Jump to content

Lemadas

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Rokiskis

Paskutiniai lankytojai

1148 profilio peržiūros

Lemadas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Lemadas

    Miežių auginimas

    Sveiki, planuojamos išdirbti daugemetės pievos ir galvoju miežius pasėt. Žemė durpė-juodžemis. Ar patartumėr kokia kitą kultūrą?
  2. O patikslinimus siunti el. paštu ar reikia ir originalus dar siust registruotu laišku?
  3. Sveiki. Ar gavot jau kažkas bent kokį paklausimą iš NMA po balų eilės sudėliojimo?
  4. Lemadas

    Skiltis chemijai

    O prieš purškiant, pasėlius ar pabiras reikia registruoti pasėliai vic, ar tiesiog užtenka supildyti žurnalą ir tiek?
  5. Lemadas

    Pudymai

    tai priklauso nuo kada nuomos sutartį darysi, jeigu nuo šiandien, tai ir prisiimi įsipareigojimus, taippat kaip ir perkant žemę jeigu ji yra kokioj programoj, o jeigu nuo pavasario tai tada jau jų problema ar jie pasės ar ne, bet kaip kolega sako, jeigu patikrins sankcija bus
  6. Lemadas

    Pudymai

    kiek pats žinau tai pūdimo negalima per žiemą palikt tuščio, bent jau kiek teko girdėti, kad turi būti apsėtas. Bet reikia laukt daugiau pasisakymų, nes tiksliai neesu garantuotas
  7. Lemadas

    ar reikia kam atkurti pievas

    O is rudens galima arti pieva jeigu einamaisiais metais buvo deklaruota pieva, ar laukt pavasario, nes kitaip gali buti sankcijos?
  8. Lemadas

    Išmokos 2014-2020

    Nesinervuokit, palauit kelis metelius, pataps ju tos pievos daugemetem ir tada bus tu pievu bele tik imk, manau ir taisykles pakeis po 2020, kad reiks ir gyvuliu ir buhalterijas vesti, aisku jeigu dar ES tiek isgyvens
  9. O koks pointas augalininkam pirkt purkstuvas 18m darbinio plocio 20ha turint? gabijasu, 17 Geg 2015 - 12:04, parašė: Va ir pasimato JU, nesupykit, bet kiek paskaitai tai tik augalininkai gali paklausti " o k as su zeme daba darysiu??" Atsakymas labai paprastas, jeigu zmogu ukis traukia tai tu ta zeme ir dirbsi! Kai gyvulininkam, tai ne tik zemes reikejo, bet ir gyvuliuku, tad dabar ar gausi ar negausi parama, turesi ukininkauti, nes nieko daugiau nebelieka. Tik tiek is mano puses..
  10. 17.16. parama skiriama ūkiui, kurio ekonominio dydžio potencialas, išreikštas standartine produkcija (SP), yra didesnis kaip 8 000 Eur per metus, tačiau ne didesnis kaip 70 000 Eur per metus (ūkio ekonominis dydis skaičiuojamas pagal Produkcijos standartine verte išreikšto žemės ūkio valdos ekonominio dydžio apskaičiavimo tvarkos aprašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. birželio 23 d. įsakymu Nr. 3D-382 „Dėl Produkcijos standartine verte išreikšto žemės ūkio valdos ekonominio dydžio apskaičiavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“) Ar as neteisingai supratau ar ce per metus reiks padaryt tokia apyvarta?!??!
  11. Lemadas

    Išmokos 2014-2020

    Vakar buvau susirinkime, kalbejo moteriskes is NMA, tai kaip aiskino turi ziuret ka perki ir ka nomuojies, pagal tavo pateikta situacija gaunasi kad taip. Aiskino kad pievos kurios buvo deklaruotos kaip krastovaizdzio tvarkymas iskarto bus kaip daugemetes, pievos kurios yra iki 5 metu, bus galima suarti, o pievos kurios 5 ir daugiau, nebe. Beto daugemetem padare, kad net atnaujint nebus galima, kad zeme kuo maziau nasesne butu. Jeigu butu penkmecio laikotarpy bent karta ta pieva deklaruota kad buvo surarta ar padarytas budymas, tada manau viskas gerai, bet jeigu 5 metus kaip pieva, tai ir bus pieva ( tokia pats situacija ir pas mane- jaunas ukininkas, 15 ha zemes ir nei aro negalesiu pasiset javu net del savo ukio, nes esu gyvulininkas) dar minejo, kad labai reiksmingas laikotarpis bus 12-15 ziurint pagal zemes deklaracijas. Zdz padare taip kad kas augina grudus, augina grudus, o kas zole, tas zole pataisykit jeigu netaip kaska supratau.
  12. Lemadas

    šienapjoves

    Sveiki, gal zinot kas kverneland taarup atstovas lietuvoje? Dekui is anksto
  13. Sveiki. Noreciau pasiteirauti. Teko apsilankyti pas konsultante (zalias, tik pradedantis ukininkas pats busiu), pasake taip, kad dabar norint deklaruoti pievas nebereikia dengti gyvuliu skaicium, tik negali SG virsyt tam tikro ha skaiciaus pvz kad 4 ha ir ant ju kabini 500 galvu. O jus rasot, kad reikia 0.3 SG. Buciau dekingas jeigu duotumet zinot. Aciu
  14. Vien su tokiu mastymu kaip pasake ponas MTZokas tikrai nieko nesigaus. Noreciau pacio paklaust ar nebutu abydna, jeigu taip atsitiktu? Ce panasi situacija, kad kaimynui nepasiseke o pats del to soki ant vienos kojos ir rankom ploji, tik paskui kai paciam tokia pati situacija buna td jau negerai negerai..
  15. Sveiki, as naujokas, tad labai nepykit uz mano pasisakymus, jaunas- pasitaisysiu manau kad sunku bus sukilti nes daugybe zmoniu perrasys pora karviu, kelis ha ir padaris vaikus jaunaisiais, nes del lietuvisko gobsumo tikrai manau kad atsiras tokiu kurie nores kaisioti pagalius i ratus vien del to kad butu kuo daugiau galimybiu pakliuti programa, nes daug jaunuju laukė iki sios akimirkos ir nieko nedare, nieko neregistravo ir nieko nereguliavo tik sekė naujienas.
×
×
  • Create New...