Jump to content

Gervė

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Gervė pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Gervė

    braskininkai

    Norėjau pasiklausti, kas auginate braškes plėvėje, kaip prižiūrite tarpuvagius. Įdirbinėjat ar šienaujat? Ir su kokia technika tai darot?
  2. Gervė

    braskininkai

    Lauztuvas, ko toks piktas. Įdomu, kokias kultūras ir svarbiausia kaip tu jas augini, jei manai, kad braškėse tik nitratai ir vanduo. Kadangi pati auginu braškes, tai galiu paliudyt, vaikai kasdien po puskilogramį jų sušveičia (sezono pradžioj, manau, ir po kilą suvalgydavo), bet dar neivieno neišbėrė. Kiek pati suvalgau skindama pardavimui, tai net neskaičiuoju. Nors valgau neplautas tiesiai iš lysvės, bet kol kas nei išbėrė, nei apsitriedžiau (čia tavo leksikonu kalbant).
  3. Gervė

    Deklaravimas

    O čia tikrai tik nuo rugpjūčio 1d. galima apsėti pūdymą. Aš jau nuo liepos vidurio planavau pradėti braškes į pūdymą sodinti.
  4. Gervė

    Uždaro grunto daržovės

    Va už tai ir reikia klausti raštu. O jei po to kas prikibs, kad ne taip uždeklaravai, visada turėsi raštišką išaiškinimą.
  5. Gervė

    Uždaro grunto daržovės

    Visada verta paklausti NMA raštu. Pavyzdžiui parašyk: 'Auginu daržoves po plėvele. Tai ne šiltnamis, o ant lankų uždėta plėvelė. Kokiu kodu deklaruoti taip auginamas daržoves?' Ir viskas bus aišku.
  6. Gervė

    Avietes

    O pas mane tiek į braškes, tiek į remontantines avietes (vasarinių neauginu) kažkoki juodi vabalai įsimetė. Kai kuriuos lapus iki kotelių apgraužė.
  7. Gervė

    Gervuogės

    Ar kas nors auginat remontantines gervuoges? Koki atsiliepimai. Ar spėja rudenį sunokti iki šalnų? Kaip uogų skonis?
  8. Gervė

    Lazdynai

    Ačiū, Sodžius, už tokį išsamų atsakymą. Kadangi tvora jau kitą mėnesį bus, tai su dideliais gyvūnais išsispresim. Na o su mažaisiais reiks dalintis Bandysiu šiemet keletą pasodinti. Jei išgyvens iki kitų metų, sodinimą pratesiu.
  9. Gervė

    Lazdynai

    Norėjau pasiklausti, ar lazdynam būtina šviesi vieta. Pas mane prie miško yra laisvas plotelis žemės (miškas iš vakarų pusės). Galvoju riešutų pasodinti. Kaip manot, nieko, kad šviesos mažoka. Ir dar prie to pačio, žemė ten rūgštoka, 4-5 ph. Blogai?
  10. Gervė

    Valgomasis sausmedis

    Įdomu, o iš uogų ką lenkai daro? Šaldo, konservuoja? Nes kažkaip neteko nieko matyti parduotuvėse iš sausmedžio uogų.
  11. Gervė

    Valgomasis sausmedis

    Jei pramoniniam auginimui tai nežinau, bet pas vyro tėvus sode nuo senų laikų yra vienas sausmedis. Tai galiu pasakyti, kad tai pats nelepiausias uogakrūmis. Nei jo tręšia, nei geni, tik pavasarį uogas nusirenka. Gerai dera kiekvienais metais.
  12. Gervė

    Išmokos 2014-2020

    Aš irgi šito nesupratau. Pievos, kur nenoriu įsipareigoti su šienavimais, visai nedeklaravau. Tai ką, mane dėl to gali bausti?
  13. Tai kad gyvenamo namo statybai niekas paramos neduoda, tik ūkiniui. O ir jam iki paraiškų rinkimo jau turi turėti statybų leidimą.
  14. Gervė

    Turgai

    Iškilo toks klausimas. Ne visai apie turgų, bet iš panašios temos. Esu mačius, žmonės prie kelio, šalia savo sodų, uogynų pardavinėja savo produkciją. Jai savo teritorijoj prekiauji, tai kaip suprantu, jokių leidimų nereikia. Mano sklypas nesiriboja su keliu. Įdomu, jei susitariu su kaimynu, kurio sklypas ribojasi, man reiktų kažkokių dar leidimų iš savivaldybės, ar užtektų tik kaimyno sustikimo?
  15. Iškilo toks klausimas. Šiemet uždeklaravau braškyną. Pasibaigus uogoms, liepos vidurį, noriu dalį braškyno naikinti, aparti. Klausimas, o jei atvažiuotų tikrinti po aparimo, kaip įrodyti, kad ten buvo braškynas?
×
×
  • Create New...