Jump to content

Valdemarass

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Akmenė

Paskutiniai lankytojai

882 profilio peržiūros

Valdemarass pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Valdemarass

    Pluoštinės kanapės

    Gal kas turite pardavimui kokybiškų kanapių sėklų? Gal kas norėtų kontraktuotis šiam sezonui auginimui (sėklom, ne žiedam)? Domina EKO. Visumoj idealus augalas sejomainai, stelbia piktžoles, gerina dirvos strukturą, grąžinant pluoštą į dirvą - nenualina žemės. Darėme tyrimus savo auginamuose plotuose. Auginame patys ir dirbame su EKO ūkiais pabaltyje, jau daugiau nei 7 metai. Konsultuojame auginimo klausimais. Didesniems plotams turime galimybę pasiūlyti kūlimo ir/ar paėmimo iš lauko paslaugą. Parašykite PM arba: UAB ŠEIMOS ŠAKNIS [email protected] +370 612 49788 Valdemaras
  2. Valdemarass

    Pluoštinės kanapės

    Džiaugiuosi, kad yra atsiliepiančių dėl bendradarbiavimo auginti. Ieškau ne tik partnerių, kurie užaugintų, tačiau ir superku kokybišką pluoštinių kanapių sėklą, jei turite pardavimui - susisiekite. Susisiekite ir dėl kanapių pluošto, jei turite pardavimui arba perkate (neperdirbtą ar perdirbtą). Labai domina ekologiškos kanapės. Taip pat jei planuojate auginti 2017m. ir esate nežinioje dėl būsimo šių metų derliaus supirkimo - susisiekite pm, galbūt pavyks sutarti geras sąlygas auginimui šiais metais ir pasirašyti auginimo-supirkimo sutartį. Patys perdirbame kanapių žaliavą, eksportuojame, parduodame. Jei reikėtų papildomos infomacijos apsilankykite facebook puslapyje facebook.com/superbhemp arba www.seimossaknis.lt. Rašykit, siūlykit, klauskit.
  3. Valdemarass

    Pluoštinės kanapės

    Matomai žemė kanapei buvo prastoka. Su tokia sėjos norma turėtum kulti 700-800kg abiejų veislių. Papildomai iš USO-31 dar pluošto ~3t/ha turėtų būti. Lazdijų rajone nemažai durpynų ir lengvas smėlingas dirvožemis, tokia žemė nėra geriausia kanapei. Labiausiai jai patinka vidutinio sunkumo žemė, kuri sulaiko vandenį labiau nei smėlingas, tačiau jo nekaupia (per daug vandens kanapei kenkia). Taip pat svarbu žemės rūgštumas, kanapei tinkamas ph yra nuo 6,9 iki 7,5. Ypač netinka dirvos, kurios susiplaka nuo lietaus ir suformuoja kietą plutą. Šiais metais auginom 33ha. Praėjusių metų klaidas pataisėm derlius iš ha padidėjo dvigubai. Šiais metais planuojame didinti kanapių plotus iki 120 ha. Išplėtėme kanapių produkcijos pardavimų geografiją, svarstome apie kokybiškos kanapių sėklos supirkimą ateinantį sezoną iš kitų ūkių. Gal kas Akmenės rajone ūkininkauja ekologiškai? Būtų smagu pasikooperuoti, taip pat iš to užsidirbti. Parašykite PM, domintų ekologiškai sertifikuotų kanapių užauginimas (ne tik Akmenės rajone).
  4. Ačiū už pataisymą. Nemačiau dar šitos redakcijos. Ar čia jau galutinė KPP versija/redakcija?
  5. Valdemarass

