Jump to content

Dzūkija

Moderatoriai
  • Pranešimai

    2159
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    9

Visas nario Dzūkija paskelbtas turinys

  1. Derlius buvo neblogas, kainos taip pat. Pajamos praeitais metais ko gero pas visus nemažos. Todėl siūlyčiau nepamiršti pasižiūrėti kas ir kiek turite sukaupę praeitais laikotarpiais nuostolių.
  2. Kaip spėju, tai tamsta nelabai su įstatymais, apskaita ir mokesčiais bendraujate. Nes rašote totalius vėjus. Ūkininkas bet kada gali išsiimti pinigus iš ūkio be mokesčių. Ir nebūtinai jis turi būti susimokėjęs GMP, VSD IR PSD. Šiuos mokesčius (išskyrus PSD) ūkininkas moka vieną kartą metuose. Tai ką, tik tada ir gali pasiimti pinigų valgyt nusipirkt? Antra, pelno išmokėjimas akcininkui yra visiškai ne tas pat kas yra įstatinio kapitalo mažinimas. Pelnas išmokamas dividendų pavidalu ir apmokestinamas GPM, įstatinio kapitalo mažinimas neapmokestinamas jei jis buvo suformuotas iš akcininko įnašų. Aišku, galit ginčyt, kad įstatinis kapitalas gali būti padidintas ir pelnu. Bet tada jo mažinimas vis vien traktuojamas kaip dividendų išmokėjimas. Na ir trečia. Buhalterija ir Afrikoj buhalterija. Todėl jei buhalteris turi kompetencijų ir žinių, jam jokio skirtumo kur "pasireikšti". Visada sakau, kad yra n+k būdų legaliai sumažinti mokesčius tiek ūkininkui, tiek UAB'ui. Ir tai didžiąja dalimi priklauso nuo buhalterio žinių ir to kam jis dirba. Tuo pačiu turiu pripažinti, kad, deja, daugelis buhalterių dirba VMI (neduok die patikrins).
  3. Rinkos kaina. VMI turi žmonių, kurie seka skelbimus, iš kitos pusės yra palyginimas aplinkinių ūkininkų mokamas nuomos sumas. Jūsų kaimynai taip pat moka už nuomą dešimtimis tūkstančių? Reiks stipriai įrodinėti. Kas toliau? Jums sumažins nuomos sąnaudas iki rinkos kainos, susimokėsit mokesčius. Deja, bet to sumokėto GPM nuo nuomos nieks negrąžins.
  4. Šlykštu skaityti. Norit gerų kelių, medikų paslaugų, vaikams darželio ir mokyklos, kai apvagia tai norit, kad policija atvažiuotų, norit visos krūvos paslaugų, kurias teikia valstybė. Bet mokesčius tegul jau kiti moka.
  5. Viskas prasideda nuo ūkio turto inventorizavimo ir pradinio balanso.
  6. O prie ko čia minimalus? Minimalus yra darbo užmokestis. O ūkininkas moka mokesčius nuo pelno.
  7. GPM 150 € (gali būti daugiau, nes persiskaičiuos darbovietėje taikytas NPD) VSD 338 € jei nekaupiate pensijai papildomai PSD 188 € (šito sodra gali ir nepareikalauti, nes pas juos taip skaičiuoja sistemos, kurios prieštarauja įstatymui)
  8. Prašymas dėl PVM grąžinimo teikiamas ne kai registrus pateiki, o kai pateiki PVM deklaraciją. Prašymas pildomas per Mano VMI.
  9. Kokios pagalbos jums reik - tvarkyti apskaitą ar mokinti kaip ją tvarkyti?
  10. Jis bus toks pat juodas kai pirkėjas jį sugalvos užregistruot?
  11. Susiplanuojat ką sėsit, kokius gyvulius auginsit ir skaičiuojat.
  12. Gerb. Ernesta. Aš labai nemėgstu kai mano kuruojamose temose nauji nariai viską pradeda nuo melo. Tamsta esate buhalterė su 15 m. darbo stažu. Ir man kilo labai elementarus klausimas - kaip jūs, turėdama tik pradmenis, dėstote buhalterinę apskaitą?
  13. Labai persiprašau, bet šiaip šis forumas yra skirtas kaip pagalba ūkininkams, o ne buhalteriams. Bandykit pagalbos ieškot tax.lt arba FB buhalterių grupėse.
  14. Persiprašau, kažkaip neprisimenu, kad per forumo balių su tamsta būčiau gėrus, kad jau turėtumėt teisę mane tujint.
