Jump to content

mykoliukas

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kėdainiai

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

mykoliukas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. mykoliukas

    Vynuogės

    Nuo šalnų pavyko išsigelbėti. Parsivežiau iš Lenkijos agrodangą 30g/m, dengiau vienu sluoksniu, šalnos nepakando. Bet... prieš kelias dienas kaimynas ūkininkas purškė javus ir vėjas dulksną užnešė ant vynuogyno. Šiandien pamačiau pirmuosius padarinius. Pradėjo ryškėti herbicidų pažeisti ūgliai ir lapai. Labai gaila. Tiek darbo ir lėšų įdėta
  2. O tai anksčiau būdavo ne 5 metai?
  3. Taisyklės turi būti paskelbtos likus mėnesiui iki paraiškų priėmimo, bet minėjo, jog yra buvę, kad jas paskelbė vos ne iš vakaro. Bet, jeigu jas paskelbs ir prieš mėnesį, tai yra birželio 3d. tai deklaruoti jau bus vėlu. Kažkoks nesusipratimas gaunasi, neaišku kaip geriau pasielgti.
  4. Konsultavimo taryboje paaiškino, kad turiu šiemet pats deklaruoti pasėlius, kad parodyti, jog vykdoma veikla, prieš pateikiant paraišką.
  5. Ar gerai suprantu, kad šiais metais ir toliau galiu dar išnuomoti ir leisti deklaruoti pasėlius ūkininkui, svarbu, kad tik pats asmeniškai nebūčiau deklaravęs?
  6. Turiu nuosavos žemės 9 ha, kurią laikinai nuomoju ukininkui. Norėčiau stegti 1-2 ha uogų ūkį. Ar prieš teikiant paraišką negalima deklaruoti pasėlių visai turimai žemei, ar tik tai daliai, kuriai galvoju steigti ūkį?
  7. mykoliukas

    Vynuogės

    Sveiki. Jei sodinukai su lapeliais (vegetatyviniai sodinukai), sodinti tikrai nėra vėlu. Galima sodinti visą gegužės mėnesį, ar net dar vėliau.
  8. mykoliukas

    Vynuogės

    Kartais važiuoju į Kauną, galėčiau atvežti. Į Vilnių važiuoju retai.
  9. mykoliukas

    Vynuogės

    Sveiki, turiu tokiu desertinių ir vyninių vynuogių sodinukų: Dovga, Jubilej Novočerkaska, Vostorg, Kantemirovskij, Super Ekstra, Muscat Blue, Rozavaja Dymka, Talisman, K-342, Jupiter, Garold, Elegant Sverchranij, Canadice, Galanth, Arkadija, Felicia, Siegerrebe, Pinot Noir Precoce, Adalmiina, Hasanskij Sladkij, Solaris. Vegetatyvinius sodinukus į lauką patariu sodinti ne anksčiau gegužės mėnesio galo, kai nelieka pavasarinių šalnų pavojaus ir dirva būna jau pakankamai įšilusi.
  10. mykoliukas

    Vynuogės

    Gal kas ketinate pasisodinti desertinę vynuogę? Turiu kelis atliekamus sodinukus (antramečiai) "Jubilej Novocerkaska" http://vinograd.info/sorta/stolovye/yub ... asska.html
  11. Ir tai negalioja darzininkystes, uogininkystes, vaistazolininkystes, gelininkystes, sodininkystes ukiams. pakanka tureti 4 hetarus ir nereikia plestis iki tu 20ha. Nereikia plėstis visai?
  12. mykoliukas

    Pieno kainos

    Lenkijos ūkininkams Rusijos embargas taip smarkiai nekirto kaip lietuviams. Pavyzdžiui, pieną kooperatyvui „Mlekpol“ parduodantis Lenkijos lietuvis Petras Valinčius patikino, kad jo supirkimo kaina nuo rugpjūčio mažėjo tris kartus – po 0,1 zloto už litrą ir šiuo metu ji sukasi apie 1,4 zloto (apie 1,15 lito). http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pul ... tulbtu.htm
  13. O kaip uogininkystėje, sodininkystėje, gal kas žinot? Čia parašyta, kad paramajaunųjų ūkininkų įsikūrimui gali būti skirta ir sodinukų įsigijimui ir sodinumui http://www.idus.lt/es-parama-zemes-ukiu ... isikurimas Tai, jei pvz pasodinau sodą, tai tas sodas pradės derėti gal tik po 5 metų, tai iš kur čia gali būti pelningumas? Arba dėl plėtimosi, tai 5 metus reikia didinti sodo plotą po 10% ar kaip? Čia daugiau tokie teoriniai klausimai, bet gal kas esate susiduręs?
  14. O ką, jei su bankais reikalų neturi, bet esi paėmęs paramą, pavyzdžiui jaunojo ūkininko? Kiek laiko turi vykdyti veiklą? Ar gali būti toks variantas, kad verslas nesiseks, t.y. ar turi teisę ūkininkas bankrutuoti?
  15. Dar yra toks variantas, jei nėra elektros. Galima nusipirkti nebrangų benzininį el. generatorių, o tuomet pasijungti elektros siurblį. Nežinau ar čia galimą kažką sutaupyti, bet pasirinkimas elektros siurblių nepalyginamai dydesnis. Aš tokiu būdu laisčiau 0,6 ha lauką, siurblys Pedrollo, vienfazis o,7 kw galingumo, 30 kubų per val. našumo. Benzino generatoriui sunaudodavau mažgaug 1 L per valandą.
×
×
  • Create New...