    Pluoštinės kanapės

    Kaip su realizacija, patys kažką gaminsit ar parduosit sėklas, pluoštą?
  6. Atsiprašau, galvojau, kad šie metai ir yra besibaigiantys 2014 m. apie kuriuos rašai savo žinutėje "2014-2020" . Tiesiog, manau, kad įkopijuotas mailas, klaidina tuos forumiečius, kurie užeina čia ieškodami naujienų ir apie šiais metais galimas pateikti paraiškas. Nauja 2014-2020 m. KPP nėra patvirtinta, todėl šiais metais priimamos paraiškos pagal kriterijus, kurie galiojo ir 2007-2013m KPP. Derinamoje 2014-2020 m. KPP projekte numatyta: Ūkininkas (fizinis asmuo, įregistravęs žemės ūkio valdą ir ūkį savo vardu), kuris paramos paraiškos pateikimo metu atitinka šiuos reikalavimus: 1. Yra jaunesnis kaip 40 metų amžiaus; 2. Turi reikiamų profesinių įgūdžių bei kompetencijos; 3. Pirmą kartą įsisteigia žemės ūkio valdoje kaip ūkio valdytojas. Žemės ūkio valda ir ūkis turi būti registruoti jo vardu ne anksčiau kaip 2012 m. rugpjūčio 1 d., kai paramos paraiška pateikiama 2014 m., arba ne anksčiau kaip prieš du metus iki paramos paraiškos pateikimo dienos, jei paramos paraiška pateikiama po 2014 m.
  7. Nežinau koks klausimas buvo formuluotas Ingai. Jei kalba apie Jaunuosiu Ūkininkus, 2014 m. Lapkričio 21 d. patvirtintose taisyklėse nurodomi 2 metai: "- yra įregistravęs žemės ūkio valdą ir ūkį teisės aktų nustatyta tvarka ne anksčiau kaip prieš 2 metus iki paramos paraiškos pateikimo." Taisyklės: http://www.zum.lt/action.php?ru=LvkRdGGEOt&doc_file=doc9690_0.doc&m_doc_shop_action=downl_att
  8. Valdemarass

    Pluoštinės kanapės

    Kokia pas tave rūšis? Visos kanapės turi pluošto ir sėklų, priklauso kokiam tikslui sėjama. Jei sėklom tuomet sėjimo norma turi būti didelė iki 60 kg/ha, jei pluoštui gali būti iki 25kg/ha ir dideli tarpueiliai. Kanapės aukštis priklauso nuo rūšies, žemės derlingumo, piktžolėtumo ir sėjimo normos. Kad pas tave būtų mažesnės, reikėjo rūšį pažiūret arba normą į ha didinti (jei sėklom augint). Nuotraukose atrodo gerokai padžiuvusios kanapės. Kai pradžiūna pluoštas pradeda atsiskirti nuo spalių ir smarkiau veliasi. Reikia anksčiau kulti. Kuliant reikia pradėti nuo lėtų apsukų, žiūrėti ir reguliuoti kombainą lauke (ventiliatoriaus greitis, kederio aukštis). Svarbu, kad smulkintuvas būtų išjungtas. Šiais metais auginau 20 ha, USO-31. Ten kur tankiai sudygo ~1,5m, kur retai ir iki ~4m pasiekė. Veliasi, bet neskubant, didelių problemų nėra. Šie metai buvo pirmi, klaidų neišvengiau. Apie kanapių kūlimą reikia pradėti galvoti dar sėjant. Gal kas bandėt su paukščiais kovot? Gyvas velnias jų priskrenda, pasidalinkit patirtim. Žiūrėsiu pats kažką kitiem metam.
  9. Tikriausiai gerbiamiem forumiečiam viskas ir taip žinoma, bet parašysiu. Nepatvirtintoje 2014-2020 KPP programos reikalavimuose dėl jaunųjų ūkininkų nurodyta taip: 1. Pareiškėjas ir (arba) projektas turi atitikti bendrąsias nuostatas ir reikalavimus, nustatytus Programos 8.1 skyriuje; 2. Pareiškėjas per 18 mėn. nuo įsikūrimo datos turi tapti aktyviu ūkininku, kaip apibrėžta Reglamento (ES) 1307/2013 9 str., ir tai turi būti numatyta jo verslo plane; 3. Parama skiriama ūkiui, kurio ekonominis dydis paramos paraiškos pateikimo dieną, išreikštas standartine produkcijos (SP) verte, yra didesnis kaip 4 000 EUR; 4. Pareiškėjas turi pateikti nustatytos formos verslo planą, kurį privalo pradėti įgyvendinti per 9 mėn. nuo sprendimo suteikti paramą priėmimo; 5. Jei įsikuriant valda atidalijama, atidalijamos valdos, kurioje kuriasi jaunasis ūkininkas, dydis turi būti ne mažesnis kaip 10 ha. Bendrai žiūrint nieko keista, kad EK nepatvirtino ruoštų taisyklių. Perskaičius kai kuriuos atsakymus į EK rekomendacijas susidaro vaizdas, kad studentai dirba ties KPP dokumentu.
×
×
  • Create New...