  15. Atradai Ameriką? Šiaip tai tik nesenais 2017 m sodrą mokėjot nuo 100 proc. ir 29,7 proc. tik VSD
  16. Buhalterė skubina arklius. Prievolės mokėt kas mėnesį nėra. Jau ne pirmi metai kai mokama tik nuo apmokestinamų pajamų, t.y. pelno. Jei mokat savanoriškai kas mėnesį ir pasibaigus metams to pelno nėra (vadinasi nėra ir prievolės juos mokėt), tai reik turėt mintyse, kad tokie sumokėti mokesčiai yra neleidžiami atskaitymai.
  17. Jei atsakyt trumpai, tai PVM galėsit susigrąžint tik pateikęs to laikotarpio PVM deklaraciją. Traktoriaus PVM negalima bus susigrąžint tos dalies kiek praleisit laiko nebūdamas PVM mokėtoju. Pvz jei PVM traktoriaus 1000 € , užsiregistruojat kovo mėn, vadinasi nesusigrąžinsit 17 €, jei balandį 34 ir t.t. Antra, jei sugalvosit PVM registruotis pvz gegužės mėn, PVM negalėsit susigrąžint pateikęs I pusmečio PVM deklaraciją, nes galioja 3 mėn terminas naujai registruotiems mokėtojams
  18. Pirmas žingsnis kada registruotas PVM ir kada išrašyta sąskaita (datos)?
  19. Konkrečiai ką pirkot? Nes daiktas gali būt traktorius ir tada vienaip galima susigrąžint, jei tas daiktas pvz trąšos, tada galioja kitos taisyklės.
  20. Kaip galima nežinot kas bus šiemet, jei jau visi mokestiniai įstatymai patvirtinti. Tik reik skaityt ir domėtis. P.S. Šiaip tai reiktų skaityti Garix klausimą. Ten kalba ėjo būtent apie pelną. O šiaip tai labai paprastas patarimas iš praktikos. Nesunku juk tuos čekius ir sąskaitas susirinkt. Nes paprastai būna tokia situacija - perku be sąskaitų nes pigiau, man jų nereikia. Tik va sugalvoju metų gale nusipirkti traktorių. O pasirodo jei užsiregistruosiu PVM mokėtoju tai dar ir PVM susigrąžinsiu. A va čia opa ir išlipa GPM. Ir ką mes turim? Pardavimų sočiai, o va sąnaudų špyga taukuota. Tada pelnas didelis, mokesčiai taip pat. Kaip ten bebuvo, valdžia stengiasi kuo daugiau apmokestint. Jūsų darbas iki minimumo susimažint mokesčius. Ir tai įmanoma padaryt.
  21. Niekas nieko neapmokestins. Įstatymas sako vienareikšmiškai - GPM (ūkininkai moka būtent jį, o ne pelno mokestį) moka asmuo, kuris ataskaitinių metų paskutinę dieną buvo PVM mokėtojas. Bet pritarčiau Gunia, kad jei pelnas jau 20 tūkst., tai reiktų atkreipt dėmesį ar nėra prievolės registruotis PVM mokėtoju, t.y. žiūrėt ar pardavimo pajamos neviršija 45 tūkst. Iš kitos pusės, tai visiškai realu, nes reik nepamiršti, kad pelną skaičiuojam kartu su visomis išmokomis, kurios neįeina į pardavimo pajamas, vadinasi ir į tą 45 tūkst ribą.
  22. Na dabar jau daėjo, kad kalbama apie įmonę UAB Dvigubas įrašas, o ne apie buhalterinį dvigubą įrašą.
  23. Man čia cekava pasidarė kokių gi tam tikrų minusiukų turi dvejybinis įrašas?
  24. Tai jūs tikit, kad VMI apskaita veiks? Optimistas Tarp buhalterių vyksta labai įdomi diskusija o kas atsakys už tos super duper programos padarytas klaidas. Antra, buhalterio tikslas yra sumažinti kliento mokesčius, o koks VMI tikslas jūsų nuomone? Na ir trečia. Iki šiol 100 proc. neveikia nei viena valdžios sukurta sistema. Stringa tiek senasis EDS, tiek Mano VMI, jau nekalbu apie i.MAS, GPAIS ar sodros sistemas.
  25. Na kol VMI pagrindiniu dokumentus laikys tą popierinę sąskaitą...... Manau, kad taip greitai jos neišgyvensim. Žinot kaip skamba vienas VMI išaiškinimas? "Registrus galima laikyti elektroniniu variantu jei yra spausdintinė versija". Čia kaip sakoma "no coments"
×
×
  • Create New...