums taip susitaupo , kad verta parduoti skutika ir sėjamają ir pulti i strip-tillą , lyginant  skutimas + seja o jei dar reikia traktoriaus galingesnio tai išvis nesamone . Labai idomu butu pamatyti skaičiais, kiek jus ten sutaupot .
  24. Patinka
    vygantas1974 reacted to 1mangustas in Sėklos - Perku / Parduodu   
    Tai ir auginam C1 sėklai, vėliau su C2 viską sejam, ir kaip nekeista puikiai sekasi. Ir netgi sėklos švarumą pavyksta išspausti  geriau nei nuotraukoje. Turiu mintį kad jūs sėklininkystės ūkis, todėl tą tema tokia opi.
  25. Haha
    vygantas1974 reacted to voras in Sėklos - Perku / Parduodu   
    Blogiau, labai jau reliatyvus mato vienetas...
    Kodėl aš čia turiu ginčytis?
    Auginkite savo sėklinę medžiagą, pasidalinsit patirtim kaip sekasi 
    Užsiblokuoju pats save, nervai nelaiko
×
×
  • Create New...